Guider

Så här fixar du problem med Huawei P20 Pro-batterilivslängd

Huawei P20 Pro är en imponerande smartphone med en mängd funktioner, och om du inte planerar att gå bakom publiken när du använder de senaste prylarna måste du säkert ha tagit tag i den här nya enheten. Det är inte bara en telefon du bär, men för många människor är det mer ett stiluttalande. Att vara trendig är vägen att gå oavsett om du arbetar eller studerar. Telefonens yta är enastående, särskilt metallen som omger glasets baksida. Med anmärkningsvärd täthet och ett bra grepp ger den dig allt du vill få från det här nya barnet på blocket.

Beroendet av smartphones har ökat så mycket att mindre problem inte hindrar dem från att använda den mest tekniskt uppgraderade enheten. Men många problem har börjat komma in nyligen om batteritiden för Huawei P20 Pro. Problemen verkar rulla på plötsligt, så du kan lika gärna följa de snabbkorrigeringar som finns för att förhindra att laddningen dräneras i den här enheten. Lösningarna kan enkelt användas om du vill bli av med de problem som uppstår i batteriet.

Se även: Vanliga problem med Huawei P20 och deras korrigeringar

Hur man löser problem med batterilivslängden på Huawei P20 Pro

Problem: Batteriet tappar snabbt

Vissa människor har redan köpt den här modellen, och många av dem har redan börjat klaga på den snabbt försvinnande laddningen på den här smarttelefonen. Om du möter detta problem oftare än du borde kan det orsaka mycket besvär. För att räkna ut rätt lösning måste du först begränsa batteriproblemen. Tappar telefonen snabbt laddning och värms upp ofta? Att följa spåret av problem som uppstår kan hjälpa dig att hitta rätt lösningar. Med ett voluminöst batteri på 4000 mAh ska laddningen i mobilen vara i ett par dagar. Beroende på appar och funktioner som du använder på smarttelefonen kan batteriet tappa snabbt.

Metod 1: Frigöra telefonen

 1. Om du har laddat telefonen med många appar och inte använder dem måste du frigöra telefonen och göra den lättare.
 2. När du avinstallerar de appar du inte behöver behöver processorn arbeta mindre och du sparar mer laddning eller förhindrar att laddningen tappas lätt.
 3. Du kanske klickar på många bilder med kameran på den här smarttelefonen men får aldrig tillräckligt med tid för att välja de bästa bilderna från partiet och radera de du inte behöver. Om du vill påskynda processorns hastighet och vill att telefonen förbrukar mindre batteri måste du bli av med de oönskade bilderna.
 4. Om du använder telefonen regelbundet, var noga med att stänga av den när den inte används.
 5. Försök att stänga av alla de funktioner som inte används även när du hanterar telefonen.

Metod 2: Försiktighetsåtgärder för att köpa kraftbank och överladdning

 1. Många använder en kraftbank idag men att köpa en utan att matcha enhetens specifikationer kan skada den.
 2. Att ladda enheterna flera gånger varje dag kan minska batteriets livslängd.

Metod 3: Använda en tredjeparts batterisparapp

För att minska batteriets urladdning på enheten kan du använda tredjepartsappar.

 1. Du kan välja bland några av de erkända batteribesparande apparna och ladda ner dem från Play Store.
 2. Denna tredjepartsapp kan identifiera alla appar som inte används eller sätta dem i viloläge och därmed hjälpa dig att spara avgiften.
 3. När väldigt få appar körs i bakgrunden kommer du att få en förbättring av batteriets prestanda.

Metod 4: Undvik att installera tunga spel

Med de senaste spelvarianterna som lanseras dagligen älskar människor att spela spel på smarttelefonen. Du måste dock hålla dig vaken om de spel du spelar.

 1. Det är inte dåligt att installera spel på telefonen men försök att undvika att enheten överbelastas med tunga spel.
 2. När du installerar nya spel måste du avinstallera de spel du inte spelar längre.
 3. Spel förbrukar mycket utrymme på din mobil så ju mer du spelar desto snabbare tappar batteriet.
 4. Spelen använder resurser som finns på din telefon som sensorer och dataanslutning. Försök att undvika att ladda ner de tunga spelen, eftersom det kan ta en avgift på batteriet.

Metod 5: Minska skärmens ljusstyrka

Batteriets dödliga fiende är ljusstyrkan på enhetens skärm.

 1. Kom bara ihåg att skärmen förbrukar mer batteri än någonting annat.
 2. Om funktionen för automatisk ljusstyrka justerar skärmens ljusstyrka för att passa den omgivande ljusnivån kan du spara laddningen.
 3. Försök att minska skärmens ljusstyrka så mycket du kan för att förlänga batteriets livslängd. Du får bättre resultat om du stänger av skärmens ljusstyrka till lägsta nivå om du inte behöver det.

Metod 6: Stänga av Wi-Fi och Bluetooth

Du kanske älskar att använda Bluetooth för att ansluta externa enheter eller använda Wi-Fi-anslutningen oftast oavsett om du är hemma eller på kontoret. Båda identifieras emellertid som batteridräneringsapparater, men allt du behöver göra är att minimera användningen så att du kan hålla på laddningen.

 1. Oavsett om det är aktivitetsspåraren, den trådlösa högtalaren eller den extra radio som du lyssnar på; att använda Bluetooth ofta kan förbruka mycket batteri.
 2. Försök att stänga av Bluetooth-funktionen när du inte är i bilen eller lyssnar på musik trådlöst. Du kan säkert lägga till ett par timmar mer till din batteritid när du minskar användningen av Bluetooth.
 3. Om du har god anslutning till 3G, 4G eller andra datatjänster, är det ingen mening att använda Wi-Fi-alternativet eftersom det äter avgiften i onödan.
 4. Du kanske låter Wi-Fi-radioen vara PÅ även när du inte använder nätverket. Försök att stänga av nätverket när du kan komma åt de andra datatjänsterna och byt tillbaka det bara när du återgår till gränsen för Wi-Fi-datanätverket.

Metod 7: Minska skärmens timeout

Vill du att skärmen ska vara tänd även efter att du har slutat använda den? Att minska skärmens timeout kan hjälpa till att spara betydande laddning på telefonen.

 1. Gå till menyn Displayinställningar för att hitta ett alternativ som heter Screen Timeout.
 2. När varannan fråga är nödvändig måste du minska tidsgränsen till den lägsta gränsen för att hjälpa enheten att spara laddning.
 3. Räckvidden är från femton sekunder till två minuter. Helst bör det inte korsa trettio sekunder.

Metod 8: Ändra inställningarna på enheten

Genom att ändra telefoninställningarna kan du förhindra att batteriet tappar snabbare.

 1. Att stänga av platstjänsten kan hjälpa dig att spara mycket avgift på mobilen.
 2. Du kan också ändra GPS-inställningarna för att spara laddningen.
 3. Besök Inställningar och sedan till Plats och läge för att hitta alternativen. Alternativet med hög noggrannhet använder GPS, Wi-Fi och mobilnätet. Försök att ändra inställningarna till batterisparläge för att spara batteriet.

Metod 9: Kör inte appar i bakgrunden

En smarttelefons förmåga att använda flera appar samtidigt är en kraftfull funktion. Varje app delar dock telefonens processorcykler.

 1. Du måste avinstallera några appar för att förlänga batteriets livslängd och minska energiförbrukningen.
 2. Välj multitasking-alternativet på din enhet och svep apparna för att stänga dem.
 3. Kontroll av batteriövervakaren avslöjar energianvändningen för apparna. Du kan bli av med de appar som förbrukar mycket ström eller avsluta dem när de inte används.

Metod 10: Minska användningen av vibrerande alternativ

Du föredrar att använda det vibrerande alternativet snarare än att använda ringsignalen. Att använda telefonen i vibrerande läge använder dock mer kraft. Medan ringsignalen använder ett litet membran för att producera ljudet använder vibratorn minimivikt för att skaka telefonen.

 1. Om du inte vill sätta telefonen i ringsignalsläget kan du lämna enheten i sikte så att du kan se samtalen komma istället för att använda vibrationsläget och tömma batteriet i onödan.

Metod 11: Stänga av de överflödiga aviseringarna

Det verkar som om varje app använder information, meddelanden, uppdateringar och nyheter och i det ögonblick den hittar något tänds enhetens skärm eller LED-lampan blinkar och meddelanden visas på telefonen. Du kanske inte vill ha dessa meddelanden men inte vill missa textmeddelandena eller de missade samtalen. Dessa meddelanden förbrukar batteri. Stäng av alla aviseringar du inte behöver för att förbättra batteriets livslängd.

Få det att fungera

För att få batteriet att hålla längre måste du använda telefonen på ett ansvarsfullt sätt och försöka bli av med alla de saker som skapar maximal påverkan på det. Lämna inte telefonen i viloläge hela tiden utan försök starta om den för att förlänga batteriets livslängd. Om inget annat fungerar kan du ta din enhet till affären för att byta ut batteriet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found