Guider

Hur man fixar Samsung Galaxy S8 Red Tint-problemet

Samsung har nyligen lanserat sin flaggskeppsanordning Galaxy S8 och S8 + och den har nått många av marknaderna som Sydkorea och europeiska länder. Men den här enheten har ännu inte nått Indien eftersom det officiella släppdatumet för enheten i Indien är 5 maj. Den här enheten är fylld med många fantastiska funktioner medan skärmen är en annan attraktion.

Detta företag mötte en stor undergång när deras Galaxy Note 7 visade sig vara en katastrof och det är därför de trodde att återvända till marknaden fullfjädrad med en annan flaggskeppsenhet Galaxy S8-serien. Tyvärr är den här inte fri från brister. Användarna som redan har tagit hand om den helt nya Galaxy S8-serien började klaga på några av problemen och Galaxy S8 Röd nyansproblem är en av de vanligaste av dem.

Här kommer vi att diskutera mer om problemannonsen hur man åtgärdar det.

Se även: Så här inaktiverar du Samsung Galaxy Always på skärmen

Vad är problemet med röd nyans i Galaxy S8-serien?

Enligt Galaxy S8-användare har displayen på deras enhet en röd nyans och den här nyansen syns mest på den vita skärmen. Även om du jämför alla andra Galaxy-enheter med Galaxy S8, har den senaste en rödare skärm än andra.

Användare som har mött det här problemet har försökt bli av med det på olika sätt genom att justera färgbalansen men tyvärr fungerade inget. Denna fråga avfärdades dock av företaget när den först rapporterades och de uppgav att det bara är en liten fråga och lätt kan åtgärdas genom att gå till inställningsalternativet. S8-serien har en färgbalansinställning där den röda, gröna och blå färgen kan justeras. Användare har också försökt att ställa in det röda värdet till det lägsta och tyvärr innebar det ingen skillnad för Galaxy S8-nyansproblemet.

Så småningom, medan Samsung började ta emot tryck från alla hörn, meddelade de att de skulle komma ut med en mjukvaruuppdatering för att åtgärda detta röda färgproblem.

Det nämns också här att den här röda nyansproblemet i Galaxy S8-serien inte är en hårdvaruproblem utan det är en liten glitch som lätt kan fixas genom uppdateringen.

Lösning på problemet med Galaxy S8 Red:

Medan du kan prova olika metoder som att starta om enheten, justera inställningarna och mer för att bli av med problemet, men det är bara programuppdateringen som kan fungera som magi. Företaget tillkännagav en gång att ha med sig en programuppdatering och den goda nyheten är att uppdateringen redan är tillgänglig.

Så den ultimata lösningen på problemet med Galaxy S8 Red är den programuppdatering. Samsung har börjat lansera den här uppdateringen i Sydkorea och i några av de europeiska länderna. Med den här uppdateringen får användarna två alternativ, till exempel att det adaptiva skärmläget kommer att erbjuda "Helskärmsfärgbalans" medan alternativets skärmkantfärgbalans kommer att finnas tillgängligt i skärmlägesmenyn. Denna mjukvaruuppdatering är tillgänglig för både Galaxy S8 och S8 + och har byggnummer XXU1AQDG.

Så du behöver inte oroa dig för den här röda nyansproblemet i din Galaxy S8-serie. Indianernas kunder är de lyckligaste eftersom de ännu inte har fått enheten i sina händer och kommer att kunna åtgärda problemet omedelbart. Eftersom de startar upp enheten för första gången visas uppdateringen för dem.

Både enheten Galaxy S8 och S8 + är mycket prissatta och alla typer av problem trots att tillräckligt liten kommer att vara riktigt nedslående. Detta var dock inte en hårdvaruproblem lyckligtvis och enligt användarna fungerar den här S8-serien riktigt bra.

Se även: Så här aktiverar du Samsung Galaxy S8 blått ljusfilter

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found