Guider

Så här fixar du problem med Google Pixel-överhettning

Om du nyligen har köpt Google Pixel eller Pixel XL är du utan tvekan den som har en av de mest imponerande smartphonesna på marknaden, utrustad med avancerad hårdvara, specifikationer och bra design. Men trots alla dessa saker är den här enheten inte felfri och användare har klagat på flera problem. Google Pixel-överhettningsproblem stör en hel del ägare. Medan vissa har sagt att telefonen överhettas efter långa timmar av användning, andra uppgav att telefonen blir varm utan anledning. Oavsett orsaken förklaras dock alla möjliga korrigeringar för detta Google Pixel-överhettningsproblem.

Se även: Så här åtgärdar du problem med batteriets livslängd på Google Pixel

Potentiella korrigeringar för problem med överhettning av Google Pixel

Lösning 1: Starta om enheten

Detta är det första steget i varje utgåva som fungerar mycket ofta och det löser problemet på en minut. Om du har använt telefonen i en sträcka i mer än 150-200 timmar utan omstart kan telefonen också visa olika problem som överhettning. Så vad du ska göra är att trycka ner strömbrytaren i 10 sekunder så att enheten startar och sedan vibrerar för att starta omstartsprocessen. När omstarten är klar, kontrollera om problemet med överhettning i Google Pixel är löst. Om inte, gå sedan till nästa metod.

Lösning 2: Kontrollera inställningarna

Nästa steg är att kontrollera om någon app som inte fungerar bra är orsaken till problemet. Det kan finnas någon app på din enhet som äter den ovanliga mängden batteri och tvingar också skärmen att hålla sig vaken vilket resulterar i överhettningsproblem. Denna sak kan kontrolleras genom att gå till Inställningar> Batteri. Om en tredjepartsapp äter batteriet kan det här vara den skyldige som skapar ett sådant problem som kan lösas helt enkelt genom att avinstallera appen från din Google Pixel-enhet.

Lösning 3: Starta enheten i säkert läge

Om du inte hittar någon sådan app i alternativet Inställningar> Batteri eller annars efter att du har tagit bort den misstänkta appen är nästa steg att starta enheten i säkert läge för att se om någon av appar från tredje part faktiskt orsakar problemet. Säkert läge inaktiverar tillfälligt alla tredjepartsappar och om problemet med överhettning på Google Pixel inte stör dig kan du vara säker på att detta inte är något annat än en tredjepartsapp för att skapa en sådan fråga.

Följ instruktionerna nedan för att starta enheten i säkert läge.

  • Tryck först ner strömbrytaren som ger olika alternativ.
  • Tryck på avstängningsalternativet och håll ned det tills alternativet omstart till säkert läge visas
  • Tryck på ok så kommer din Google Pixel-enhet in i säkert läge. Felsäkert läge visas längst ned till vänster på skärmen.

Kontrollera nu hur din enhet fungerar. Om allt verkar ok, börja avinstallera tredjepartsappar en efter en och Google Pixel-överhettningsproblemen på din enhet försvinner.

Lösning 4: Torka cachepartitionen

Du kan också prova det här alternativet som rensar hela enhetens cache. För att göra det, stäng av enheten helt och tryck sedan ner strömbrytaren, hem- och volym upp-knappen helt i några sekunder. Nu visas en återställningstext högst upp på skärmen tillsammans med Googles logotyp. Använd volym ned-knappen för att navigera och strömbrytaren för att välja det alternativ du vill ha. Navigera för att torka cachepartitionen och välj den för att bekräfta. Gå sedan till omstart av enheten.

Lösning 5: Fabriksåterställning

Om du har provat allt men situationen fortfarande är densamma är den sista utväg att gå till fabriksåterställning. Men det raderar allt från enheten så du måste ställa in det från grunden. Glöm inte att säkerhetskopiera dina data. För att göra fabriksåterställningen, gå till Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ> Återställ fabriksdata och tryck på OK för att bekräfta processen.

Alla möjliga korrigeringar listas här. Försök implementera dem en efter en för att bli av med problemet med Google Pixel.

Se även: Så här åtgärdar du Bluetooth-problem med Google Pixel

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found