Guider

Så här fixar du vanligt Wi-Fi-problem: Självtilldelad IP på MacBook

I den här artikeln hittar du några lösningar som hjälper dig att lösa Wi-Fi-problemet på MacBook. Vi använder MacBook som en av mobila produktivitetsenheter. Ibland måste vi ansluta vår MacBook till ett lokalt Wi-Fi på ett nytt ställe så att vi kan komma åt Internet.

Se även: Så här fixar du felkod 36

Det finns en tid då Wi-Fi redan är ansluten, men vi kan fortfarande inte komma åt Internet medan våra vänner gör det normalt med sin MacBook. I ett sådant fall, kontrollera din MacBooks Wi-Fi-ikon först i en menyrad.

Källa: technobezz

Om du ser utropstecknet (  !  ) På Wi-Fi-ikonen i menyraden som du kan se på bilden ovan, står det att det finns ett nätverksproblem. Klicka på Wi-Fi-ikonen så ser du förmodligen detta.

Källa: technobezz

Så här fixar du vanligt Wi-Fi-problem: Självtilldelad IP på MacBook

Inget internetanslutningsproblem kan orsakas av många saker, och en av dessa är självtilldelade IP-problem . Vi ska felsöka och fixa den självtilldelade IP-adressen på MacBook.

Jag kommer att dela en lösning för denna fråga. Om du använder Mac OS X 10.5 eller senare och står inför det här problemet kan du prova det här.

Det första: Kontrollera dina nätverksinställningar

Klicka på Apple-menyn> Systeminställningar> Nätverk

I den här delen måste du se till att Plats (1) är på Automatiskt alternativ som du ser på bilden nedan och klicka sedan på Avancerat (2).

Källa: technobezz

När du klickar på Avancerat (2) visas ett nytt fönster som du ser på bilden nedan. Klicka på fliken TCP / IP så visas det här fönstret.

Källa: technobezz

Du måste lägga märke till två saker, Konfigurera IPv4 (1) och Router (2). Om du har huvudproblemet där Konfigurera IPv4 har ställts in med DHCP, men routern inte är inställd av någon IP, kan du prova följande steg för att lösa problemet.

Steg för felsökning

  • Klicka på Finder-ikonen och sedan i menyraden Klicka på Gå> Gå till mapp

Källa: technobezz

  • När du klickar på Gå till mapp skriver du: / Library / Preferences / SystemConfiguration /

Källa: technobezz

Obs! Det återställer all din nätverkskonfiguration. Om du inte har problem med att förlora din nätverkskonfiguration kan du fortsätta till nästa steg.

  • Ta bort filerna som jag markerade på bilden nedan. Du kommer att bli ombedd om ditt administratörslösenord.

Källa: technobezz

  • Starta om din MacBook . När du har loggat in försöker du ansluta till samma Wi-Fi. Kontrollera och se till att routern är fylld av router IP i fönstret Avancerat.

Källa: technobezz

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found