Guider

Vad ska jag göra om Windows 10 inte känner igen hörlurar

Windows 10 är förmodligen det bästa Microsoft OS som någonsin gjorts. Med många nya funktioner förvånar det användarna runt om i världen. Mycket bra optimering av alla program och minimikrav för systemet gör att Windows 10 kan installeras på vilken enhet som helst, och det fungerar bra. Windows 10 integrerade den nya musikspelaren i sitt system - Groove Music och det finns fortfarande den gamla Windows Media Player för de användare som föredrar att använda den. Många använder hörlurar när de tittar på videor och lyssnar på musik, men på vissa uppgraderade enheter känner Windows 10 inte igen de anslutna hörlurarna. Här är vad du ska göra om Windows 10 inte känner igen hörlurar.

Du kan också läsa: Hur man aktiverar eller inaktiverar viloläge i Windows 10

Vad ska jag göra om Windows 10 inte känner igen hörlurar

För att lösa problemet med hörlurar, försök på följande sätt:

Första sättet: Sök efter uppdatering av ljuddrivrutinen

Håll Start-knappen intryckt och klicka på “Enhetshanteraren” när listan visas. Hitta sedan avsnittet “Ljud-, video- och spelkontroller” och i menyn, hitta och öppna din Audio Manager (Via HD Audio, till exempel) och klicka med höger musknapp på den och kör “Update Driver Software”.

I nästa fönster klickar du på “Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara” och väntar för att se om den nya drivrutinen är tillgänglig, om inte, överväga de andra lösningarna.

Andra sättet: Ändra standard ljudformat

Klicka med höger musknapp på volymikonen och klicka på “Playback Devices” i menyn som öppnas. Där ser du bara "Högtalare" som din standardavspelningsenhet vald. Dubbelklicka på den och det nya fönstret öppnas. På fliken "Avancerat" ser du samplingsfrekvensen under "Standardformat" och att du ska ändra till det högsta värdet. Klicka på "Apply" och "Ok" och kontrollera sedan ljudet med ett klick på "Test".

Tredje vägen: Avinstallera den sista hörlursdrivrutinen

I motsats till det första sättet är kanske den nyaste drivrutinen problemet. Då bör du försöka rulla tillbaka föraren.

Klicka med höger musknapp på "Volym" -knappen och välj "Uppspelningsenheter". Klicka på "Hörlurar" -knappen och öppna "Egenskaper" under "Kontrollinformation", klicka på fliken "Driver" välj "Roll Back Driver".

När du har passerat alla dessa sätt kommer problemet förhoppningsvis att åtgärdas.

Bildkälla: www.knowyourmobile.com

Du kan också läsa: Så här inaktiverar du Windows 10 automatiska uppdateringar

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found