Guider

Hur man fixar en släpande iPhone

Släpande problem på iPhone kan uppstå av flera anledningar. I Phone har en tendens att uppleva mycket frysning på grund av olika skäl. Känns din iPhone ibland långsamt? i iPhone är välkänd för sin snabba prestanda. En långsam iPhone kan vara mycket irriterande och kan störa din dagliga telefonanvändning. Det är inte en raketvetenskap att fixa en trög iPhone. Följ bara stegen nedan så är du på språng.

Se en LSO: Hur du fixar iPhone / iPad ansluter inte till Wi-Fi 

Sätt att fixa en släpande iPhone

Stäng av / på iPhone

Hur påskyndar jag iPhone? Det första du ska göra är att stänga av din iPhone. Tryck på strömbrytaren (viloläge / vakna) i några sekunder tills du ser att den röda skjutreglaget visas. Skjut den åt höger och vänta en minut. Slå nu på telefonen igen genom att trycka på samma knapp tills du ser Apple-logotypen på skärmen.

support.apple.com

Stäng alla appar

Om många appar körs i bakgrunden kommer telefonen att sakta ner. Så det är lämpligt att stänga ansökningarna. För att göra det, tryck två gånger på hemknappen. Du kommer att se en recension av de appar du har använt. Svep åt vänster eller höger för att gå igenom apparna. Stäng en app genom att svepa upp dess skärm.

Du kan också läsa: Så här fixar du appar som fryser och kraschar på iPhone

Ladda batteriet

Vissa appar behöver mer batterikraft för att kunna köras. Om ditt iPhone-batteri nästan är tomt - låt säga mindre än 20% - kan det orsaka en eftersläpning på iPhone. Anslut din iPhone till en strömkälla och vänta tills batteriet når minst 50%.

Rensa Safari-cookies och historik

Att rensa kakor och Safari-historik frigör din iPhone-lagring och med mer lagringsutrymme kommer din enhet att fungera snabbare. Du kan göra detta genom att öppna Inställningar> hitta Safari> rulla ner för att hitta "Rensa historik och webbplatsdata" och tryck på den. Tryck på "Rensa historik och data" för att bekräfta det.

iPhone-lagring

Du kan fråga, "varför är min iPhone så långsam?". Försök att kontrollera lagring av din iPhone. Du kanske hittar svaret där. Om du tycker att den är full eller nästan full kan detta störa din iPhone-prestanda. Öppna Inställningar >> Allmänt >> Lagring och iCloud-användning. Här hittar du information om det använda lagringsutrymmet och ledigt utrymme.

Ta bort foton och videor

Om din iPhone går långsamt kan det orsaka att ditt iPhone-lagrings-ID blir fullt. Om du tar bort foton och video kan minnet frigöras. Se till att du har säkerhetskopierat dem först. För att göra det kan du starta Photos-appen> knacka på albumnamnet> tryck på Välj längst upp till höger på skärmen. Tryck sedan på alla bilder en efter en. När du har tagit bort dem, se till att också tömma albumet "Nyligen borttaget". Gå igen till Foton> Nyligen borttagen> Välj> Ta bort alla.

Uppdatera apparna

Om du hittar ett eftersläpande problem på iPhone när du använder en viss app, försök att uppdatera appen. Ta reda på först om det finns en uppdatering tillgänglig för den appen genom att gå till App Store och klicka på avsnittet "Uppdatera" längst ned till höger på skärmen. Om du ser namnet på den appen i det här fönstret, tryck på knappen ”Uppdatera” bredvid den.

Du kan också läsa: Så här fixar du iPhone kan inte ansluta till iTunes Store

Ta bort vissa appar

Om det inte finns någon tillgänglig uppdatering för appen som har problem med fördröjning, kan du radera den. Du kan installera den igen senare. På hemskärmen trycker du på och håller ned app-ikonen tills den skakar. Du ser “x” -tecknet på den. Tryck på det tecknet och tryck på "Ta bort" i ett popup-fönster för att bekräfta åtgärden.

Stäng av funktionen för automatisk uppdatering

Apple introducerade funktionen för automatisk nedladdning för första gången via iOS 7. Detta är en bra och användbar funktion, men att stänga av den kan göra att din iPhone går snabbare och förlänger batteriets livslängd. Tryck på Inställningar> iTunes & App Store> och inaktivera automatiska nedladdningar. Knacka på alla knappar tills den blir grön från grön.

Inaktivera uppdatering av bakgrundsapp

iOS har tagit med en ny funktion - Bakgrundsuppdatering av appen och vad den gör är att innehållet i apparna kontinuerligt uppdateras med minimal batterireduktion och vilket faktiskt innebär att iPhone fortfarande måste hålla alla dessa processer igång. Det bästa alternativet är att stänga av uppdatering av bakgrundsapp. Att inaktivera uppdateringen av bakgrundsappen är enkelt.

  • Gå till Inställningar
  • Tryck på Allmänt och stäng av bakgrundsalternativet.

Du behöver inte stänga av alternativet helt - du kan bara göra det för de appar du vill genom att flytta omkopplaren precis bredvid en app.

Minska öppenhet och rörelse

iPhone kan också fungera långsamt på grund av de relaterade bildhastighetsfallet. Att inaktivera animeringseffekterna kan lösa problemet. Detta fungerar från telefonsidan genom att bara lägga till blekningseffekten. Det gör inte bara att enheten fungerar snabbare utan också minimerar de hackiga animationerna. Det är enkelt att stänga av animationerna, gå bara till Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet> Minska rörelse. Slå på den här omkopplaren och så är du klar. För att minska transparensen, gå till Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet> Öka kontrasten, tryck på knappen bredvid den för att slå på den.

Inaktivera Siri-förslag

Siri kan minska prestandan på din iPhone eftersom den använder samma internetanslutning som du använder för att köra appar på iPhone. Gå till Inställningar> Allmänt> Spotlight> Siri-förslag, tryck på den gröna knappen bredvid funktionen för att stänga av den.

Uppdatera iOS

Om du har återställt iPhone nyligen men märkt att din enhet är lite laggig nyligen, kolla om det finns en ny iOS-version tillgänglig för nedladdning. IOS uppdateras regelbundet för att maximera prestanda och minimera fördröjning. Anslut din enhet till en strömkälla och till ett Wi-Fi-nätverk. Gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering och tryck på Ladda ner och installera eller installera nu.

Återställ alla inställningar

Denna metod återställer alla inställningar på din iPhone, till exempel språkinställning, tangentbord etc. Du kommer inte att förlora någon data genom att göra detta, så du behöver inte oroa dig. Du kan gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ alla inställningar. Ange ditt lösenord och tryck på "Återställ alla inställningar" för att bekräfta.

Återställ din iPhone till fabriksinställningarna med iTunes

Återställningsmetoden gör alltid en telefon snabbare. En ny start är vad varje enhet behöver då och då.

För detta ansluter du iPhone till datorn med den senaste versionen av iTunes redan installerad. Och säkerhetskopiera dina filer.

  • Anslut din iPhone till din dator med kabeln som medföljde iPhone.
  • Välj din enhet i iTunes och välj alternativet “Återställ iPhone” på panelen Sammanfattning.
  • Klicka på Återställ iPhone för att bekräfta din åtgärd.
  • iTunes raderar din iPhone och installerar den senaste versionen av iOS.
  • När detta är klart ställer du in din iPhone som en ny enhet.

Dessa problem / lösningar finns och är effektiva på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found