Guider

Så här fixar du Galaxy Note 4-problemet med överhettning

Galaxy Note 4-användare har haft många problem med sin telefon men ett av de vanligaste problemen är problemet med överhettning. Många användare rapporterade att deras telefon blir för varm för att röra efter att ha använt den under en tid. För vissa användare löstes problemet på några dagar efter byte av batteri. Men efter några dagar började problemet med överhettning av Galaxy Note 4.

Läs först - Varför blir min Android-telefon varm och överhettad?

Flera orsaker kan orsaka detta problem, till exempel skadad SD-kort, någon app från tredje part, vattenskador etc.

Se även: Så här fixar du Galaxy Note 4-meddelandeproblem

Steg för att åtgärda problem med överhettning av anmärkning 4

Metod 1

Först och främst, uppdatera alla applikationer genom att gå till Google Play store eftersom de appar som inte uppdateras kan skapa överhettningsproblemet. Efter uppdatering, kontrollera om någon app visas som inte uppdaterad, om ja, radera den.

Metod 2

Om din Galaxy Note 4 blir för varm när du använder någon specifik app, följ din telefon noga genom att starta den i felsäkert läge. Att göra så,

  • Stäng av din not 4 helt
  • Håll ned volym ned-knappen och strömbrytaren tillsammans
  • Lämna strömbrytaren när telefonen börjar starta. Lämna inte Volym ned-tangenten förrän Galaxy Note 4 har startat om
  • I det nedre vänstra hörnet på skärmen visas säkert läge. Lämna nu volym ned-knappen.

I felsäkert läge, observera om din telefon överhettas. Om Galaxy Note 4-överhettningen inte finns där orsakar en tredjepartsapp detta problem, i vilket fall bör du avinstallera apparna en efter en tills problemet är löst. Börja med de nyligen installerade apparna.

Metod 3

Om du använder ett SD-kort kan överhettningsproblemet i anmärkning 4 uppstå om kortet är felaktigt. Formatera SD-kortet till Inställningar> Lagringsmeny och kontrollera sedan om problemet har lösts. Innan du formaterar säkerhetskopiering av data på SD-kortet.

Metod 4

Programvarurelaterat problem kan skapa överhettningsproblemet på Galaxy Note 4. I en sådan situation kan OTA (över luft) lösa problemet. För att uppdatera telefonens programvara, gå till Inställningar> Om enhet> Programuppdatering och sedan Uppdatera.

thedroidguy.com

Metod 5

Om din telefon nyligen kom i kontakt med vatten är det en stark anledning till att telefonen överhettas. Du bör omedelbart kontakta servicecentret för att bli av med problemet.

Metod 6

Stäng de appar som inte används, eftersom det kan göra telefonen varm om du använder många appar samtidigt. Men om du inte märker någon förändring efter att du har stängt apparna är det troligen ett hårdvaruproblem. I så fall är det enda alternativet att kontakta din tjänsteleverantör.

Metod 7

Håller du GPS och Bluetooth på hela tiden? Om ja, stäng av GPS och Bluetooth när du inte använder dem. Sänk också skärmens ljusstyrka. Det sparar också batteritid.

Metod 8

Om din Galaxy Note 4 blir för varm när den laddas, sätt sedan telefonen i flygplansläge. Anledningen är att telefonen använder batteriet kontinuerligt för att söka i nätverk och Wifi-signal när den laddas och i en sådan situation blir din telefon överhettad.

Metod 9

Du måste sätta telefonen i CPU-energisparläge om Galaxy Note 4 blir överhettad när du använder öronstycket. För att navigera till Inställningar> Min enhet och aktivera sedan energisparläge. Nu måste fliken Energisparläge klickas och en ny sida öppnas. Tre alternativ kommer att finnas där, bland dem klickar du på CPU-energibesparingsfliken.

Metod 10

Om du har provat alla dessa metoder men problemet fortfarande finns, är det sista alternativet att utföra en fabriksåterställning vilket görs genom att gå till Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ> Återställ fabriksdata och återställ enhet.

Men glöm inte att skapa en säkerhetskopia av enheten först eftersom den här processen raderar allt från din telefon.

Efter att ha följt alla dessa metoder om du fortfarande står inför problem med överhettning av Galaxy Note 4, kontakta din tjänsteleverantör och be om en ersättare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found