Guider

Hur fixar jag iPhone Blue Screen of Death

När vi använder en smartphone kan vi möta olika problem, men vi kan alla vara överens om att skärmproblem är de mest irriterande. En hel del iPhone-användare stod inför en fråga som kallas ”blå skärm”. Vad som händer här är ganska konstigt - du använder en av apparna och plötsligt blir skärmen på din iPhone till blå färg och din telefon startas om. Dessutom händer det varje gång du startar en viss app. Vissa användare sa att den blå dödsskärmen på iPhone dyker upp när de använder Numbers eller Pages-appen, men det kan vara något annat program som orsakar problem. Låt oss se hur du kan fixa det ..

Se även: Hur du fixar iPhone / iPad kommer inte att ladda ner eller uppdatera appar 

Sätt att fixa iPhone Blue screen of death

Lösning nr 1: Hård återställning

Börja med en hård återställning. Detta är en mycket effektiv lösning om programvaran kraschar, och det kan också fixa iPhone röd skärm och iPhone vit skärm av döden.

 • Håll ned sömn / väckningsknappen och hemknappen samtidigt
 • Håll knapparna tills du ser Apple-logotypen.

support.apple.com

Lösning nr 2: Uppdatera apparna

Nästa sak du bör göra är att uppdatera apparna på din iPhone. För att göra det, öppna App Store-appen och tryck sedan på Uppdateringar.

Lösning nr 3: Ta bort appen

Om en uppdatering inte är till hjälp kanske appen är felaktig. Om du märkte att problemet uppstod strax efter att du började använda en viss app och uppdateringen inte åtgärdade det, ta bort den appen. För att göra detta väljer du appen från startskärmen. Tryck och håll fingret på det så ser du ett X i varje tredjepartsapp. Klicka bara på X så kommer appen att raderas.

osxdaily.com

Du kan också läsa: Så här fixar du iPhone kan inte ansluta till iTunes Store 

Lösning nr 4: Inaktivera iCloud-synkronisering för iWork-applikationer

Användare har rapporterat att problemet med blå skärm vanligtvis börjar när de använder Pages, Numbers eller Keynote. När du trycker på hemknappen finns den blå skärmen där telefonen startas om. Här är vad du ska göra:

 • Välj Inställningar
 • Tryck på iCloud
 • Ställ in siffror, sidor och Keynote.

Lösning nr 5: Uppdatera iOS

Programuppdateringar är mycket viktiga. Varje ny version av iOS ger förbättringar i säkerhet och prestanda tillsammans med buggfixar. Vi ser också ofta några nya funktioner. Det är därför du bör uppgradera din iPhone till den senaste versionen av iOS. Så här kan du göra det:

 • Se till att din iPhone är laddad. Om det inte är det, anslut det till en strömkälla
 • Anslut till ett Wi-Fi-nätverk
 • Navigera sedan till Inställning> Allmänt> Programuppdatering
 • Tryck på Ladda ner och installera eller installera nu.

Lösning 6: Återställ din iPhone till fabriksinställningarna med iTunes

Du kan återställa din iPhone till fabriksinställningar med iTunes-programvaran. iTunes raderar din iPhone, inklusive appar, inställningar och filer, så se till att säkerhetskopiera dina data. Se också till att du har den senaste versionen av iTunes.

 • Anslut din iPhone till din dator
 • Starta iTunes
 • I panelen Sammanfattning väljer du alternativet Återställ
 • Klicka på Återställ igen för att bekräfta din åtgärd
 • iTunes raderar först din iPhone och installerar den senaste versionen av iOS
 • När detta är klart följer du stegen på iPhone-skärmen för att ställa in den som en ny enhet.

Dessa lösningar är effektiva på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

Vi har delat lösningarna som hjälpte många användare att lösa problemet. Om du försökte dem alla, men problemet fortfarande visas, kontakta Apple eller besök en av deras butiker.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found