Guider

Hur du löser problem med överhettning av LG G3

Det finns inget som en perfekt smartphone. De flesta enheter som finns idag är verkligen kraftfulla och ger en högkvalitativ upplevelse, plus att det finns så många modeller att välja mellan. Men fel och problem kan uppstå på varje enhet där ute, inklusive LG G3. I allmänhet är den här smarttelefonen fantastisk. Det är kraftfullt och har en snygg design, men ändå rapporterade användarna några problem med det, inklusive problem med överhettning av LG G3.

Ibland kan telefonen bli varm när du använder enheten för att spela spel eller titta på videor. Vissa personer rapporterade också att problemet uppstod efter uppdateringen av Lollipop. Om du har den här typen av problem, se lösningarna nedan.

Se även: Så här fixar du tangentbordslag på LG G3

Sätt att åtgärda problem med överhettning av LG G3

Uppdatera Android

Du kan kontrollera programvaruversionen som är installerad på din enhet och se om den nya versionen är tillgänglig, eftersom orsaken till problem med LG G3-överhettning du upplever kan vara bara ett fel och det kan åtgärdas med en ny programversion. Följ några enkla steg:

  • Tryck på App från startskärmen
  • Gå till fliken Inställningar> Allmänt och tryck på Om telefonen
  • Klicka nu på programvaruinformation
  • Du kommer att se programvaran installerad på din enhet under programvaruversionen.

För att se om programuppdateringen är tillgänglig, gå till Appar> Inställningar> fliken Allmänt> Om telefonen. Klicka nu på Systemuppdateringar> Kontrollera nu.

news-android-phones.blogspot.com

Sänk ljusstyrkan

Ljusstyrka har en enorm inverkan på processorn på din enhet och dess batteri, så genom att sänka ljusstyrkan kan du minska överhettningen.

  • Gå till Appar> Inställningar och tryck på Visa
  • Tryck på Ljusstyrka och justera dess nivå

Se vilka appar och processer som använder mest batteri

Det finns några appar som betraktas som strömkrävande, och du måste hålla ett öga på dessa. Appar och processer kan orsaka problem med LG G3-överhettning, och för att se vad som händer i det fältet, gå till Inställningar> Batteri och tryck på Batterianvändning. Du kan också gå till Inställningar> Appar och välja fliken Kör. Du kan trycka på en viss app eller process som verkar orsaka problemet och stoppa det.

www.androidcentral.com

Processorfrekvens

Om du vill få mer ström från din enhet kan du överklocka den. Med överklockning kan du öka CPU-frekvensen och som ett resultat kommer prestandan på din smartphone att öka. Det rekommenderas dock att överklocka endast 10 till 20 procent eftersom överklockning har en enorm inverkan på batteriet och det orsakar också överhettningsproblem. För att undvika det, sänk CPU-frekvensen.

Fabriksåterställning

Om du provat alla ovannämnda lösningar och fortfarande upplever problem med LG G3-överhettning, gör du en fabriksåterställning, men säkerhetskopiera först dina filer. Gå till Inställningar> Allmänt> Säkerhetskopiera och återställ och tryck sedan på Återställ fabriksdata> Återställ telefon> Radera allt.

Tips:

Det finns flera tips som kan hjälpa dig att förhindra överhettning av LG G3. Dessa listas nedan:

  • Lämna inte enheten i direkt solljus för länge
  • Välj ett tunt fodral för din enhet istället för en skrymmande.
  • Försök att inte använda din LG G3 när du laddar den

Bildkälla: www.droid-life.com

Du kan också läsa: Hur man tar skärmdumpar på LG G3

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found