Guider

Hur man kör Android-appar på Windows PC

Med utvecklare som kommer ut med ny teknik varje dag finns det knappast något som inte är möjligt idag. Så, om du någonsin har tänkt att köra och njuta av Android-appar på Widows PC, gjorde du inget fel eftersom det finns många sätt genom vilka du enkelt kan få den här upplevelsen. Medan några av sätten låter dig njuta av alla Android-appar och spel på din Windows-dator, kan du på andra sätt sätta Android-operativsystemet helt i PC och njuta av vad du vill. Hur som helst, tiden är inte borta när hela Google Play Butik kommer att vara direkt tillgänglig för några av datorerna eftersom ansträngningen fortsätter att göra det snart.

Men de bästa sätten att köra Android-appar på PC diskuteras här.

Se även: Hur man gör Android snabbare

Sätt att köra Android-appar på Windows-PC

BlueStack

Detta är förmodligen det bästa och enklaste sättet att njuta av Android-appar och spel på din Windows-dator. Denna process kräver inte att du ersätter Windows med Android, annars ersätter inte hela operativsystemet utan installerar bara appar och spel som ska spelas på din Windows-dator och njut av dem. Installationsprocessen är enkel och det kan göras problemfritt på nolltid. BlueStack hjälper till att köra Android-appar och spel är att det spelar appar i ett fönster på skrivbordet.

BlueStack väljs som det bästa valet är att det erbjuder bra prestanda och alla Android-appar kan avnjutas sömlöst medan andra liknande applikationer som Windroy, YouWave etc. inte erbjuder samma hastighet och prestanda förstås.

Remix OS

Ett annat alternativ för att köra Android-appar på Windows är att använda det senaste Remix OS. Detta operativsystem säkerställer att Android inte bara är bunden till en smartphone eller surfplatta utan det kan också avnjutas helt på den större skärmen. Det är ett fullblåst skrivbordssystem som är helt baserat på Android. Med Google Play Store tillgängligt och om du har möjlighet att använda Google Drive, Gmail, Chrome etc. kan du vara säker på att du får den bästa upplevelsen.

Användare kan njuta av alla slags Android-appar, spel i det här operativsystemet perfekt när de använder SnapChat är inte en stor sak här. Men för att göra det, se till att du har goda kunskaper om PC eftersom det här mjukvarupaketet är lite komplicerat att installera och kan utföras bra av alla som har några bra händer med PC-hantering. Denna process är inget annat än dubbelstart, vilket kräver att du först inaktiverar den säkra start och sedan väljer du Remix OS från startmenyn i din Windows. Det är allt.

Officiell Android-emulator

Officiell Android-emulator är ett annat sätt att testa Android-appar och spel på Windows PC. Denna emulator tillhandahålls av Google som en del av Android SDK som kan användas för att köra hela Android-operativsystemet på Windows PC. Vad du behöver göra är att ladda ner Googles Android SDK, öppna sedan SDK Manger-programmet för att välja Verktyg> Hantera AVD: er (Android Virtual Device). Klicka nu på den nya knappen för att skapa en AVD och välj sedan den för att starta genom att klicka på Start-knappen.

Men en sak att komma ihåg här är, om du letar efter ett alternativ som kan användas dagligen för att köra Android-appar på PC, då kanske det inte är det bästa alternativet eftersom det inte är så stabilt som andra alternativ medan det är en lite långsam också.

Andy

Detta är en annan användbar plattform som låter dig njuta av Android-appar och spel på PC. Det är byggt baserat på Android Marshmallow, och det är perfekt särskilt att njuta av några av de valda spelen. En klo på denna plattform är dock att den kommer med så många bloatware och annonser som kan störa dig lite. Hur som helst, de kan lätt förbises.

Dessutom elimineras behovet av att installera Google Play Store här eftersom det levereras förinstallerat med Amazon Appstore. Så har alla appar och spel som behövs därifrån och njut av dem till fullo. Detta är utan tvekan en mycket stabil process som också är lyhörd, så fortsätt bara för att få den här plattformen och njut av Android-sakerna på ett mycket bättre sätt på din dator.

Amiduos

Om du letar efter fler alternativ för hur du kör Android-appar på Windows PC, titta på det här alternativet såväl som det är utformat för att erbjuda dig en mer traditionell Android-upplevelse. Amiduos är en Lollipop-driven plattform som installerar lagerversionen av Android i Windows PC och användare kan njuta av alla de appar och spel de vill ha. Sidoladdningsfunktionerna låter dig göra alla de saker du vill ha, till exempel installera APK i Play Store och njut av de appar du vill ha. Emellertid kommer Amazon app store förinstallerad med den och den erbjuder dig olika betalda appar att njuta av gratis men se till att de laddas ner och installeras via Amazon app store snarare än Google Play Store.

Om du har en dator med pekskärm är det bäst att njuta av apparna, annars använder du musen och får den Android-upplevelsen på PC.

Android x-86

Android x-86 är ett av alternativen för att testa Android på PC. Detta är ett gemenskapsprojekt med vilket du kan porta Android-operativsystemet till Intel- och AMD-processorer och sedan gå för att installera detta operativsystem i Windows PC precis som om du installerar Linux eller Windows.

Detta projekt är dock inte mycket stabilt som andra alternativ och det är därför du måste leta efter andra alternativ om det är för din vanliga användning. Var också försiktig när du installerar den här Android x-86 i den fysiska hårdvaran. Återigen stöds inte detta projekt i alla datorer, så se till att din dator är kompatibel innan du fortsätter installationen.

Så, 6 sätt att köra Android-appar på Windows PC diskuteras här. Du kan använda någon av dem för att spegla Android på PC. Alla sätt har sina fördelar och nackdelar medan BlueStack är det bästa alternativet för alla att njuta av appar och spel och Remix OS är definitivt det bästa alternativet om du vill få hela Android-operativsystemet på din Windows-dator.

Se även: Hur man använder delad skärm på Android Nougat

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found