Guider

Vanliga Samsung Galaxy S9-problem och hur man fixar dem

Samsung Galaxy S9 är en av de mest populära smartphonesna på marknaden just nu. Galaxy S9 är en Samsung-flaggskeppsenhet och ger sina användare många avancerade funktioner. Oavsett om du pratar om den underbara skärmen 18: 9 utan ram eller den enorma kraften från sin Snapdragon 845-processor, har Samsung Galaxy S9 allt. Inte bara det, S9 har en av de bästa kamerorna där ute som också stöder variabel bländare på en smarttelefonkamera. Medan S9 har nästan allt som man kan förvänta sig från ett flaggskepp från 2018, har mjukvarusidan av sakerna några små problem eftersom den inte kör Android-lager. Sådana problem kan förstöra din flaggskeppsupplevelse och försöka fixa dem kan vara en ganska tidskrävande och besvärlig process.Låt oss ta reda på de vanligaste Samsung Galaxy S9-problemen tillsammans med deras lösningar så att du enkelt kan lösa dessa problem.

Samsung Galaxy S9-problem och hur man fixar dem

Problem 1: Appar kör inte helskärm

Eftersom Samsung Galaxy S9 har en 18: 9-skärm kan appar använda det höga bildförhållandet för att visa mycket information på skärmen på en gång. Tyvärr kan vissa appar inte använda hela skärmen på Samsung Galaxy S9. Istället kör dessa appar med standardformatet 16: 9 på grund av vilket du får svarta staplar som är ganska frustrerande, särskilt när du tittar på film eller spelar spel på din Galaxy S9.

Lyckligtvis är det ganska enkelt att åtgärda problemet och aktivera helskärmsläge i alla dina appar så att alla appar använder hela 18: 9-skärmen på din Samsung Galaxy S9. För att åtgärda problemet måste du följa de angivna stegen.

Lösning:

 • Öppna appen "Inställningar" på din smartphone.
 • Här inne går du till avsnittet '' Display '' där du hittar alla inställningar för skärm.
 • Nu måste du hitta avsnittet Full Screenn Apps och öppna det.
 • Efter detta får du möjlighet att aktivera eller inaktivera helskärmsläge för alla appar som är installerade på din enhet.
 • Se till att aktivera alla appar så att alla dina appar kan använda hela bildförhållandet 18: 9 på din Galaxy S9-skärm.

Problem 2: Enheten tar lång tid att ladda helt

Om du upplever låga laddningshastigheter med din Samsung Galaxy S9, är chansen att 'Snabb laddning' inte är aktiverat på din smartphone.

Det är ganska enkelt att åtgärda problemet genom att helt enkelt aktivera snabbladdningsfunktionen på din enhet. För att göra det måste du bara följa instruktionerna nedan.

Lösning:

 • Gå över till appen 'Inställningar' på din Galaxy S9.
 • Öppna nu "Batteri" -inställningarna på din enhet så att du kan aktivera snabb laddning.
 • Här ser du alternativet för 'Snabb laddning'. Aktivera det och din enhet laddas nu mycket snabbare än tidigare.
 • Nästa gång du laddar din enhet visas ett meddelande som säger "Snabb laddning" på din Galaxy S9: s låsskärm.

Problem 3: Samsung Galaxy S9 Wi-Fi-problem

Många Galaxy S9-användare har rapporterat problem med Wi-Fi-anslutning i sina telefoner. Det finns rapporter om plötsliga nätverksfall och nätverksproblem som inte hittats från många S9-användare. Det finns ingen exakt lösning för Wi-Fi-problem ännu, men det finns några steg som du kan utföra för att åtgärda dina Wi-Fi-problem.

Du kan försöka använda följande korrigeringar på din Galaxy S9 för att lösa alla trådlösa nätverksfel och problem.

Lösning:

 • Mycket ofta är det Wi-Fi-routern som orsakar alla problem på din enhet. Så försök att starta om din Wi-Fi-router och se om problemet fortfarande kvarstår.
 • Om det inte hjälper kan du försöka återställa din Wi-Fi-router. För att göra det måste du följa din Wi-Fi-routers användarmanual eftersom proceduren kommer att vara annorlunda för olika Wi-Fi-routrar där ute.
 • Du kan också prova att ange Wi-Fi-detaljerna igen i din Samsung Galaxy S9. För att göra detta måste du öppna Wi-Fi-inställningarna på din smartphone. Tryck sedan länge på önskat Wi-Fi-nätverk och välj 'Glöm nätverk'. Efter detta, skanna efter tillgängliga nätverk och anslut till ditt trådlösa nätverk som förhoppningsvis kommer att lösa alla problem på din Galaxy S9.

Problem 4: Meddelanden App skickar foton automatiskt

Det finns ett fel i meddelandeprogrammet på Samsung Galaxy S9 som skickar foton från ditt galleri till dina kontakter. Detta fel är ett stort bekymmer för användarens integritet eftersom det kan dela känsliga bilder utan användarens vetskap. Även om Samsung har drivit en OTA-uppdatering för att ta itu med det alarmerande problemet, är det troligt att du fortfarande är på den äldre versionen och vill fixa problemet för gott.

Tja, om du ska fixa felet utan att uppdatera din telefon måste du använda följande steg.

Lösning:

 • Gå till Appinfo för meddelandeprogrammet installerat på din Samsung Galaxy S9.
 • Inuti appinformationen måste du öppna appens behörighet och avmarkera 'Lagring'.
 • På grund av detta kommer meddelandeprogrammet inte att få åtkomst till din telefons lagring och kan därför inte skicka några foton utan att du vet om det.

Problem 5: Dark Slow Motion Videos

Med Samsung Galaxy S9 får du möjlighet att spela in 960fps super slow motion-videor. Medan dessa videor ser ganska imponerande ut, har vissa människor upplevt att de är underexponerade eller mycket mörka. På grund av detta kan människor inte använda slow motion-funktionen i sin fulla omfattning. I de flesta fall beror detta problem på Samsung Smart Stay-funktionen och att inaktivera det kommer sannolikt att lösa problemet.

Om du vill inaktivera Smart Stay på din Galaxy S9 kan du använda de angivna stegen för att fixa det.

Lösning:

 • Gå över till appen 'Inställningar' på din smartphone.
 • Gå nu till "Avancerade funktioner" på din S9.
 • Här inne måste du inaktivera "Smart Stay".
 • Om du gör det kommer du att fixa slowmotionens exponering på din Samsung Galaxy S9.

Problem 6: Problem med känslighet hos pekskärmen på Galaxy S9

Om din S9 har problem med pekskärmskänslighet på grund av en droppe eller kanske på grund av ett skärmskydd, finns det en enkel lösning för det. Samsung har inkluderat ett alternativ för att ändra pekskärmskänslighet i sina Galaxy-telefoner som vi kommer att använda för att åtgärda problemet.

Du kan använda de angivna stegen för att justera pekskärmens känslighet för din Samsung Galaxy S9.

Lösning:

 • Öppna appen 'Inställningar' på din Samsung Galaxy S9.
 • Leta reda på och öppna "Avancerade funktioner" i inställningsappen.
 • I det här avsnittet hittar du ett alternativ som säger 'Touch Sensitivity'.
 • Du kan använda det här alternativet för att justera känsligheten för pekskärmen på din Galaxy S9 och därmed åtgärda eventuella problem.

Problem 7: Samsung Galaxy S9 ljudproblem på grund av våt högtalare

Samsung Galaxy S9 är en IP68-klassad smartphone och därför kan användare använda sin smartphone i våta miljöer. Ibland blir telefonens högtalare dock blöt vilket orsakar ljudproblem i högtalaren. Detta händer när vattnet tränger in i enhetens högtalargaller och dämpar högtalaren.

Lösning: För att ta itu med problemet har Samsung en vattentät film precis framför högtalaren som hindrar vatten från att permanent skada enhetens högtalare. Så om du stöter på ljudproblem från högtalaren rekommenderas det starkt att du låter högtalaren torka en stund. Och efter ett tag ser du att högtalaren på din enhet har fixats eftersom allt vattnet skulle ha avdunstat.

Problem 8: Åtgärda problem med skalning och skalning på Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 har en QHD + -skärm som samtidigt ser supervass ut men tar mycket batteri. Därför har Samsung inkluderat ett alternativ för att använda telefonen med FHD + -upplösning för att spara batteri.

Om du använder FHD + -upplösningen kan du möta vissa skalningsproblem i din smartphone som enkelt kan åtgärdas med de angivna stegen.

Lösning:

 • Först och främst öppnar du appen 'Inställningar' på din Samsung Galaxy S9.
 • Gå till avsnittet "Display" i appen och leta reda på "Screen Resolution".
 • Du kan sedan använda det här alternativet för att växla enhetens upplösning till QHD + som kommer att lösa alla skalningsproblem.

Problem 9: Åtgärda för alla andra problem på Samsung Galaxy S9

Medan de ovan nämnda korrigeringarna kommer att lösa de flesta av dina problem angående Galaxy S9, är chansen att du fortfarande letar efter en lösning. I så fall bör du först försöka starta om din telefon. När omstart laddar om ditt operativsystem kan det lösa många problem.

Om omstart inte hjälper till att lösa dina problem kan du alltid försöka göra en fabriksåterställning på din enhet. Om du gör det kommer alla dina data och appar att raderas, så se till att säkerhetskopiera alla dina nödvändiga filer först. När du har gjort det kan du följa de angivna stegen för att återställa din Samsung Galaxy S9.

Lösning:

 • Öppna appen 'Inställningar' på din Samsung Galaxy S9 för att återställa den.
 • Här inne går du till 'Allmän hantering' och väljer 'Återställ'.
 • Om du gör det rensar du enheten helt och förhoppningsvis löser dina problem.

Slutsats

Dessa är vanliga Samsung Galaxy S9-problem och deras lösningar. Du kan alltid kontakta Samsungs kundtjänst om inget fungerar för din enhet. Eftersom Samsungs servicecenter är det bästa stället om ditt problem är relaterat till tillverkningsfel eller maskinvarufel, bör du alltid överväga att kontakta dem.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found