Guider

Hur får jag Steam-återbetalning

År 2015 lovades spelgemenskapen att få en obetonad upplevelse av att köpa videospel på Steam genom att låta dem återbetala. Nu är de flesta Steam-användare förvirrade över återbetalningssystemet och önskar att det fanns ett mer vänligt system som innebär mindre interaktion med kundsupport för att ta reda på lösningen. Om förvirrande aspekter kan hanteras ordentligt kan ångåterbetalningsprocessen gå mycket smidigt. Sanningsvis är återbetalningssystemet mycket generöst, alla köpta spel på Steam kan återbetalas. En process måste dock följas tålmodigt och en anledning måste motiveras för att kräva återbetalning.

Se även: Topp bästa spel på Steam

Hur får du ångåterbetalning: Krav

När du begär återbetalning finns det två krav att tänka på. För det första bör spelet återbetalas inom 14 dagar från köpet och för det andra bör det inte inkludera den totala speltiden på två timmar. Om du ber om en återbetalning och inte uppfyller dessa krav, kan det naturligtvis inte garanteras att en återbetalning görs. Steam kan inte heller återbetala spel som köps någon annanstans och läggs till Steam senare. Dessutom kan missbruk av återbetalning också diskvalificera dig för att få mer återbetalning. Återbetalningar är inte utformade så att vi fortsätter att prova spel gratis.

Procedur

För att begära återbetalning, logga först in på Steam och gå till supportsidan genom att gå till Hjälp> Steam Support. För det andra, leta reda på och välj det spel som behöver återbetalas, vilket kommer att finnas under fliken Senaste produkter eller inköp, beroende på tidpunkten för köpet. Då vill supportsystemet veta vilken typ av problem du har med spelet, klicka på det första alternativet; Jag vill ha en återbetalning. Under de korta kvalificeringsanalyserna kan du ställa in destinationen för återbetalningsbeloppet. Om du inte kommer att vara berättigad till återbetalning kommer systemet ändå att tillåta dig ändå efter att ha informerat dig om detta.

Då får du en chans att beskriva varför vill du ha en återbetalning för det köpta spelet. Du måste välja en anledning i listrutan och skriva din recension eller förslag om spelet i det angivna utrymmet. När du har fyllt i alla fält i formuläret klickar du på "Skicka begäran" för att stänga processen. Meddelandet kommer via e-post som bekräftar din begäran kommer att granskas för godkännande. Ett andra e-postmeddelande bekräftar om återbetalningen behandlas eller inte. Normalt besvaras begäran om återbetalning inom några timmar. Återbetalningen kan antingen tas emot i din Steam-plånbok eller via den ursprungliga betalningsmetoden. Om du till exempel använde ett bankkort för att göra ett köp läggs återbetalningsbeloppet till ditt bankkonto.

Samma återbetalningspolicy gäller för andra inköp och tillbehör från ånga inklusive nedladdningsbart innehåll (DLC), köp i spelet och Steam-hårdvara. Du kan också få full återbetalning för alla paket som du köpte på Steam Store. Föremålen i paketet kommer dock att behandlas individuellt. Om det finns videoinnehåll i paketet ingår det också i återbetalningspolicyn, annars finns det ingen återbetalningspolicy för videoinnehåll.

Icke-återbetalningsbara spel

Kunder har också i åtanke att det kan finnas många spel eller DLC som bara inte kan återbetalas. Till exempel kan ett spel som köpts som en gåva till någon annan Steam-användare inte återbetalas om det löses in. Dessutom kan inte köp i spelet i vissa spel återbetalas. Endast de spel som utvecklats av Valve har tillåtelse att ha den här funktionen. Valve Corporation är en videospelutvecklare baserad i Washington, USA. Det är känt för att göra spel i världsklass som Half-Life, Dota, Counter-Strike, Left 4 Dead, Team Fortress och allmänt kända Portal.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found