Guider

Så här fixar du automatisk rotering som inte fungerar på Samsung Galaxy S8

Letar du efter lösningar för att fixa automatisk rotering som inte fungerar för Samsung Galaxy S8 eftersom din telefon verkar sitta fast i antingen porträttläge och den ändras inte automatiskt till liggande när du lutar den? Vissa S8-användare har nyligen klagat på att deras telefon slutar att rotera automatiskt och att de inte kan lösa problemet. För vissa är det en fråga om att ändra telefonens inställningar för att säkerställa att den inte är på stående lås, men för andra användare kan problemet gå djupare och kan påverkas av en oseriös app. Här är lösningarna för automatisk rotering som inte fungerar på S8:

Se även - Så här ställer du in ansiktsigenkänning på Samsung Galaxy S8

Steg för att åtgärda problemet med automatisk rotering på Samsung Galaxy S8

Växla Auto-Rotate och Portrait Lock

Om det här är första gången du upplever problemet, kontrollera om alternativet för automatisk rotering av misstag har stängts av. Ibland kan det bara göra att knacka på och av det automatiska roteringsalternativet till och från. Om automatisk rotering är avstängd hittar du ingen ikon för automatisk rotering i listan med ikoner i meddelandepanelen. Istället ser du Porträtt skrivet under ikonen. En porträttlåsikon visar ett litet lås längst ner på telefonskärmen.

 • Dra ner meddelandepanelen på din S8
 • Leta efter ikonen för stående eller rotera automatiskt och tryck på den
 • Om det var i stående lås borde du kunna använda automatisk rotering nu. Men om den redan var på automatisk rotering och den inte fungerade aktiveras porträttlås. Vänta i 5 sekunder och växla tillbaka ikonen för att automatiskt rotera och kontrollera om problemet är löst.

Denna lösning är en snabb lösning för S8-enheter som möter detta problem som en engångsfråga. Men om problemet på din enhet fortsätter att återkomma måste du prova de andra lösningarna nedan.

Starta om din Samsung S8

Om funktionen för automatisk rotering inte fungerade även efter att du har valt alternativet för automatisk rotering startar du om din S8. Ibland fastnar din telefon eller vissa funktioner fungerar inte och en enkel omstart kan göra saker tillbaka till det normala. Använd den här lösningen om du möter det automatiska roteringsproblemet i sällsynta situationer.

 • Tryck och håll ned strömbrytaren på din S8 tills du ser strömmenyn
 • Tryck på den gröna omstartsikonen
 • Tryck på Starta om igen

Låt din telefon starta om, och när den startar igen drar du ned meddelandepanelen och kontrollerar om alternativet för automatisk rotering är aktiverat. Om den är på, kontrollera att problemet är löst.

Accelerometer och G-sensor problem

Den automatiska rotationsfunktionen är starkt beroende av telefonens accelerometer och G-sensor. För att åtgärda detta kan du kalibrera om din telefon. Kalibreringen kan slutföras antingen genom att använda telefonens inbyggda kalibreringsalternativ eller genom att använda en tredjepartsapp som GPS-status och verktygslåda som är tillgänglig gratis i Play Store.

Så här kalibrerar du med hjälp av telefonens inbyggda funktion:

 • Dra ner meddelandepanelen på din S8 och se till att automatisk rotering är avstängd vilket innebär att telefonen är i stående lås.
 • Gå till inställningsmenyn på din enhet
 • Placera telefonen på en plan yta
 • Tryck på Kalibrera

Flytta inte telefonen förrän kalibreringen är klar. När du är klar, slå på den automatiska roteringsfunktionen genom att trycka på ikonen för porträttlås och kontrollera om problemet med Galaxy S8 roterar automatiskt är löst.

TouchWiz fungerar inte

Ibland kan den automatiska rotationsfunktionen krascha helt enkelt för att TouchWiz inte fungerar. Eftersom din Samsung S8 förlitar sig på TouchWiz för många telefonfunktioner kan du helt enkelt starta om telefonen för att lösa problemet. Men om du märker att TouchWiz-problemet börjar påverka fler funktioner på din telefon och den automatiska roteringen fortfarande inte är fixerad, kan du radera data och rensa cache för TouchWiz-appen.

 • Gå till inställningsmenyn på din S8
 • Tryck på applikationer
 • Tryck på Application Manager
 • Leta efter TouchWiz och tryck på den

Tryck på Rensa cache för att ta bort alla cachefiler som skapades för appen. Ta sedan bort data i appen genom att trycka på Ta bort data. Du ser en varning angående radering av data, tryck på OK för att slutföra processen. När detta är klart startar du om enheten och ser om automatisk rotering börjar fungera som förväntat. Se till att automatisk rotering är påslagen genom att kontrollera den på meddelandepanelen.

Uppdatera din telefon

Eftersom vissa problem uppstår på grund av buggar i programvaran är det bäst att hålla telefonen uppdaterad hela tiden för att säkerställa att alla tidigare buggar och andra programvaruproblem hanteras effektivt av Samsung. Kontrollera om din telefon är uppdaterad eller inte för att se till att problemet med automatisk rotering inte orsakas på grund av ett programvarufel som Samsung redan har tillhandahållit en korrigering för.

 • Gå till menyn Inställningar på telefonen
 • Klicka på Om enheten
 • Tryck på Kontrollera uppdateringar manuellt

Telefonen kör en manuell kontroll för att ta reda på om det finns några uppdateringar. Om en uppdatering är tillgänglig får du chansen att ladda ner och installera den. Slutför installationen av uppdateringen och kontrollera sedan om det automatiska roteringsproblemet på Galaxy S8 har åtgärdats.

Problem med tredjepartsapp - Säkert läge

Vissa appar från tredje part har tillstånd att automatiskt rotera din telefon från stående till liggande läge. Om en app med sådant tillstånd går som skurk kan du ha några problem till hands. Identifiera de appar som du nyligen installerade sedan du började möta problemet. Det här är de appar som kan vara orsaken till problemet med automatisk rotering. Avinstallera apparna och kontrollera om problemet är borta. Om du inte möter problemet längre ska appen skylla.

Men om du inte är säker på om en app från tredje part orsakar problemet eller inte kan du använda din telefon i Säkert läge för att kontrollera om telefonen fungerar utan problem i Säkert läge eller inte. Felsäkert läge är där användare kommer att kunna använda de inbyggda funktionerna och funktionerna på telefonen, men alla appar från tredje part kommer att inaktiveras. Det hjälper till att identifiera om problemet ligger hos en tredjepartsapp eller telefonens programvara eller hårdvara.

 • Stäng av telefonen
 • Vänta i fem sekunder och håll sedan strömbrytaren intryckt för att slå på den.
 • Fortsätt trycka på strömbrytaren tills Samsung ser skrivet på skärmen.
 • Släpp sedan strömbrytaren och tryck direkt ned volym ned-knappen
 • Släpp inte volym ned-knappen förrän telefonen startar om
 • Du kommer att se orden Säkert läge skrivet längst ner på skärmen

Det betyder att du har startat din telefon framgångsrikt i felsäkert läge. Kontrollera om din telefon fungerar utan problem i det här läget. Om problemet är löst fungerar en tredje parts app fel. Starta om enheten för att återgå till normalt läge och avinstallera apparna en efter en tills problemet är löst.

Hårdvaruproblem

Om ingenting har fungerat för dig kan det finnas något problem i enhetens hårdvara som måste åtgärdas av proffs på Samsung. Ta din enhet till Samsungs hjälpcenter och få dem att kontrollera din enhet. Problemet kommer antingen att åtgärdas eller om din telefon är under garanti kan du till och med få en ersättare.

Slutsats

Använd följande lösningar för att fixa automatisk rotering som inte fungerar på Samsung Galaxy S8. Vi har listat lösningarna från de enklaste till lite komplexa lösningarna. Om ingenting fungerar kan Samsung kanske hjälpa dig med en ersättning förutsatt att din telefon är under garanti.

Läs även: Så här aktiverar du Samsung Galaxy S8 Game Launcher

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found