Guider

Hur du fixar Galaxy S8 slår inte på problemet

Galaxy S8 och S8 Plus är de senaste enheterna från Samsung som fick en enorm prislapp medan de funktioner och funktioner som företaget har införlivat är superspännande. Elektroniska prylar är benägna att möta problem och många av problemen kan lösas med några enkla knep.

Vissa läsare rapporterade problemet och sa att deras Galaxy S8 inte kommer att slå på. Det måste nämnas här att det i de flesta fall bara är ett litet problem som enkelt kan lösas. Så skynda dig inte till affären, gå igenom alla möjliga lösningar som anges här och försök sedan implementera dem en efter en för att få tillbaka telefonen till normala driftsförhållanden.

Se även: De första 10 sakerna att göra på Samsung Galaxy S8

Potentiella korrigeringar för Galaxy S8 slår inte på problemet

Det finns flera användbara metoder för att åtgärda problemet och alla listas nedan.

Lösning 1: Tryck på strömbrytaren korrekt

Även om detta kanske låter lite konstigt för dig, men det här bör vara det första steget att utföra om din Samsung Galaxy S8 inte slås på. Om du trycker på strömbrytaren felaktigt kan det leda till att enheten inte slås på. Så, för att säkerställa att du inte är skyldig i det här problemet, försök att trycka på strömbrytaren flera gånger och se om enheten är påslagen. Om detta inte hjälper dig att lösa problemet, gå sedan till den andra metoden som förklaras här.

Lösning 2: Mjuk återställning / Forcerad omstart

På smartphones utrustade med ett avtagbart batteri är det mycket enkelt att starta om eller tvinga omstart och kräver att användarna drar ur batteriet, väntar några sekunder och sätter sedan in batteriet igen för att sätta på det igen. Detta är dock inte tillämpligt på Galaxy S8 eftersom den levereras packad med ett icke-avtagbart batteri. Så för att utföra kraftåterstart eller mjuk återställning i enheten som du är skyldig att göra är att bara trycka ner Volym ned och strömbrytaren helt och hållet i cirka 7-10 sekunder. Om det finns en mindre firmwareproblem i enheten kommer den att lösas genom denna process och Galaxy S8 startar normalt. Men om enheten inte svarar, gå sedan till nästa metod.

Lösning 3: Ladda din Samsung Galaxy S8

En annan anledning till att Galaxy S8 inte kommer att sätta på kan vara att enheten börjar ta slut och ingen ström finns kvar i enheten. Så lägg först enheten i minst fem minuter och se om laddningsskylten märks på skärmen på din Galaxy S8. Kom också ihåg att använda laddaren som följde med enheten. Lägg märke till igen om LED-lampan högst upp på skärmen tänds eller inte. Dessa två är ett tecken på laddning. Om dessa två tecken märks laddas telefonen. Så låt det laddas i några minuter och tryck sedan på strömbrytaren för att se om det löser att Galaxy S8 inte slår på problemet. Men om telefonen fortfarande vägrar att sätta på, följ sedan nästa metod.

Lösning 4: Starta i säkert läge

Det kan finnas en skyldig app som orsakar problemet och detta kan testas genom att sätta enheten i säkert läge. För att göra detta, följ instruktionerna nedan:

  • Stäng av Galaxy S8 helt
  • Tryck och håll ned strömbrytaren tills du ser Samsung-logotypen visas på skärmen
  • När Samsung visas släpper du strömbrytaren och trycker ner volym ned-knappen tills enheten har startat om
  • Nu när omstarten är klar visas säkert läge längst ned till vänster på skärmen.

Kontrollera om enheten fungerar normalt i det här läget. Om ja, kom ihåg vad alla tredjepartsappar du har installerat innan du möter problemet och fortsätt att avinstallera dem en efter en tills problemet är löst.

Men om du inte kan starta telefonen i säkert läge, följ sedan nästa metod.

Lösning 5: Starta enheten i återställningsläge

  • Tryck ner strömbrytaren, Bixby-knappen och volym upp-knappen helt i några sekunder tills telefonen vibrerar
  • När telefonen vibrerar släpper du strömbrytaren men fortsätter att trycka på de andra två knapparna
  • Efter några sekunder visas Android Recovery-skärmen
  • Släpp knapparna
  • Markera nu alternativets cachepartition med volymknappen och välj den med strömbrytaren. Din telefon rensar cacheminnet och startar om.

Obs! Du hittar Bixby-knappen till vänster på din Galaxy S8, nära Volym upp och ned-knapparna.

Det här är metoderna som du kan försöka implementera för att lösa Samsung Galaxy S8 inte aktiverar problemet. Och om din enhet inte svarar, gå till en ersättare.

Se även: Samsung Galaxy S8 tips och tricks

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found