Guider

Vanliga Samsung Galaxy J3-problem och deras korrigeringar

Samsungs J3 är en prisvärd smartphone som lanserades förra året. Telefonen har ganska anständiga specifikationer, perfekt för en smartphone i sitt sortiment. Det finns dock några problem som användare har ställts inför när de använder telefonen. Vi har samlat en lista med problem och användbara tips om hur man löser dem. Den här korta guiden erbjuder vanliga problem med Samsung Galaxy J3 och deras korrigeringar.

Se även: De bästa funktionerna i Samsung Galaxy Note 8

Vanliga Samsung Galaxy J3-problem och deras korrigeringar

Problem 1- Samsung J3 WiFi-problem

De två vanligaste problemen som användare möter med Wi-Fi är anslutningskrascher och dålig signal. Här är några möjliga lösningar för Samsung J3 WiFi-problem.

Lösningar

Inaktivera Smart Network Switch

Med den här funktionen kan du växla automatiskt från WiFi till mobildata om Wi-Fi-anslutningen inte är stabil. Strömbrytaren bryter signalen regelbundet, särskilt när ditt WiFi-nätverk försöker få en stabil anslutning. Om du inaktiverar den här funktionen kan din enhet koncentrera sig på att få ett stabilt nätverk utan att behöva skicka tillbaka till den mobila enheten.

 • Anslut din J3 till WiFi och gå till Inställningar
 • Klicka sedan på Anslutningar
 • Tryck på WiFi
 • Tryck nu på Meny (ikonen med tre punkter till höger)
 • Tryck på Smart Network Switch och stäng av den

Återställ nätverksinställningar

 • Gå till Inställningar
 • Tryck på Backup & Reset
 • Tryck på Återställ nätverksinställningar
 • Du kan bli ombedd att ange mönster / lösenord / PIN-kod om du har säkrat din telefon med den. Efter det behövande måste du trycka på Återställ inställningar för att bekräfta.

Glöm nätverket och anslut igen

 • I meddelandepanelen håller du ned och trycker på WiFi-ikonen - detta öppnar WiFi-inställningarna
 • Leta efter nätverket som du har problem med
 • När du väl har hittat trycker du på den och trycker sedan på igen på Glöm
 • Starta om enheten och anslut igen till WiFi-nätverket från nytt

Torka cachepartition

Vi är alla medvetna om de små problemen som kan uppstå om cachepartitionen blir föråldrad och rörig.

 • Se till att enheten har tillräckligt med batteri. Om inte laddar du det innan du kan börja processen.
 • Stäng av din Samsung J3
 • Håll hemknappen, volym upp-knappen och strömbrytaren intryckta
 • Släpp strömmen när Samsung-logotypen visas men håll inne hemknappen och volym upp-knappen
 • När Android-logotypen visas släpp hem- och volymknapparna
 • Använd Volym ned-knappen och markera Torka cachepartition
 • Bekräfta valet med strömbrytaren
 • Använd Volym ned-knappen igen för att markera Ja och gör ett val med strömbrytaren
 • När processen är klar startar du om J3 och kontrollerar om WiFi-problemen fortfarande kvarstår

 

Problem 2- Samsung J3-skärmproblem

Det finns olika typer av skärmproblem som J3-användare har rapporterat. Några av dem är som nedan:

 1. Linjer på skärmen
 2. Problem med skärmflimmer
 3. Black Screen of Death

Här är några möjliga lösningar för att hantera Samsung J3-skärmproblem.

Lösningar

Tillvägagångssättet för att lösa problemet med linjer på skärm- och skärmflimmerproblem är samma.

Trots fysiska skador på skärmen har vissa användare problem med linjer på skärmen. För vissa är problemet med en flimrande skärm. Till att börja med kan du börja med felsökning av Samsung j3. Detta kan göras genom att starta om och kontrollera din telefon i felsäkert läge. I ett säkert läge är alla appar från tredje part inaktiverade. Detta hjälper dig att förstå om det finns ett problem med någon av apparna.

Säkert läge

 • Om det finns en programvarufel kan telefonen startas i felsäkert läge för att se om problemet uppstår.
 • Tryck först på knappen Senaste appar och stäng alla appar med ikonen Stäng
 • Tryck på strömbrytaren och håll den intryckt tills de olika alternativen visas
 • Håll ned strömmen, du kommer att få en uppmaning att starta om i felsäkert läge
 • Klicka på det här alternativet, det här startar om enheten men det tar längre tid än den vanliga tiden det tar att starta. Nu när telefonen startar om startar den i felsäkert läge. Du kommer att kunna se felsäkert läge i det nedre vänstra hörnet på startskärmen.
 • Om raderna inte finns på din skärm beror det förmodligen på en felaktig app. Du måste avinstallera dina appar en i taget eller göra en fabriksåterställning.
 • Att gå tillbaka till normalt läge är ganska enkelt. Tryck bara på strömbrytaren och klicka på alternativet att starta om.

Torka cachepartition

Medan du är i felsäkert läge kan du också försöka torka cachepartitionen för att kontrollera om problemet kvarstår. Processen för att torka cachepartition har nämnts ovan. Att torka cachepartitionen hjälper eftersom den uppdaterar och rengör telefonen. Detta kan också lösa många problem och mindre problem.

Hård återställning

Detta rensar alla dina data och inställningar. Så se till att du tar en ordentlig säkerhetskopia först. Följ sedan stegen nedan:

 • Håll hemknappen, strömbrytaren och volym upp-knappen intryckta och vänta tills Samsung-logotypen visas
 • Det tar lite tid för menyn Hard Reset att visas
 • Använd Volym ned-knappen och bläddra ner för att hitta Wipe Data / Factory. Välj det nu med strömbrytaren
 • Rulla ned med Volym ned-knappen för att markera Ja-Radera all användardata och välj sedan igen med strömbrytaren
 • Din Samsung J3 rensar allt innehåll och startar sedan om till sin första skärminställning.

Black Screen of Death är när din telefon stängs av automatiskt och kommer inte att starta om. Din Samsung J3 startar inte lika bra. Detta kan återigen vara ett problem med programvaru- eller firmwarekrasch. Här är några möjliga lösningar för att hantera problem med Samsung J3 Black Screen:

Ta bort batteriet och den mjuka återställningen

Eftersom J3 har ett avtagbart batteri kan du försöka dra ut locket på din smartphone försiktigt för att ta bort batteriet. Efter detta tryck och håll ned strömbrytaren i en minut och placera sedan batteriet tillbaka i sitt läge. När du startar om efter det här steget kan telefonen slå på.

Ladda din telefon

Efter en mjuk återställning, om du fortfarande inte ser telefonen slå på, låt den laddas. Se till att alla kablar, slitsar och pluggar är ok.

Om din telefon inte startar ska du kontakta din operatör, en verkstad eller Samsung.

 

Problem 3- Samsung J3 överhettning

Överhettning är en obehaglig sak att hända med din smartphone. Det finns några enkla sätt att hantera överhettning. Det bör undersökas omedelbart eftersom smartphones som förblir överhettade under lång tid kan vara benägna att stamma och försenas. Det kan också leda till maskinvarufel. Här är några sätt på hur du kan förhindra dina Samsung J3-överhettningsproblem.

Lösningar

Ladda telefonen i felsäkert läge

Vanligtvis visar telefonen överhettningsproblem under laddning. Vissa felaktiga appar från tredje part kan orsaka många problem och störa dess funktion. Som en av lösningarna kan du försöka ladda din J3 i felsäkert läge. Följ stegen ovan. Ladda telefonen i det här läget för att kontrollera om problemet fortfarande finns kvar. Du vet att en tredjepartsapp är ansvarig för överhettningen om din telefon inte visar problemet i felsäkert läge. Du kan sedan försöka avinstallera apparna en i taget eller göra en fabriksåterställning.

Det finns några små saker att komma ihåg när du använder din J3. Att följa dem hjälper dig att undvika överhettningsproblem:

 • Ta bort telefonhöljet när du laddar den.
 • Undvik att använda telefonen när du laddar den. Att spela spel eller titta på videor medan telefonen laddas är inte något du borde göra.
 • Att hålla telefonen i direkt solljus eller uppvärmda källor under en längre period kan vara skadligt.

Hård återställning

En hård återställning hjälper också till att lösa problem. Du kan följa stegen ovan och utföra en hård återställning på din enhet för att lösa problem med överhettning av Samsung J3.

Problem 4- SD-kortproblem

Ett SD-kort är en viktig del av din enhet. Det hjälper till att utöka din datalagring. Samsung J3 erbjuder ett maximalt utökat lagringsutrymme på 16 GB till sina användare. Vissa användare har rapporterat problem med SD-kortet - enheten känner inte igen kortet i kortplatsen. Det andra problemet som vissa användare möter är att de inte kunde överföra data från det interna minnet till sina SD-kort.

Lösningar

Sätt tillbaka SD-kortet

Stäng av din J3 och ta ut SD-kortet från dess kortplats. Rengör spåret med en mjuk bomullsduk och sätt sedan tillbaka SD-kortet på plats. Starta nu om för att kontrollera om det fungerar.

Formatera SD-kortet

En annan lösning kan vara att ta en säkerhetskopia av ditt SD-kort på datorn eller den bärbara datorn och formatera det. Du kan sedan kopiera tillbaka innehållet och sätta in kortet igen.

Problem 5- Samsung J3 batteriproblem

Samsung J3 erbjuder ett 2600 mAh batteri. Om du märker ett oväntat urladdning av batteriet på din enhet finns det några korrigeringar som du kan prova.

Lösningar

Inaktivera GPS

När din positionsspårare är på tenderar den att tömma mycket energi. Slå på den bara när du behöver. Här är vad du kan göra för att inaktivera det:

 • Inställningar> Plats och slå av. Du kommer att bli ombedd att visa skärmen Plats och Google Location. Tryck på Godkänn för att stänga av dem.

Stäng av Bluetooth

Se till att din Bluetooth är avstängd när du inte använder den.

Stäng bakgrundsappar

Appar är energi och data hungriga. De kommer att fortsätta konsumera energi och data när de körs i bakgrunden. Tryck på knappen Senaste appar och tryck sedan på 'X' -ikonen för att stänga dem alla.

Problem 6- Samsung Galaxy J3 pekskärm fungerar inte

Det finns två anledningar till varför pekskärmen kanske inte fungerar - programvaruproblem och den andra kan vara ett fysiskt problem, till exempel att din telefon blev våt eller att du tappade den av misstag.

Om det är ett fysiskt problem måste du kontakta din närmaste återförsäljare eller Samsungs. Å andra sidan är det inte, prova lösningarna nedan.

Lösningar

 1. Du kan försöka ta bort enhetens SIM-kort och sedan sätta in det igen efter en minut. Starta om din telefon.
 2. Det är möjligt att din telefon har ackumulerat cache och stammar eller släpar efter. Rensa cacheminnet på din telefon genom att följa stegen ovan.
 3. En annan möjlig lösning är att utföra en fabriksåterställning.
 • Gå till Inställningar på din enhet
 • Gå till Användare och säkerhetskopiering
 • På den här skärmen trycker du på Säkerhetskopiera och återställ
 • Välj här Återställ fabriksdata
 • Välj nu Återställ enhet och tryck sedan på Ta bort alla.

Läs också - Hur man snabbt startar kameran på Samsung Galaxy S8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found