Guider

Hur döljer du ditt telefonnummer på Android

Android är plattformen som låter sina användare göra vad de vill. Det finns knappast något arbete som inte är möjligt med Android Smartphone. Du måste ha fått samtal ibland från ett nummer som visar numret som privat. Detta är en funktion som ska aktiveras genom att följa några enkla steg. Definitivt kan det finnas många skäl att blockera eller dölja numret för andra människor. Oavsett orsaken, om avsikten är bra kan du alltid blockera ditt nummer i Android-telefonen genom att gå igenom några steg. De möjliga sätten att aktivera denna nummerpresentationsfunktion förklaras nedan.

Om du vill ta bort webbhistoriken på din Android-enhet, klicka här för att lära känna processen.

Lär dig här - Hur man installerar Android SDK / ADB på Windows

Metod 1:

Vi kommer att diskutera den bästa metoden för att hjälpa dig att lära dig hur du blockerar ditt nummer först, vilket inte kräver att du installerar eller laddar ner någonting. De flesta av de senaste versionerna av android, till exempel android kitkat 4.4 och senare versioner, inkluderar en samtalsgömningsfunktion så att du kan blockera ditt nummer. Vad du behöver göra är att aktivera funktionen och begränsa din mottagare från att känna till ditt personliga nummer. Här är sättet att aktivera den här funktionen.

  • Gå till inställningsappen från startskärmen och tryck på alternativet 'samtal'.
  • Tryck på alternativet "ytterligare inställningar" följt av "nummerpresentation".
  • När du trycker på nummerpresentation visar det dig tre alternativ. Växla på knappen bredvid "Dölj nummer" för att aktivera funktionen. När du ringer kommer alla att se ditt nummer som privat.

bildkälla-www.ubergizmo.com

Men den största nackdelen med denna metod är att när funktionen väl är aktiverad ser varje mottagare numret som privat för samtal och sms. Det finns människor som föredrar att ignorera samtal från privata nummer, så det kan finnas en situation att du ringer ett viktigt samtal till någon och han ignorerar det.

Denna funktion kan dock inaktiveras om så krävs genom att följa samma metod som förklaras ovan. Endast, det sista steget är annorlunda där du behöver växla omkopplaren bredvid alternativet 'visa mitt nummer' och funktionen för samtalsgömning kommer att inaktiveras.

Metod 2:

Om du är nyfiken på hur du blockerar ditt nummer för en enda mottagare, följ den andra metoden. Den här metoden är den enklaste av allt som kräver att användarna lägger till ett prefix i mottagarens nummer och mottagaren kommer inte att kunna se numret.

Det finns en kod som måste läggas till före mottagarens nummer, vilket varierar beroende på land och operatör. I de flesta fall är koden * 67, # 37 # och * 37 #. Du kan försöka använda dem en efter en för att kontrollera vilken som fungerar för dig. Om du till exempel vill ringa till numret 6662212345 ska det slagna numret vara * 676662212345. Om alla ovanstående nummer inte fungerar för dig, försök att få koden genom att ringa din operatör. Försök också först ringa ditt alternativa nummer från Android-telefonen för att kontrollera om den fungerar eftersom du inte får någon bekräftelse om uppringnings-ID: t har blockerats eller inte.

bildkälla-techbeasts.com

Så om du vill veta hur du döljer ditt telefonnummer för en enskild mottagare, följ den här metoden och blockera ditt nummer från att visa det för den person du vill ha.

Metod 3:

Den tredje metoden för hur du döljer ditt telefonnummer kräver att användarna kontaktar sin operatör. Om samtalsgömningsfunktionen aktiveras via operatören blir det en permanent sak och alla mottagare ser ditt nummer som privat. För att visa nummerpresentatören ska en kod * 82 eller * 31 # läggas till före det nummer som du vill visa ditt faktiska nummer.

Men återigen finns det några andra punkter att tänka på innan du väljer den här metoden för att dölja ditt nummerpresentation. För det första är den här funktionen endast tillgänglig för efterbetald anslutning, inte för förbetalda planer. För det andra kräver tjänsten att du spenderar lite pengar eftersom transportören kommer att debitera enligt deras policy. Du måste också övertyga operatören med några giltiga skäl för att aktivera den här funktionen.

Så det är bättre att följa den första eller andra metoden om du vill få funktionen på ett enklaste sätt.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found