Guider

Hur man stänger av iMessage på iPhone

Om du letar efter sätt att stänga av iMessage på iPhone är du på rätt plats. Vi beskriver stegen för dig så att du enkelt kan stänga av iMessage. Det kan finnas många anledningar till att du stänger av den här tjänsten. Oavsett om det går över till Android eller inte använder en dataplan med Apple, låt oss hjälpa dig att inaktivera iMessage.

Eftersom iMessage använder din e-postadress och telefonnummer och binder det till ditt Apple-ID och Apple-servrar så att du kan skicka meddelanden från nästan vilken Apple-enhet du äger, är det också obligatoriskt att du inaktiverar iMessage från andra enheter om du inte använder den längre. Det betyder att om du äger en iPad eller en Apple-bärbar dator eller en stationär dator måste du gå igenom processen att inaktivera iMessage på dessa enheter först. Sedan kan du fortsätta från din iPhone för att se till att iMessage är helt avstängd.

Det är viktigt att du inaktiverar iMessage om du flyttar till en annan plattform eftersom många av våra läsare har klagat på att meddelanden går vilse när de försöker leverera ett meddelande till en iPhone-användare som har flyttat till en annan plattform. Det betyder att den som skickar meddelandet tror att meddelandet har levererats men den som tar emot det har ingen aning om att något meddelande har skickats alls. Medan Apple har arbetat med att fixa sådana problem i sina uppdateringar och iOS10-användare har en smidigare övergång, är det alltid bra att se till att iMessage är inaktiverat om du flyttar till en annan plattform.

Se även: Så här fixar du iPhone SE som inte synkroniserar iMessage

Stäng av iMessage på din iPad och Mac

Om du äger en annan Apple-enhet som en iPad eller Mac utöver din iPhone, kom ihåg att börja med dessa enheter när det gäller att inaktivera iMessage.

Mac-användare

 • Gå in i appen Meddelanden på din Mac
 • Öppna menyraden och klicka på Meddelanden
 • Välj nu inställningar för att fortsätta
 • Här ser du en flik som säger Konton och klickar på den
 • Välj ditt iMessage-konto som är anslutet till den här enheten
 • Det kommer att finnas en ruta bredvid telefonnumret. Avmarkera rutan för att inaktivera ditt telefonnummer från enheten
 • Leta efter alternativet som säger Aktivera det här kontot och avmarkera rutan så att kontot kan inaktiveras

Obs! Om du inte redan har en e-postadress kopplad till ditt iMessage-konto måste du lägga till en e-postadress innan du kan ta bort ditt telefonnummer.

iPad-användare

 • Gå till inställningsmenyn på din iPad
 • Leta efter meddelanden och tryck på den
 • Du kommer att märka att iMessage ligger högst upp på nästa sida
 • Byt bara reglaget till Av och iMessage inaktiveras också från din iPad.

Nu när du har inaktiverat iMessage från alla andra enheter, låt oss också stänga av iMessage från din iPhone.

Stäng av iMessage på iPhone

Inaktivera iMesage på iPhone är ganska enkelt.

 • Gå till inställningsmenyn på din iPhone
 • Välj Meddelanden från menyn Inställningar
 • Och leta efter iMessages i menyn Meddelanden
 • Du kommer att märka en skjutreglage bredvid den som låter dig stänga av den. Skjutreglaget är grönt om det är på. Skjut bara av det så blir det grått för att indikera att iMessage har inaktiverats från din iPhone.

När du har inaktiverat iMessage startar du om enheten så att din iPhone innehåller de nya ändringarna. När enheten har startats om igen, försök att skicka ett meddelande och kontrollera om det går igenom som ett vanligt textmeddelande.

När ditt meddelande skickas i en grön bubbla betyder det att det är ett vanligt SMS medan de som skickas i en blå bubbla visar att de använder iMessage. För att försäkra dig om att iMessage är inaktiverat, försök skicka ett textmeddelande till någon som är en iMessage-användare och kontrollera om din enhet skickar meddelandet som en vanlig text eller inte.

Med Apples avregistreringsverktyg

Apple-användare som försöker stänga av iMessage eftersom de förlorade sin telefon eller för att de bytte till en annan plattform och glömde att stänga av iMessage innan de bytte ut sin iPhone kan inaktivera iMessage med Apples avregistreringsverktyg. Det behöver inte en iPhone och det gör att du kan inaktivera iMessage online. Detta kräver att du har ditt telefonnummer aktivt när du stänger av iMessage.

 • Följ den här länken för att komma åt avregistreringsverktyget: //selfsolve.apple.com/deregister-imessage
 • Bläddra ner till avsnittet som säger Har du inte längre din iPhone?
 • Ange ditt telefonnummer som var anslutet till iMessage på din iPhone
 • När du har angett ditt nummer klickar du på Skicka kod och väntar på att koden når din telefon
 • När du får ett meddelande med bekräftelsekoden anger du den sexsiffriga koden för att säkerställa att iMessage har inaktiverats
 • En stor grön bock på skärmen bekräftar att iMessage har inaktiverats för dig.

Dessa steg är användbara för att inaktivera iMessage om du flyttar till en annan plattform eller om din enhet har stulits och du väljer att flytta till en smartphone som körs på en annan plattform. Om du råkar uppgradera din iPhone behöver du inte gå igenom besväret med att inaktivera iMessage eftersom du automatiskt kan använda den på den nya enheten.

Nu när du känner till stegen för att inaktivera iMessage, se till att du gör det på alla enheter som du använder. Det kommer att säkerställa att dina meddelanden kommer till din telefon som en text utan problem. Eftersom läsarna har pratat om problem med att ta emot meddelanden efter att de inaktiverat iMessage beror det oftast på att det kan bli aktivt på en av enheterna. Om ingenting fungerar för dig är det mest effektiva sättet att använda Apples avregistreringsverktyg.

Se också: Så här fixar du iMessage som väntar på aktivering / iMessage fungerar inte på iPhone

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found