Guider

Samsung Galaxy S8 Startar om slumpmässigt - Så här fixar du det

Många av våra läsare rapporterar ett problem med sina helt nya Samsung Galaxy S8-telefoner. Det verkar som om Samsung Galaxy S8 fortsätter att starta om slumpmässigt för vissa användare. För vissa uppstår problemet även när telefonen sitter inaktiv och när de inte använder någon speciell app. Det är oönskat för många användare eftersom de inte kan göra någonting alls på telefonen på grund av den ständiga omstart. Samsung har ännu inte erkänt problemet och vi har inte kunnat identifiera en specifik orsak till slumpmässiga omstart. Medan vissa spekulerar i att SD-kortet är problemet, tror andra att det kan vara en app. Vi har listat de olika lösningarna som har fungerat för användarna.

Läs också: Så här åtgärdar du problem med Samsung Galaxy S8-batterilivslängd

Sätt att fixa Samsung Galaxy S8 fortsätter att starta om slumpmässigt

Ta bort Micro SD-kortet

Många användare tycker att Micro SD-kortet är den främsta skyldige bakom de konstanta omstartarna. Detta beror på att de slumpmässiga omstartarna av Samsung Galaxy S8 för ett antal användare slutade när de tog bort Micro SD-kortet. Prova samma och kontrollera om telefonen fungerar utan problem.

Om Micro SD-kortet var problemet bakom omstarterna kan du behöva ett annat Micro SD-kort, eller så kan du vänta på en Samsung-uppdatering för att säkerställa att ditt Micro SD-kort kan fungera på din telefon i framtiden. Detta är bara en lösning till den tidpunkt då Samsung introducerar en fix för problemet.

Kontrollera om samma Micro SD-kort fungerar bra på andra telefoner. Detta hjälper dig att identifiera om problemet ligger på Samsung Galaxy S8 eller kortet.

Eftersom Micro SD-kortet ger extra lagringsutrymme, vilket är en extremt viktig funktion i telefonen, är det därför som denna lösning endast erbjuds som en lösning till den tidpunkt en fix tillhandahålls av Samsung. Det är bara tänkt att vara ett tillfälligt sätt att minska dina omstartproblem med S8.

Överför alla appar till intern lagring

För vissa användare slutade problemet när de överförde alla sina appar till intern lagring. En annan lösning är att flytta apparna till intern lagring istället för att lagra dem på Micro SD-kortet. Du kan fortsätta använda Micro SD-kortet för lagring av andra filer som dina foton, videor eller musik. Att bara flytta apparna tillbaka till det interna lagringsutrymmet kan hjälpa till att minska problemet.

För att göra detta måste du följa dessa steg:

 • Gå till menyn Inställningar på din enhet
 • Tryck på Appar
 • Från listan över appar väljer du den du vill överföra och trycker på den
 • Tryck på Lagring och sedan på Ändra
 • Från popup-menyn väljer du Intern lagring
 • På nästa skärm trycker du på Flytta och väntar på att appen ska flyttas till enhetens interna lagring.

Gör detta för alla appar på ditt Micro SD-kort tills du inte har några. Kontrollera nu om enheten fortsätter att starta om. Om problemet är löst, undvik att lagra appar på SD-kortet tills problemet är löst av Samsung.

Kör enhetsunderhåll och kontrollera om det finns fel

Att köra enhetsunderhåll på din Samsung S8 för att söka efter skadlig kod och eventuella felaktiga appar kan också vara till hjälp. Det har noterats att många användare som återställt sin enhet från en gammal började märka dessa problem på grund av appar som kanske inte stöds på den nya Samsung S8. Det finns en möjlighet att din gamla enhet kan köras på en annan Android-version. Och ändringen i versioner kanske inte har fungerat för vissa appar som kan ha blivit oseriösa.

Följ dessa steg för att köra enhetsunderhåll så att du kan söka efter problematiska appar;

 • Gå in i inställningsmenyn på din enhet
 • Klicka på Enhetsunderhåll
 • Tryck på Optimera nu

Låt enheten slutföra optimeringsprocessen och resultaten identifierar alla appar som kan orsaka problem. Om du hittar fel i vissa appar kan du antingen söka efter en uppdatering för dessa appar eller ta bort dem och se om din enhet fungerar bra.

För att söka efter appuppdateringar kan du gå till Play Store och sedan trycka på hamburgarikonen till vänster och trycka på Mina appar och spel. Du hittar en lista över de appar som laddats ner från Play Store. Kontrollera om någon av apparna som visade ett problem behöver uppdateras. Om ja, uppdatera dessa appar så att du använder den senaste versionen.

Sök efter en app som inte fungerar bra i Säkert läge

Om enhetsunderhållet inte kunde peka på någon app som kan orsaka ett problem kan du försöka köra enheten i felsäkert läge och kontrollera om problemet försvinner när det är i det här läget. Säkert läge slutar i princip använda alla tredjepartsappar och fungerar helt och hållet endast på enhetsapparna. I det här läget är det lättare att identifiera om det finns en tredjepartsapp som orsakar problemet.

Använd din telefon i felsäkert läge och kontrollera om din Samsung S8 slutar starta om slumpmässigt. Om problemet är löst i felsäkert läge är en tredjepartsapp orsaken till problemet. För att åtgärda detta problem kan du antingen återgå till normalt läge och avinstallera tredjepartsapparna en efter en tills problemet är löst, eller så kan du fabriksåterställa enheten för att ta bort alla tredjepartsappar på en gång. Det enda problemet med fabriksåterställning är att du noggrant måste skapa en säkerhetskopia av alla dina data, annars kan du förlora den.

Följ dessa steg för att gå in i säkert läge:

 • Stäng av din S8
 • Vänta i 30 sekunder och starta enheten genom att trycka på strömbrytaren
 • Släpp inte strömbrytaren. När Samsung-logotypen visas på skärmen trycker du på Volym ned-knappen tillsammans med strömbrytaren.
 • När du ser låsskärmen på din telefon med orden Säkert läge nedtill har du gått in i Säkert läge.

Nu kan du lämna knapparna och använda din telefon under en tillräcklig tid för att se till att problemet har gått permanent.

För att avinstallera apparna en efter en,

 • Gå till menyn Inställningar på enheten
 • Tryck på Appar
 • Tryck på appen du vill avinstallera och tryck sedan på fliken avinstallera

För vissa appar kan du behöva trycka på Force Stop för att sluta använda dem innan du avinstallerar appen. Om du använder en startprogram, återgå sedan till systemets normala GUI innan du avinstallerar startprogrammet.

Fabriksåterställning

Fabriksåterställning är känt för att lösa de flesta problem med telefoner eftersom det återställer telefonen till sitt ursprungliga tillstånd som när det kom ur lådan. Om omstartsproblemet började efter att du flyttade alla dina appar och data till telefonen kommer en fabriksåterställning att berätta om problemet ligger på själva telefonen eller om någon av apparna har blivit skurkiga eller om du har skadade filer. Med allt rensat från telefonen är det enda du måste vara försiktig med att data säkerhetskopieras.

Skapa en säkerhetskopia av alla viktiga filer och appar och följ sedan dessa steg:

 • Gå till menyn Inställningar på telefonen
 • Tryck på Säkerhetskopiera och återställ
 • Tryck på Återställ fabriksdata

Tryck på OK när varningen dyker upp och när telefonen startar om kommer den att återgå till fabriksinställningarna. Kontrollera om problemet är löst och återställ data när du är säker på att problemet är borta.

Det här är några av de lösningar som har fungerat för användarna just nu. Eftersom vi inte kan bekräfta huvudroten till problemet har olika användare hittat olika lösningar för att arbeta för dem. Eftersom Samsung ännu inte erkänner problemet, spekulerar vi i att när de förstår problemet kan en uppdatering pågå. Så se till att din telefon uppdateras hela tiden för att säkerställa att den är fri från fel och fel.

Läs också: Hur man fixar Samsung Galaxy S8 Wi-Fi-problem

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found