Guider

Adobe Flash Player: Är det säkert att ha det installerat på din dator?

Adobe Flash Player är känt för att vara ett mycket populärt verktyg som används av hackare för att få kontroll över datorer där den är installerad. Detta är anledningen till att många användare på något sätt är rädda för att hålla den installerad på sina datorer.

Tidigare hade Flash Player några riktiga problem angående dess säkerhet, men av någon anledning dyker de upp även om Adobe släpper en ny säkerhetsuppdatering varannan tisdag i månaden. Vi måste komma överens om att företaget under de senaste månaderna har löst många av de problem som det hittat i Flash Player, men det verkar som om det fortfarande finns några problem som måste åtgärdas.

Boringdude00 från Reddit hävdade för ett år sedan att det fanns en stor sårbarhet då, vilket "krävde att du öppnade ett e-postmeddelande som bara skickades för att välja högt rankade internationella diplomater för att trolla dem." Det verkar dock som att detta säkerhetsproblem har korrigerats omedelbart när media har fått reda på det och när de flesta nyhetswebbplatserna skrev om det.

Vi måste komma överens om att Flash Player aldrig kommer att vara 100% säker, men det finns inte så stora chanser för dig att bli offer för en attack riktad via fjärrkontroll. Till exempel, om du kör ett antivirusprogram / antivirusprogram och ställer in Flash-behörigheter endast till betrodda webbplatser, så ska du ha det bra. Du kan också köra ett plugin som NoScript eller Flashblock, vilket kraftigt minskar chansen för dig att bli riktad av en hackare via Flash Player.

Så tills HTML5 kommer att börja användas av de flesta företag, måste du fortfarande använda Flash Player för att se annonser och annat innehåll som finns på de flesta webbplatser idag.

Har du Flash Player installerat på din dator? Berätta för oss dina tankar om den här applikationen!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found