Guider

iPhone-mikrofon fungerar inte - hur man fixar det

Om iPhone-mikrofonen inte fungerar kommer många viktiga telefonaktiviteter att störas. Till exempel kan människor inte höra dig under ett telefonsamtal, FaceTime-chatt, etc. När du spelar in videoklipp kommer det inget ljud. Hur kan man bli av med den här irriterande frågan? Det finns ett par saker att prova, alla är ganska enkla, inklusive att starta om din iPhone, rengöra mikrofonen och hörlursuttaget och uppdatera programvaran. Låt oss gå vidare till lösningarna utan vidare.

Se även: iPhone och Apple-fel och korrigeringar

Lösningar för att fixa iPhone-mikrofon fungerar inte

Testa mikrofonen

Innan vi går vidare och försöker göra lite felsökningsteknik, låt oss först testa din iPhone-mikrofon. Det finns olika sätt att göra det.

Använda röstmeddelanden

  • Öppna appen Röstmeddelanden som du hittar på startskärmen.
  • Se till att fingrarna inte täcker mikrofonen.
  • Tryck på inspelningsikonen (den röda cirkeln) och börja prata. När du är klar med inspelningen trycker du på den röda knappen.
  • Spela nu inspelningsrösten genom att knacka på uppspelningsikonen bredvid den röda knappen. Se till att du kan höra din egen inspelningsröst tydligt.

Siri

Försök att komma åt Siri och fråga något. Tryck på hemknappen lite längre tills Siri dyker upp. Försök att prata med Siri och fråga henne vad som helst. Om Siri inte svarar korrekt på din begäran eller fråga, försök igen med en högre röst.

Använd Camera-appen eller FaceTime

Du kan också använda videofunktionen i Camera-appen eller FaceTime för att spela in ljudet. Starta Camera-appen och ställ in den på Video. Spela sedan in din röst och spela upp för att kontrollera om du kan höra din röst tydligt eller inte.

Ta bort iPhone-fodralet

Försök att ta bort ditt iPhone-fodral, skärmskydd och annat som kan täcka iPhone-högtalare och iSight-mikrofon. Testa din iPhone-mikrofon enligt ovanstående steg.

Stäng av brusreducering

Annullering av telefonbrus är en användbar funktion som du kan hitta på iPhone. Det kan hjälpa till att minska det omgivande bullret när du ringer. För att stänga av det, navigera till Inställningar och tryck lätt på Allmänt. Välj sedan Tillgänglighet, bläddra ner och du kommer att avbryta telefonbrus. Om du ser den gröna knappen bredvid den, tryck bara på den för att stänga av den.

Starta om iPhone

Omstartsprocessen kan döda appen som har ett fel eller fortsätter att frysa. I många fall kan iPhone-problem lösas genom att helt enkelt starta om enheten. För att göra det, tryck och håll ned Sleep / Wake-knappen tills du ser den röda skjutreglaget och skjut åt höger för att stänga av den. Vänta några sekunder och slå sedan på den igen genom att trycka på samma knapp tills du ser Apple-logotypen.

support.apple.com

 

Rengör mikrofonen

Om det finns damm eller smuts som täcker din iPhone-mikrofon kan det påverka ljudkvaliteten som tas emot av mikrofonen. Det kan blockera ljudet för att nå mikrofonen. Du kan rengöra den med en dammfläkt för att bli av med dammet därifrån. Dessutom kan du också använda en tandpetare eller nål för att få bort smutsen men gör det försiktigt och försiktigt.

Kontrollera hörlursuttaget

Ta bort hörlurstillbehöret från din iPhone och se till att det inte finns något inuti hörlursuttaget. Du kan rengöra den så att det inte är smuts och damm som blockerar den. Använd samma verktyg och teknik som vi nämnde tidigare i lösningen ”Rengör mikrofonen”.

Kontrollera iPhone-mikrofoninställningar

Om problemet bara uppstår när du använder vissa appar, kontrollera dina iPhone-mikrofoninställningar. Se till att apparna har behörighet att komma åt mikrofonen. Öppna Inställningar >> Sekretess >> tryck på Mikrofon.

Uppdatera iOS

Kontrollera om det finns en ny uppdatering för iOS på din iPhone. Gå till Inställningar >> Allmänt >> Programuppdatering. Om det finns en ny iOS-uppdatering rekommenderas att du laddar ner den. Denna handling kan hjälpa dig att lösa problem med iPhone-mikrofon som inte fungerar. För att få uppdateringen, tryck bara på “Installera” i fönstret Programvaruuppdatering.

Återställ alla inställningar

Om du har gjort alla lösningarna ovan och mikrofonen inte fungerar på iPhone, försök att återställa alla inställningar. Denna metod återställer alla inställningar på din iPhone, inklusive iPhone-mikrofoninställningar. Stegen är så enkla. Hit Inställningar >> Allmänt >> rulla ner och välj Återställ. Välj sedan Återställ alla inställningar. Du kan behöva ange ditt lösenord innan du fortsätter processen. Tryck sedan på Återställ alla inställningar i ett popup-fönster.

Radera iPhone

Om Återställ alla inställningar inte löste problemet med din iPhone-mikrofon, försök att radera din iPhone. Denna teknik kommer inte bara att återställa alla iPhone-inställningar utan också appar och innehåll inuti. Det är därför det är tillrådligt att säkerhetskopiera dina data först innan du startar processen. För att radera iPhone, gå till Inställningar >> Allmänt >> Återställ >> Återställ allt innehåll och inställningar >> ange ett lösenord >> i ett popup-fönster, tryck på Radera iPhone.

Återställ Iphone

Du kan återställa din iPhone till fabriksinställningarna med iTunes. Du behöver en dator för att göra den här metoden och också en bra internetanslutning. Här är stegen:

  • Se till att du har den senaste versionen av iTunes.
  • Anslut iPhone till Mac / PC.
  • Starta iTunes.
  • Hit Återställ iPhone i panelen Sammanfattning.
  • Klicka på Återställ för att bekräfta din åtgärd.
  • Låt processen slutföra.

Dessa problem / lösningar finns och är effektiva på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

Om iPhone-mikrofonen inte fungerar trots att du har provat alla de lösningar som vi listat ovan, kontakta Apple eller besök någon av deras butiker.

Se även: Så här åtgärdar du problem med iPhone som inte ringer

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found