Guider

Hur man fixar LG G3 stängs av för sig själv

Stänger din LG G3 av sig själv ofta? Tja, då är du inte den enda, många LG G3-användare upplever problemet. Många LG G3-användare har rapporterat på forumet att deras nya smartphone har en vana att stänga av ofta. För vissa användare återgår telefonen till det normala när strömknappen trycks in, men vissa användare måste ta ut batteriet och sätta i det igen så att telefonen återgår till det normala.

TP fixa LG G3 stängs av sig själv fråga, här kommer vi att diskutera några steg. Du kan följa dem för att bli av med detta problem. Om du stöter på andra problem med din LG G3, besök Technobezz där du hittar lösningar för nästan alla problem relaterade till din smartphone.

Se också: Vanliga problem med LG G3 och hur man åtgärdar dem

Potentiella korrigeringar för LG G3 stängs av av sig självt problem

Sätt tillbaka batteriet

Om din telefon stängs av själv utan någon anledning, försök först och främst att starta telefonen genom att trycka och hålla ned strömbrytaren. När telefonen har startats om igen, använd den och kontrollera om problemet uppstår igen. Om din telefon stängs av utan anledning drar du ut batteriet på din G3 och sätter i det igen efter 30 sekunder. Starta om enheten när den har satts in igen och kontrollera om problemet är löst. För några av våra läsare fungerade det att sätta in batteriet igen.

Inaktivera platstjänst

Många användare har rapporterat att de lyckades bli av med den vanliga avstängningsproblemet bara genom att inaktivera platstjänsterna i deras LG G3. Så du kan också prova det här alternativet. För det:

 • Gå in i inställningsmenyn på din enhet
 • Tryck på Plats
 • Stäng av strömbrytaren bredvid Plats

Detta inaktiverar platstjänsterna på din enhet. Använd din telefon som vanligt och kontrollera om problemet uppstår medan platstjänsterna är inaktiverade. Om problemet är löst ska du hålla platstjänster inaktiverade såvida du inte behöver tjänsten.

 

Uppdatera din LG G3-programvara

LG har erkänt problemet med automatisk avstängning och de har släppt en uppdatering för att lösa problemet. Nedladdning av de senaste uppdateringarna säkerställ alltid att aktuella fel och programvaruproblem löses. Se till att du alltid håller telefonen uppdaterad för att undvika programvarurelaterade problem. Följ dessa steg för att uppdatera din LG G3-programvara:

 • Gå till inställningsmenyn på din G3
 • Klicka på Om enheten
 • Tryck på Programuppdateringar så att din enhet kan söka efter nya uppdateringar.

Om den hittar en ny uppdatering, se till att du uppdaterar din telefon till den senaste programvaran.

Eftersom vissa läsare har funnit att telefonen inte visar de nya uppdateringarna, och om du möter samma problem, anslut sedan enheten till en dator där LG G3 PC Suite är installerad och ladda ner uppdateringarna.

 

Ta bort SD-kortet

Ibland kan ett defekt eller skadat SD-kort ge upphov till sådana problem på din nya LG G3. Så ta bort SD-kortet från enheten och använd telefonen som vanligt för att kontrollera om problemet ligger i SD-kortet. Om du kan använda din telefon utan problem och avstängningsproblemet har gått helt bort orsakade ditt SD-kort problemet. Om du vill använda samma SD-kort på din telefon är det bäst att först flytta all data från kortet till en annan enhet och formatera kortet innan du använder det i enheten igen.

Fabriksåterställning

Om du har provat alla ovanstående korrigeringar men inte fått något fruktbart resultat, är fabriksåterställningen det ultimata alternativet för att fixa den här LG G3 stängs av sig självt problem. Men innan det, säkerhetskopiera all data på din telefon eftersom den här processen kommer att ta bort allt. Du kan göra en fabriksåterställning genom att följa dessa steg:

 • Gå till inställningsmenyn på din telefon
 • Tryck på Backup & Reset
 • Tryck på Fabriksåterställning

Tryck på OK för att bekräfta ditt val. Låt din telefon radera all information och gå tillbaka till dess ursprungliga skick.

Om du tycker att den tidigare metoden är lite svår eller har problem med att göra det, stänger du av telefonen.

 • Tryck på Volym ned-knappen och strömbrytaren och håll ned dem tills LG G3-logotypen visas.
 • När du ser logotypen släpper du strömbrytaren och trycker på den och håller ned igen.
 • När skärmen för fabriksåterställning återställs lämnar du tangenterna och använder strömbrytaren för att välja alternativ och bekräfta.
 • Efter att fabriksåterställningen är klar ska du hålla koll på om problemet uppstår igen efter installation av en specifik app.

Batteri

Om problemet inte uppstår på grund av programvaruproblem kan fabriksåterställning inte hjälpa dig i det här fallet. Ibland kan ett löst eller defekt batteri också vara orsaken till att LG G3 stänger av sig självt, så ta bara ut batteriet och försök använda ett annat LG G3-batteri i handenheten för att se om problemet är löst. Om telefonen fungerar normalt är det det batterirelaterade problemet. Du måste byta ut det gamla med ett nytt batteri. Eftersom det kan vara svårt att identifiera för dig om batteriet är problemet är det bäst att ta det till en verkstad.

Du kan också kontakta din operatör eller återförsäljare om din telefon är under garanti och be om en ersättning.

Se även: Hur man tar skärmdumpar på LG G3

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found