Guider

Varför iOS 10 inte har ett ojämnt jailbreak

De flesta (om inte alla) människor i iOS-jailbreaking-communityn föredrar ojämna fängelser än bundna. Det här är inte riktigt förvånande eftersom ojämna jailbreakingsverktyg är mer praktiska: det enda du bör göra är att ladda ner och installera ditt föredragna verktyg så är du klar! Enheten förblir fängslad oavsett hur många gånger enheten startar om på grund av ett urladdat batteri och av andra skäl.

Tyvärr har obundna fängelser blivit sällsynta genom åren. Det sista ojämna verktyget från Pangu var iOS 9.1 jailbreak, som släpptes den 11 mars 2016. Teamets efterföljande jailbreaks, till exempel iOS 9.3.3 jailbreak, har semi-tethered, vilket innebär att du måste återjailbreak din enhet varje gång den startar om även om du inte längre behöver ansluta den till en dator. Även det kommande iOS 10.3.1-jailbreaket, som förhoppningsvis kommer att släppas senare denna månad, förväntas vara ett semi-bunden verktyg.

Pangu är inte det enda hackingsteamet som har problem med att göra ett ojämnt jailbreak för iOS 10. Yalu, som utvecklats av den kända hackaren Luca Todesco, är ett halvtätat jailbreak för iOS 10.0 till iOS 10.2 och måste installeras om varje gång du startar om din enhet.

Detta har fått många att undra: varför är det så svårt att skapa ett ojämnt jailbreak-verktyg, särskilt för iOS 10? För att svara på den här frågan måste vi ta en titt på hur bundna fängelser utvecklas.

Dessa jailbreaks använder exploater som är tillräckligt kraftfulla för att lappa kärnan utan hjälp av en dator. Utnyttjande med denna kraftnivå var vanligt bland äldre enheter, som första generationens iPhone och iPod Touch, andra generationens iPod Touch (med det gamla bagagerummet), iPhone 3G och iPhone 3GS (med det gamla bagagerummet) . Detta kommer från det faktum att de här äldre enheterna de har bootroom-exploateringar - nämligen Pwnage 2.0 och 0x24000 Segment Overflow - som underlättade ojämna fängelser. Äldre versioner av iOS gjorde det också lättare att lösa jättebundet.

Tyvärr för jailbreakers har Apple förbättrat sina enheter och mobila operativsystem genom åren. Nya enheter har förbättrad programvara, vilket gör jailbreaking svårare; ett exempel är iPhone 7, vars KPP inte har förbikopplats av Yalu-teamet och därför inte är kompatibel med Yalu-jailbreak. Nya iOS-versioner har också stramare säkerhet och har färre exploateringar för hackare att använda.

Så vad betyder alla dessa? I grund och botten betyder det att iOS-användare inte bör förvänta sig att se ett ojämnt jailbreak för iOS 10 när som helst snart. Tills någon upptäcker nya exploateringar i iOS-enheter måste människor nöja sig med de halvtätade fängelser som erbjuds av dagens hackteam.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found