Guider

Så här aktiverar du nattläge i Android 7.0 Nougat

Försöker du hitta ett sätt att aktivera nattläge i Android 7.0 Nougat? De flesta av oss som har använt smartphones sedan de introducerades vet hur svårt det kan bli när vi försöker använda telefonen i dåliga ljusförhållanden. Det var därför när Google pratade om nattläge i sin senaste Android-uppgradering, var smarttelefonanvändare glada över att äntligen se till att använda sina telefoner på natten inte kommer att spänna ögonen för mycket. Men tyvärr, medan beta-användare av Nougat njöt av nattläge, innehåller den slutliga versionen av det senaste Android-operativsystemet inte den här fascinerande funktionen ännu. Men det finns en lösning som kan vara till hjälp.

Se även: Vanliga Android 7.0 Nougat-problem och hur man åtgärdar dem

Vad är nattläge?

För oinitierade är nattläge en funktion som kan hjälpa Android-användare att stoppa utsläpp av blått ljus så att de bekvämt kan arbeta på sina smartphones utan att oroa sig för trötthet i ögonen. Din telefon använder också en mörk bakgrund så att du inte känner dig blind när du öppnar telefonen i mörkret. Förutom att erbjuda en komfortnivå för dina ögon är Android nattläge också känt för att hjälpa smartphoneanvändare att undvika vissa hälsorelaterade problem som annars kan uppstå till följd av att telefonen används i mörker. En av de vanligaste nackdelarna med att använda en smartphone på natten är att nyanserna i blått stimulerar din hjärna att öka vakenheten och minska risken för sömn. För att undvika sådana konsekvenser kan nattläge vara en bra funktion.

Hur aktiverar jag nattläge?

Vissa användare som uppgraderade till Android Nougat från betaversionen kunde använda nattläget även efter uppgraderingen. Men de som uppgraderar från Marshmallow hittar inte den här nya funktionen, och just nu har Google inte gjort några nya meddelanden om tillgängligheten av den här funktionen i framtida uppdateringar. Men utvecklaren Mike Evans tyckte att det här var en bra tid att utveckla en app som kan hjälpa Android N-användare att njuta av nattläget. Så du behöver en app för att använda nattläge på din enhet utan att behöva rota din smartphone. Så här fungerar det:

Steg 1: Ladda ner och installera appen

Gå till Play Store och leta efter appen som heter Night Mode Enabler. Appen har utvecklats av Mike Evans. Det finns andra appar som kan finnas tillgängliga i butiken också, men det här är den mest betrodda appen hittills när det gäller att aktivera nattläge. Ladda ner appen och låt installationen slutföra.

Steg 2: Aktivera System UI Tuner

När appen Night Mode Enabler har installerats startar du appen och du kan få meddelandet att du behöver för att aktivera System UI Tuner. Detta är tillgängligt under snabbinställningsmenyn på din enhet.

  • Dra ned aviseringsskärmen på din enhet och tryck och håll på inställningsikonen längst upp till höger på skärmen.
  • Vänta tills ikonen börjar rotera och du ser ett meddelande som säger ”Grattis! System UI Tuner har lagts till i dina inställningar ”.
  • Klicka nu på inställningsikonen för att gå till inställningsmenyn på din telefon och leta efter System UI-mottagare och tryck på den.
  • Klicka på Understood i popup-rutan med en varning om användningen av System UI Tuner.

Steg 3: Använd appen för att aktivera nattläge

Gå tillbaka till enhetens startskärm och starta om appen Night Mode Enabler. Du kommer att märka en tom skärm med en knapp i mitten som säger Aktivera nattläge. Tryck på den här knappen och appen aktiverar nattläge och tar dig till System UI Tuner där du ser en skärm som har alternativ för att justera inställningarna för nattläge.

Härifrån kan du välja att automatiskt eller manuellt växla till nattläge. Med nattläget på kan du nu njuta av att använda din smartphone även i mörkret eller på natten utan att oroa dig för att anstränga ögonen.

Se även: Anledningar till att uppgradera din enhet till Android Nougat 7.0

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found