Guider

Hur man ändrar appikoner på Android

Letar du efter ett sätt att ändra appikoner på Android? Eftersom en av de coolaste sakerna med Android-smartphones är de olika nivåerna av anpassning som den erbjuder användarna, tror jag att tristess är det sista som en Android-användare kan uppleva. Nya layouter, roliga bakgrunder och en mängd olika ikoner kan ge din telefon ett nytt utseende varje gång du blir uttråkad av den nuvarande. Så om du nyligen har börjat känna att dina appikoner inte är tillräckligt roliga, prova en av de givna metoderna som förklarar hur du ändrar appikoner på Android-telefonen.

Se även: Så här ställer du in en ny Android-telefon eller surfplatta

Sätt att ändra appikon på Android

Det finns två sätt på vilka du kan ändra Android-ikoner. Den första metoden är att använda en launcher medan den andra är att använda ett fristående ikonpaket. Båda dessa metoder kräver inte att din telefon är rotad.

Metod 1: Använda en Launcher

Det finns en hel del bärraketer tillgängliga i Play-butiken som du kan välja mellan. Kontrollera betyg och leta efter feedback för att se till att du väljer en launcher som fungerar bra och passar din enhet. När du väl väljer startprogrammet som du vill använda på din telefon, ladda ner och installera startprogrammet.

Efter att startprogrammet har installerats kommer du automatiskt att bli tillfrågad om du vill börja använda startprogrammet när du trycker på hemknappen. Välj startprogrammet som standard, och beroende på startprogrammet du använder kan du bli ombedd med ytterligare steg för att anpassa dina skärmar.

Användare som också har använt en launcher kommer att kunna importera inställningarna för sin tidigare launcher, annars kan du behöva spendera lite tid på att ta med de olika widgets och appar du använder till din startskärm.

Vissa bärraketer som Nova Launcher låter dig till och med välja en bild från ditt galleri för din appikon. Med så fantastiska flexibilitetsnivåer för att ändra appikonerna kan du kontinuerligt tilldela dina appar nya ikoner antingen från bilder från ditt galleri eller genom att använda olika startprogram.

Launchers tar med sig ett spektrum av bakgrundsbilder, teman och appikoner som kan klä din enhet som du vill att den ska vara. Vissa av dem kan innehålla annonser men de fungerar bra, särskilt om du är en person som gillar att utforska variation när det gäller hur telefonen ser ut.

Metod 2: Använda en app

Några av våra läsare tycker inte att de är bekväma med att använda en launcher. Men de har inget emot att ändra appikonerna för att ge sina telefoner ett nytt nytt utseende. I en sådan situation är en app ett bra sätt att ändra appikonerna utan att ändra skalet på din telefon med hjälp av en launcher. Appar som Awesome Icons och Icon Changer är kända för att vara användarvänliga appar som kan hjälpa dig att ändra Android-ikoner.

Beroende på appen varierar stegen för att använda den. Men för de flesta appar som hjälper till att ändra appikoner, när appen har laddats ner och installerats, måste du klicka på appen för att öppna den och sedan välja de appar som du vill ändra ikonerna för. Vissa appar kan till och med låta dig byta namn på appen. Detta kan vara ett roligt sätt att ge din telefon ett nytt utseende.

Det kan också hjälpa till att hålla nyfikna ögon borta från din telefon, särskilt när du byter namn på dina bankappar eller om du råkar använda vuxna appar kan du byta namn på appen och ändra ikonen och det är lättare att använda din telefon utan att andra vet vilka appar som är installerade på din enhet.

Slutsats

Använd dessa två metoder för att anpassa appikoner så att du kan ge din telefon ett nytt utseende. Det gör inte bara Android intressant, det ser också till att du inte blir trött på att titta på samma uppsättning appikoner på din telefon. Du kan ändra ikonen på din enhet så ofta du vill med dessa metoder. Båda dessa metoder kan användas på telefoner utan att behöva rota din enhet eller genom att ha en djup teknisk kunskap om smartphones.

Se även: Hur man uppdaterar Android Smartphone eller surfplatta

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found