Guider

Bästa Lite Android-appar för att spara lagringsutrymme

Äter din favoritapp dina data, dränerar telefonens minne och saktar ner din smartphone? Då måste du prova några av de bästa Android-apparna för att spara lagringsutrymme samt batteritid på din telefon. De flesta populära Android-appar som Facebook, Google Chrome, Gmail, Messenger och så mer kommer i Lite-versionen som kan lösa ditt problem.

Flera utvecklare designar Android-appar endast med avsikt att höga prestanda och bättre användarupplevelse. Med tanke på detta försöker de lägga till onödig grafik och funktioner för att säkerställa att deras app installeras på smartphones med höga specifikationer. Dessa funktioner tenderar dock bara att lägga till smartphonens lagrings- och batteriproblem. För att undergräva detsamma kommer flera appar nu i Lite-versioner. Detta är den senaste trenden som fungerar bra för Android-telefoner. Användarna kan nu ladda ner en handfull Lite Android-appar för att spara lagringsutrymme. Sådana appar är mycket lätta, ibland till och med mindre än 1 MB och är också utformade för att fungera bra på lägre bandbredd.

Om du letar efter några av de bästa Android-apparna för att spara lagringsutrymme, här är en lista över dem.

Se också: Så här får du Android-aviseringar på Windows PC

8 bästa Lite Android-appar för att spara lagringsutrymme

Facebook Lite

En lättnad för alla Facebook-missbrukare! Nu behöver du inte oroa dig för att surfa eller ladda ner Facebook-appen på din Android-smartphone eftersom Facebook Lite-versionen tar hand om allt.

Facebook Lite har förändrat hela scenariot. Den här lättare versionen av appen är särskilt utformad för Android-smartphones. Det säkerställer också att du surfar på ditt Facebook-innehåll med mycket lätthet i områden med låg nätverkstäckning. När det gäller kärnfunktionerna är Facebook Lite-appen för Android-smartphones mycket lik huvudversionen. Det kommer också tillsammans med några unika funktioner som videouppspelning, meddelandesupport, meddelanden och stöd för reaktioner. Därför kommer Facebook Lite under listan över Android-appar för att spara lagringsutrymme på din smartphone.

Ladda ner Facebook Lite för Android

Messenger Lite

Detta är ett annat effektivt namn i listan över appar för att spara lagringsutrymme på din Android-smartphone. En av de främsta anledningarna till att använda Messenger Lite-appen är att det inte finns några Messenger Day-funktioner eller till och med den nya dynamiska layouten för den här appen. Som ett resultat är det ganska enkelt i Lite-versionen av Messenger-appen för Android-smartphones. Det har hänt bara en vändning av den kronologiska listan över chattarna tillsammans med några grundläggande meddelandefunktioner.

Den nya Messenger Lite-appen är också ganska snabb att använda. Användarna kan fortfarande skicka bilder i sina chattar. Några andra avancerade funktioner som att skicka animationer, GIF, klistermärken med mera är dock inte tillgängliga. Dessutom finns det inget stöd för chatthuvudena också. Men om du inte behöver dessa specialfunktioner och behöver enkelt chatta, är Messenger Lite-appen perfekt för dig.

Ladda ner Messenger Lite för Android

Skype Lite

Skype-appen på din Android-smartphone kan vara mycket opålitlig. Med fluktuerande dataanvändning kan det sluta med att konsumera mycket lagringsutrymme såväl som telefonens data. Skype Lite-versionen av denna app har dock utformats för att fungera bra även med lägre bandbredd som i 2G-nätverk.

Skype Lite erbjuder stöd för både video- och röstsamtal och har ett lagringskrav på bara 13 MB. För närvarande har Skype Lite gjorts officiellt tillgängligt endast i Indien på grund av den stora efterfrågan och den låga datatillgängligheten.

Ladda ner Skype Lite för Android

Twitter Lite

Vill du bli uppdaterad om alla händelser som händer runt om i världen? Twitter Lite är en annan i listan över appar för att spara lagringsutrymme på din Android-smartphone. Twitter Lite är en snabbare och datavänlig app för att låta människor se världens aktuella händelser med mycket lätthet. Twitter Lite bör inte förväxlas med en traditionell app eller en mobil webbplats.

Det är en ny teknik som kallas Progressive Web Apps (PWA). Du kan gå till mobile.twitter.com och alla är redo att använda den progressiva appen för Twitter Lite. Mycket av denna Lite-version fungerar som den traditionella appen. Du skulle få aviseringar och sedan kan du lägga till detsamma på din startskärm. Dessutom finns det också ett offline-läge som erbjuds av denna version. Allt fungerar fortfarande i webbläsaren.

Den progressiva regionen i Twitter Lite-appen utför några smarta funktioner. Det hjälper till att spara användargränssnittet tillsammans med tillgångarna så att de inte behöver laddas ned varje gång användaren uppdaterar eller öppnar sidan. Dessutom, om du klickar på din profilflik och sedan aktiverar Data Saver-läget, kommer du att observera att bilderna inte laddas som standard. Du kommer att se en suddig version av bilderna utöver bildens storlek. Du kan sedan trycka på förhandsgranskningen för att ladda dem.

Kärnfunktionerna i Twitter som tweets, nämner, tidslinje, DM: er finns fortfarande kvar i Lite-versionen. Men du kanske inte hittar de specialiserade funktionerna som att spela upp videor automatiskt och Moments. Detta är avsett för att spara utrymme och dataanvändning.

Ladda ner Twitter Lite för Android

Opera Mini

Opera Mini är den lättare versionen av Opera-webbläsaren. Denna version har utformats för att hjälpa användarna att navigera på Internet med minskat lagringsutrymme och smalare bandbreddskrav. I Opera Mini kan man hitta en myriad av funktioner som är utformade speciellt för att hjälpa dig att hantera problem som datakram, ladda ner videor för offlinelön och så mer. Man kan också spara hela webbsidorna för att använda den som ett offline-läge.

Du kan gå till den inbyggda datalagringsavsnittet, och sedan kan du finjustera funktionerna för datasparing tillsammans med begränsningar som att optimera videor, inaktivera högkvalitativa bilder och så mer. Man kan också hitta den smarta nedladdningshanteraren i Opera Mini-appen. Denna funktion gör det möjligt för användarna att hålla ner nedladdningen av större filer såvida de inte är i ett Wi-Fi-nätverk.

Ladda ner Opera Mini för Android

Line Lite

I likhet med Messenger Lite är detta en annan i listan över Android-appar för att spara lagringsutrymme. Detta är mycket lätt och kommer som en strömlinjeformad version av Line Messenger-appen. Om du använder Line Messenger-tjänsten för att hålla kontakten med din familj och vänner, kan du vara glad att veta att du fortfarande kan uppnå alla grundläggande funktioner i huvudappen i denna Lite-version.

Gruppchattar, personliga chattar, rikare förhandsgranskningar av mediefiler och även klistermärken - alla dessa erbjuds av Line Lite-appen för Android-smartphones. Även användargränssnittet är mycket enkelt och lätt att navigera.

Ladda ner Line Lite för Android

Shazam Lite

Denna Lite-version av appen väger mindre än 1 MB. Det kan också utföra de saker som du vill att appen ska göra åt dig. Det eliminerar överdrivna rekommendationer, integrationer och popup-fönster. Du behöver bara öppna appen och sedan trycka på för att Shazam. Sedan måste du identifiera den specifika låten.

Förutom dessa funktioner kommer Shazam Lite-versionen också med det hjälpsamma offline-läget. Med den här funktionen kan användarna söka efter en viss låt även när de saknar internetanslutning. De kan sedan identifiera låten senare när deras smartphones ansluts till en korrekt internetanslutning.

Ladda ner Shazam Lite för Android

Camera 360 Lite

Är du inte nöjd med din inbyggda kameraapp på Android-smarttelefonen? De flesta av oss laddar ner tredjepartsappar för att få förbättrad prestanda och kameraupplevelse. Sådana appar har vanligtvis spännande bildredigeringsalternativ. De flesta av dessa brukar dock konsumera större lagringsutrymme för Android-smartphones.

Med Camera 360 Lite-appen kan du eliminera problemet. Den kommer som en fullt utrustad skönhetskamera-app som är helt gratis för Android-smartphones. Lite-versionen av den här appen är tillgänglig med mindre än 4 MB lagringsutrymme. Denna app är också mycket snabb i användning. Dessutom, med HD-kameran i appen kan du uppleva snabbare kamera 360-funktioner för bättre bilder och redigeringsfunktioner.

Ladda ner Camera 360 Lite för Android

Trött på att din telefon visar låg lagringsutrymme? Detta är en av de vanligaste problemen som de flesta Android-smarttelefonanvändare står inför. Lite versioner av flera vanliga appar har dock löst problemet. Dessa Lite-appar har mindre lagrings- och datakrav. Således kan du ladda ner dessa för att spara lagringsutrymme och dataanvändning på din smartphone.

Se också: Så här ändrar du din Android-bakgrundsbild automatiskt

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found