Guider

PlayStation 5: Utgivningsdatum, pris, specifikationer, rykten och nyheter

Nästan ett halvt decennium har gått sedan introduktionen av PlayStation 4, och ingen ny hårdvara har kommit sedan dess. Dock har företagets VD bekräftat att ny hårdvara är på gång och fansen kan inte vara mer glada över att höra nyheterna. PlayStation 4 är fortfarande en av de mest sålda spelkonsolerna på marknaden, och det verkar som att denna konsol kommer att locka fans till slutet av sin livslängd. Som den bästsäljande spelanordningen på marknaden vill Sony att fansen ska få ut det mesta av denna konsol tills lanseringen av nästa version av denna spelanordning.

Släppdatum för PlayStation 5

Sony, utvecklarna av den här enheten, har inte bekräftat något definitivt om PS5: s släppdatum, men datumen kommer att komma ut senare under året eller efter några månader. Enligt John Kodera, VD för Sony Interactive Entertainment, gav han en ledtråd när han talade till reportrarna i maj 2018 att företaget förmodligen kommer att ta ytterligare tre år innan nästa stora språng och anledning för tillverkarna av spelet att vara tysta för nu. Kodera sa detta strax efter att ha bekräftat att PS4 går in i den sista etappen av sin livscykel. Det är sant att Sony funderar på sin nästa stora släpp efter PlayStation 4, och om informationen från Kodera ska tros kan vi förvänta oss att släppdatumet kommer att ligga någonstans runt 2021. Men branschanalytikerna tror att släppdatumet kanske meddelas mycket tidigare.Enligt Michael Patcher, en branschanalytiker, kan lanseringen av konsolen förväntas omkring 2020, och detta kan vara anledningen till att företaget har släppt andra spel under E3-evenemanget 2018. Sammantaget finns det ingen konstruktiva bevis för spelets enhets släppdatum, så spelarna kan fortfarande vänta tills bekräftelsen kommer från företaget.

Kraften i den nya konsolen

Medan den nya spelanordningen fortfarande ska komma ut är det svårt att spekulera i hur PlayStation 5 kommer att fungera ur maskinvarans synvinkel. Som det händer med lanseringen av konsolerna, försöker tillverkarna att balansera prestanda och kostnad. Anledningarna till PS4: s rasande framgång har varit den prestanda den har levererat på tredjeparts titlar. Visst kommer företaget att omstrukturera den tidigare spelkonsolen och erbjuda något som matchar marknadens standard. Spelarna kan få en mindre kraftfull enhet som ger kunderna bättre värde. För att tävla i spelvärlden måste företaget dock erbjuda några otroliga specifikationer i den nya spelkonsolen.

Specifikationer för PlayStation 5

Från och med nu är människor skeptiska till vilka funktioner och specifikationer de kan förvänta sig i den nya spelkonsolen. Chansen är att PlayStation 5 kan använda en AMD Ryzen-processor. Enligt en anteckning skriven av Simon Pilgirm, huvudprogrammeraren för Sony Advanced Technology Group, att han har arbetat för att förbättra kompatibiliteten mellan "Zen" -kärnarkitekturen och AMD Ryzen-processor inom LLVM-kompilatorstapeln. Medan allt som låter meningslöst uppenbarligen är kompileringsstacken en av de viktigaste komponenterna i utvecklingsmiljön i PlayStation-systemen. Charlie Demerijan från Semi-exact är känd för att ha detaljerna om PS5-enheterna som redan cirkulerar. Enligt honom,den nya spelkonsolen kommer sannolikt att ha en 8-kärnig Zen-processor och en GPU som är baserad på den kommande Navi-arkitekturen, som naturligtvis är anpassade.

Ankomsten av Navi kan förväntas i slutet av 2018 eller i början av 2019, men inga detaljer har strömmat in ännu. Demerijan är känt för att läcka exakta specifikationer för spelkonsolerna i många år, så hans rykten kan vara värda att överväga för nu.

Enligt en annan rapport från Semiconductor Manufacturing Company, baserat i Taiwan, är företaget på väg att producera ett nytt chip. När utvecklingssatserna har nått utvecklarna kan hårdvaruproduktionen nu komma tillbaka.

Med storleken på de populära spelen ökar varje dag kommer sannolikt mängden lagringsutrymme i basversionen av PS5 att bli större med ett nytt VR-headset.

Ett annat område där utvecklarna kan försöka förbättra är med Blu-ray-uppspelning eftersom 4K Blue-ray-spelaren förvånansvärt inte var en del av PS4 Pro, företaget kommer att försöka undvika detta misstag med uppkomsten av PlayStation 5. Även även om strömmande videor kommer att uppta spelarnas sinne i framtiden, föredrar många av dem fortfarande de fysiska skivorna och företaget måste veta hur man möter dessa utmaningar och hanterar trycket när konsolen ska göra sitt utseende i affärerna.

Pris på PlayStation 5

Ingen är säker på specifikationerna för spelkonsolen ännu, så vi vet inte vad PlayStation 5 kommer att kosta. Med Xbox One X till 450 GBP kan Sony gå för en liknande sak om den är villig att hålla sig konkurrenskraftig med nästa spelkonsol.

Vad du kan förvänta dig med bakåtkompatibilitet

Under lanseringen av PS4 Pro, Mark Cerny, systemarkitekten för Sony klargjorde att konsolen inte var en del av den nya generationens spelanordningar. Företaget gjorde många försök att se till att PS4 gjorde en rimlig förbättring jämfört med baskonsolen och man tror mest att PS4 Pro var en mellanuppdatering. När det gäller PS4: s bakåtkompatibilitet gjorde Sony ett misstag medan Microsoft utnyttjade möjligheten att erbjuda omfattande bakåtkompatibilitet genom ständiga uppgraderingar. I själva verket måste PS5 erbjuda utmärkt bakåtkompatibilitet så att alla spel som spelas i PS4 fungerar smidigt.

Förbättrat VR-stöd

Rapporterna från Demerijan föreslår också att PlayStation 5 kommer att skapas en grundläggande med tanke på hjälp av virtuell verklighet. Även om VR-systemen har haft en bra start som analytikerna förutspådde, har headsetet från Sony ännu inte mött konkurrens hittills och erbjuder verkligen det bästa värdet och med sina mycket tillgängliga VR-system. Utvecklarna har försökt att uppdatera specifikationerna i PS4 med bättre PSVR-stöd, och det kommer att öppna upp oändliga möjligheter för dem.

Spel att förvänta sig i PS5

Sony har ännu inte gjort officiella tillkännagivanden om lanseringen av PS5, så det är svårt att avgöra om de har några apparater just nu. Flera tolkningar har kommit om spelet och dess specifikationer, men det är svårt att tro om tipsen om spelet sticker ut eller inte.

CD Projekt Red, utvecklaren av The Witcher 3, jobbar noggrant med deras nya episka Cyberpunk 2077, och presentationen som kom från studiohuvudena under en konferens i Bergen avslöjade att spelet skulle ge visuella bilder som är verklighetstrogna och också inkludera den senaste tekniken. Även om detta kan leda till många andra aspekter, kan man tolka att spelet utvecklas för nuvarande generationens konsoler och de kommande enheterna som PS5 kanske är en från.

På samma sätt berättade Kazunori Yamauchi, skaparen av Gran Turismo under en studioturné att de nya bilarna under tillverkning tar så lång tid eftersom de utvecklas för den framtida versionen av dagens konsoler och nämnde också att det inte skulle vara en problem att köra bilarna på 8K, vilket är en klar antydan till konsolen där spelet sannolikt kommer att spelas.

Den helt egna Death Stranding som ursprungligen var planerad för en PS4-release kan förväntas i PS5. Med tanke på att spelet ännu inte har något släppfönster kommer det att bli en annan anledning eller Sony att släppa PS5 så tidigt som möjligt. Bethesda Softworks är ett av dessa spelföretag som är optimistiska om lanseringen av sina kommande spel som är utformade för att planera på de nya spelenheterna. Företaget planerar att släppa Starfield först och följa upp det med The Elder Scrolls VI under det tillkännagivande det gjorde under E3 2018; den senare kommer utan tvekan att släppas på PlayStation 5.

Det sista uttalandet

Med möjligheten att spelströmmande enheter ersätter de konventionella spelkonsolerna enligt Ubisofts VD kan spelarna bevittna ytterligare en generation konsoler innan branschen går in i strömmande modeller för spelen. Om du är en ivrig spelare finns det mer att förvänta dig när du gissar vad Sony ska presentera med nästa generations spelkonsol. Med prestandan på PS4, som fortfarande går ganska bra i spelbranschen, kan du förvänta dig att några av de spel du alltid har velat spela kommer att återvända. Tillgängligheten av teknik kan betyda mycket för spelarna, och när kriget fortsätter mellan Sony och Microsoft undrar folk fortfarande när PS5 kommer att se världens ljus.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found