Guider

Så här aktiverar eller inaktiverar du viloläge i Windows 10

Viloläge är energisparläge som ursprungligen var designat för bärbara datorer. "Viloläge" sparar data i systemminnet, förbrukar lite energi, medan "viloläge" -läget förbrukar noll ström och sparar data på hårddisken som en dold fil "hiberfil.sys". När du slår på datorn fortsätter datorn där du slutade. Den här guiden visar hur du aktiverar eller inaktiverar viloläget i Windows 10.

Du kan också läsa: Så här lägger du till kontakter från Gmail, Outlook och mer till Windows 10-adressboken

Så här aktiverar du viloläget i Windows 10

Du kan aktivera eller inaktivera viloläget på två sätt:

Använda kommandotolken

Det enklaste sättet att aktivera eller inaktivera viloläge är att använda kommandotolken. Du måste köra den som administratör: högerklicka på "Start" -knappen och välj lämpligt alternativ. För att inaktivera viloläge, skriv ”powercfg –h” av vid kommandotolken och tryck på “Enter”. Detta kommer att inaktivera detta läge, ta bort hiberfil.sys från hårddisken och inaktivera alternativet för snabb start av Windows 10 (som också använder denna teknik och inte fungerar utan viloläge).

För att aktivera viloläge, skriv “powercfg –h” i kommandotolken på samma sätt.

Använda Registerredigerare

Ett annat sätt att inaktivera viloläge - Om du använder Registry Editor för att köra, kan du trycka på Win + R på tangentbordet och skriva “regedit och sedan trycka på Enter.

I HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Control \ Power letar du upp DWORD-värdet med namnet HibernateEnabled, dubbelklickar på det och ställer in det på 1 om viloläget är avstängt och 0 - för att stänga av det.

www.thewindowsclub.com

Bildkälla: wallpaperscraft.ru

Du kan också läsa: 10 sätt att öppna kommandotolken i Windows 10

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found