Guider

Så här fixar du problem med överhettning av Google Pixel 2

Har du köpt en Google Pixel 2 och det blir varmt för ofta? Tja, tro inte att din nya smartphone är så defekt eftersom det här är en mycket vanlig fråga och står inför nästan alla smarttelefonanvändare då och då. Om vi ​​fortsätter att använda telefonen för länge eller om vi fortsätter att spela HD-spelen ganska länge är det ganska vanligt att möta problemet. Den här artikeln förklarar hur du åtgärdar problem med överhettning av Google Pixel 2.

Se även: Google Pixel 2-tips och tricks

Så här fixar du problem med överhettning av Google Pixel 2

Starta om telefonen

Det första rådet är att starta om telefonen. Detta är det enklaste men ändå kraftfulla tipset som kan lösa många små och till och med större problem. Tryck bara på sidoknappen hårt och Google Pixel 2 stängs av. Vänta några sekunder och slå på den för att se om problemet fortfarande finns kvar eller inte. Överbehandling är en av de främsta orsakerna till överhettning och när enheten startas om stoppas alla pågående processer. Så det kommer naturligtvis att svalna ner telefonen och du kommer att möta anmärkningsvärda prestandaförbättringar.

Minska skärmens ljusstyrka

Minska skärmens ljusstyrka så mycket du kan. Håll en miniminivå där du kan utföra alla dina uppgifter. Högre skärmens ljusstyrka medan du äter mer batteri är också ansvarig för överhettning. Så varför slösa batteriet och värma upp enheten?

Ta bort de energikrävande apparna

Vår enhet är fylld med så många appar medan många av dem förblir oanvända sedan installationen. Så avinstallera bara alla onödiga appar och ta bort den extra bördan. Gå mot Inställningar> Batteri och kontrollera vad alla appar förbrukar mer ström. Om du märker någon app som använder ovanlig batterimängd, avinstallera den. Om appen är inbyggd kan det inte vara möjligt att avinstallera, i så fall ska du rensa appens cache och data.

Använd originalladdaren

Att använda telefonen medan den är ansvarig är en annan stark anledning till överhettning. Så försök att inte använda din nya Google Pixel 2 när den laddas. En annan punkt är också att använda originalladdaren och kabeln för att ladda telefonen. Ibland har man sett att användning av andra kablar och laddare kan överhettas på din smartphone, så det rekommenderas alltid att använda den ursprungliga laddaren och kabeln som medföljde din Google Pixel 2.

Starta telefonen i säkert läge

Ett annat användbart sätt att åtgärda problem med överhettning av Google Pixel 2 är att utföra en start i säkert läge. Om du inte kan ta reda på den faktiska orsaken till problemet och ingenting kan lösa det, gör bara detta steg för att veta om en tredjepartsapp orsakar problemet. Så här startar du telefonen i säkert läge:

  • Tryck först på strömbrytaren och tryck sedan länge på avstängningsalternativen.
  • Du kommer att märka alternativet starta till säkert läge på skärmen. Tryck på OK och din telefon går in i säkert läge.

Kontrollera nu om problemet med överhettning fortfarande kvarstår. Om inte, är detta inget annat än en skyldig app. Avinstallera apparna du laddade ner nyligen eller utför en återställning av fabriksdata.

Fabriksåterställning

Om du har utfört alla nödvändiga steg och fortfarande har samma sak är den sista utvägen att utföra en fabriksåterställning. Ta dock en säkerhetskopia innan det eftersom det här steget raderar allt från din Google Pixel 2. Därefter måste du ställa in telefonen från grunden.

Kontrollera batteriet

Om alternativet för fabriksåterställning inte löste problemet kan det vara så att batteriet inte fungerar korrekt och att det är defekt. Så kontakta butiken eller din operatör.

Se även: Så här åtgärdar du problem med batterilivslängden för Google Pixel 2

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found