Guider

Hur fixar jag Xiaomi Mi4-signalproblem

Om du har varit en teknisk person som inte bara är begränsad till etablerade varumärken och är öppen för att till och med prova nya märken som kommer upp på marknaden är ett av de märken som du kanske har sett utveckla och växa mycket de senaste åren är Xiaomi . Detta kinesiska företag har tagit världen med storm genom att erbjuda kvalitetsprodukter till riktigt överkomliga priser och har gett de stora skotten en löpning för sina pengar. Det är utan tvekan ett företag att se fram emot de kommande åren.

En av deras produkter, Mi4, har varit en stor framgång och har sålts i stort antal över hela världen. Enheten är riktigt bra och har alla funktioner som en person vill ha i sin mobiltelefon och det också till ett ganska rimligt pris. Men som alla andra enheter från något annat företag är den här enheten inte helt fri från några mindre problem och buggar. Ett sådant problem är Xiaomi Mi4-signalproblemet. Många har klagat på dålig nätverksanslutning eller förlust av signal eller dålig signalstyrka. Men det här är inget problem att oroa sig för, för som alla andra problem har den här också några korrigeringar som du kan försöka bli av med detta Xiaomi Mi4-signalproblem för alltid. Så här är några saker som du borde göra när du kommer med ett problem som detta.

Lösningar för andra Xiaomi-telefonproblem som Xiaomi Mi4 wifi-problem, Xiaomi Mi3-överhettningsproblem och många andra diskuteras också här.

Se även- Hur man åtgärdar problemet med Xiaomi-batteriet för snabbt batteri

Korrigeringar för Xiaomi Mi4-signalproblem

  • Det första du kan prova är att starta om telefonen för att se om det kan hjälpa. Så stäng bara av telefonen och slå på den igen efter 1-2 minuter.

    Bildkälla-techdisko.com

  • Om det inte hjälper att starta om telefonen bör du kontrollera om SIM-kortet sitter ordentligt i SIM-kortplatsen eller inte. Så stäng av din Mi4-telefon och öppna baksidan för att nå SIM-kortplatsen. Kontrollera om den är korrekt installerad. Om SIM-kortet glider av facket kan du också använda lite tejp på baksidan av SIM-kortet så att det förblir på plats. Efter detta är det bara att slå på telefonen igen.

    Bildkälla - pocketnow.com

  • Du bör också kontrollera vilken status det SIM-kort som används är. Så vad du ska göra är att bara gå till fjärranslutningen och ange följande kod.

“* # * # 64663 # * # *”

Den här koden kommer in i testläget för hårdvara. Här kan du kontrollera status för någon av telefonens hårdvarukomponenter inklusive SIM-kortet. Så kontrollera vilken status som är på SIM-kortet och om det fungerar korrekt enligt telefonen.

  • Kontrollera också om SIM-kortet är bra eller inte. Det kan vara så att ditt SIM-kort har skadats och det är därför du får det här problemet. Så stäng av din Mi4-telefon. Efter detta byter du ut SIM-kortet med något annat SIM-kort och kontrollerar om telefonen fungerar bra med det andra SIM-kortet. Om det gör det är ditt SIM den skyldige.
  • Om telefonen inte kan upptäcka ett nätverk kan du också välja ett manuellt. Detta kan göras genom att gå till Inställningar och sedan trycka bara på Nätverk i Inställningar. I menyn som visas söker du bara efter tillgängliga nätverk och väljer sedan den operatör som ditt SIM arbetar med från listan över operatörer som visas. Efter detta bör du också starta om din telefon. Din telefon registreras i nätverket och du kan ringa och ta emot meddelanden.

När nätverket väljs kan du också gå tillbaka till alternativet Inställningar och sedan återställa nätverksvalet som automatiskt istället för manuellt.

  • Det kan också vara så att den plats du använder telefonen från inte har tillräcklig signalstyrka och att det inte alls är något fel på SIM-kortet. Så du kan bara försöka använda telefonen från någon annan plats där signalen kommer ordentligt.

Ovanstående metoder måste kunna lösa detta Xiaomi Mi4-signalproblem. Om det inte gör det finns det något allvarligt problem med din telefon och du bör ta den till Xiaomi-servicecentret och få det kontrollerat av teknikerna.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found