Guider

Så här fixar du problem med överhettning av Samsung Galaxy S4

Överhettning är ett av de vanligaste felen som Samsung Galaxy S4-användare ofta möter. De flesta användare tänker att felaktigt batteri är den främsta orsaken till överhettning. Men det finns vanligtvis flera orsaker som bidrar till detta problem, till exempel programvarufel, SD-kort och fel i apparna. Överhettning minskar batteriets livslängd och skadar din telefon. Här är några lösningar.

Se även: Så här fixar du fel på SIM-kortet på Galaxy S4

Så här fixar du problem med överhettning av Samsung Galaxy S4

Sätt att åtgärda problemet med överhettning av Samsung Galaxy S4

  • Först måste du uppdatera alla appar genom att gå till Google play store eftersom skadade applikationer och appar som inte uppdateras kan skapa detta fel. Så uppdatera alla appar som visar ett meddelande redo att uppdateras. Kontrollera apparna igen efter uppdatering, och om du hittar några appar som visas som inte uppdaterade trots att du har uppdaterat den, ta bort den.
  • Felaktigt SD-kort kan vara en stark orsak till detta problem, så formatera SD-kortet och sätt sedan in det i din telefon för att ta reda på om problemet i viss mån minskas. Ta en säkerhetskopia av alla data innan du formaterar.
  • Om du står inför problemet med överhettning på grund av det programvarurelaterade problemet kan OTA-uppdateringar åtgärda problemet med överhettning av Samsung Galaxy S4.
  • Kontrollera uppblåsnings- och bakgrundsprocesserna i din Galaxy S4, eftersom det ibland är programvaran som får skulden för en sådan överhettningsproblem och inte batteriet. Om det höga antalet bakgrundsprocesser fortsätter att köras i bakgrunden kontinuerligt, resulterar det normalt i överhettning av batteriet och snabbt batteriladdning också. Hitta bloatware-appar och inaktivera dem och stoppa bakgrundsprocesser. Gå också till Inställningar> Mer> Batteri för att kontrollera vilka appar som använder ovanligt mycket batteri och ta bort dem från enheten.

www.fixedbyvonnie.com

  • Stäng de appar som du inte använder så många appar som körs åt gången kan överhetta din telefon. Men om du inte märker någon förändring efter att apparna har stängts kan det vara ett hårdvaruproblem och du måste kontakta servicecentret.
  • Vattenskador kan också skapa denna överhettningsproblem. Om så är fallet är servicecentret det enda sättet att bli av med denna fråga.
  • Inaktivera Bluetooth, GPS och även dimma skärmen.
  • Om telefonen blir uppvärmd när du använder öronstycket måste du sätta telefonen i CPU-energisparläge. För att gå till Inställningar> Min enhet> aktivera energisparläge. Nu måste du klicka på fliken Energisparläge så öppnas en ny sida. Där ser du tre alternativ, bland dem CPU-energisparläge som måste aktiveras.
  • Att sätta din Galaxy S4 i A-flygläge kan vara användbart om telefonen blir överhettad när den laddas. Anledningen är att när telefonen laddas används batteriet kontinuerligt, söker efter W i-Fi-signaler eller nätverk och i en sådan situation uppstår överhettningsproblem i vissa telefoner.

Så kontrollera alla dessa steg och om problemet kvarstår, kontakta din återförsäljare eller tjänsteleverantör och be om en ersättare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found