Guider

4 bilar du kan köra utan licens

Idag blir de bilar som kan köras utan licens mer och mer populära i de utvecklade länderna. Den största fördelen är att du inte behöver klara någon examen för att kunna köra denna typ av fordon. Det enda som krävs är ett intyg som du kan få från en auktoriserad körskola.

Fördelarna slutar dock inte här. Fordonen har en fin design (även om de inte är de mest eleganta bilarna på marknaden), liten storlek och de har låg påverkan på miljön. Säkerhetsnivån som erbjuds är också högre än en ATV, skotrar eller cyklar, medan komforten är jämförbar med den för ett standardfordon.

Se även: Prylar som inte förbrukar ström 

Bilar du kan köra utan licens

Lägsta ålder för att köra ett sådant fordon är 16 år. Detta kan vara användbart för tonåringar eftersom de kan få mer körupplevelse. Om du redan har körkort kan en sådan bil hjälpa. Om ditt körkort är avstängt kan du köra Bellier, Chatenet eller Aixam utan problem.

Bilar du kan köra utan licens - Bellier Jade Classic

Bellier Jade Classic, den första bilen på vår lista, har en dieselmotor med en kubikvolym på 523 cm3, som utvecklar 5,4 hk. Den maximala hastigheten den kan uppnå är 45 km / h och tankens kapacitet är 20 liter. Oroa dig inte för konsumtionen, som bara är 3,2 per 100 kilometer. Bilen väger bara 390 kg, men kapaciteten är endast för två personer. Om du är intresserad av den här modellen bör du veta att den finns tillgänglig till 9 900 euro.

Bilar du kan köra utan licens - Bellier Jade Racing

Med tanke på vilken typ av bilar vi presenterar i denna lista, förvänta dig inte några förbättringar som är värda en riktig racerbil. Faktum är att de enda förbättringarna jämfört med den klassiska modellen är sportsäten, säkerhetsbälten, svarta hjul, Sparco-hjulnav, sportsifter, sportpedaler, dubbel kromavgas och sportklistermärken. Priset börjar från 11 700 euro.

Bilar som kan köras utan licens - Aixam Coupe

Aixam Coupe har en motor med en kubikvolym på 400 cm3 som utvecklar 5,4 hk, så maximal hastighet är 45 km / h. Du kommer att ha en lägre förbrukning varje 100 kilometer och tankens kapacitet är också mindre (16 liter, mer exakt). I den här vackra bilen finns det plats för två personer, och om du vill inkludera luftkonditionering måste du betala ytterligare 1 040 euro.

Aixam Crossline skiljer sig inte särskilt mycket från de tidigare bilarna när det gäller pris. S Coupe-versionen kostar dig 9800 euro, medan Premium Coupe-versionerna och GTI Coupe kostar 11800 euro respektive 11500 euro.

Bilar som kan köras utan licens - Chatenet CH26

Det mest populära varumärket i detta marknadssegment är Chatenet CH26. Den har en motor med en kubikvolym på 523 cm3, som utvecklar 5,4 hk, liknande Bellier Jade Classic. Maxhastigheten är 45 km / h och förbrukningen är 3 liter per 100 kilometer. Bagageutrymmet har en kapacitet på 600 liter och priset på bilen är 13.025 euro. Om du vill ha sportversionen kostar den 910 euro mer.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found