Guider

Så här fixar du batteridränering och överhettning på BlackBerry Priv

BlackBerry Priv levereras med 3,410 mAh-batteri så att ägarna kan njuta av att använda sin enhet utan att behöva ladda den med några timmars mellanrum. Vissa användare rapporterade emellertid batteriets urladdningsproblem, vilket är ett av de vanligaste problemen för smartphones, och de rapporterade också problem med överhettning. Om samma problem stör dig också, läs guiden nedan: hur man fixar batteriets urladdning och överhettning på BlackBerry Priv. Vi hoppas att de listade lösningarna kommer att vara till hjälp och att du kommer att bli av med de båda irriterande problemen.

Du kan också läsa: Så här åtgärdar du Bluetooth-problem på BlackBerry Priv

Så här fixar du batteriutsläpp och överhettning på BlackBerry Priv

thenextweb.com

Lösning nr 1: Använd inte enheten medan den laddas

En av grunderna när det gäller smartphones, inklusive BlackBerry Priv, är att undvika att använda din enhet medan den laddas eftersom du kommer att märka att den blir varm. Dessutom kommer det att behöva mycket mer tid för att ladda helt.

Lösning nr 2: Starta om din BlackBerry Priv

Om du inte har startat om enheten på ett tag skulle det vara en bra idé att testa den. Det hjälper din enhet att svalna, och det dödar appar och processer som körs i bakgrunden och du vet att de appar som körs i bakgrunden spelar en enorm roll när det gäller batteri.

Lösning nr 3: Sänk ljusstyrkan

En skärm är en av de största batterietsare och det är faktum. Det du kan göra är att minska ljusstyrkan. Navigera till Inställningar> Skärm.

Lösning nr 4: Problem med en specifik app

Om du märkte att din enhet blir varm när du använder en specifik app, vilket också kommer att påverka batteriet, rensa appens cache. För att göra det, gå till Inställningar, tryck på Appar och tryck på Alla. Hitta appen, klicka på den och tryck på Rensa cache. Se till att appen är uppdaterad. Försök att använda appen igen och om du märker överhettning, gå till Inställningar> Appar> Alla, tryck på appen och klicka på “Tvinga stäng”. Om det är möjligt, hitta en annan liknande app i Play Store och avinstallera den som orsakar problemet.

Lösning nr 5: Stäng av Wi-Fi, Bluetooth, GPS och mobildata när du inte använder dem

Genom att göra detta kan du förbättra batteriets livslängd avsevärt. Låt oss inse det, du behöver inte aktivera GPS, Bluetooth och andra tjänster hela dagen, och att slå på / av dem är något du kan göra med några få kranar. Så inaktivera dessa tjänster när de inte används och aktivera dem när du behöver dem.

Lösning nr 6: Se till att apparna är uppdaterade

Alla appar ska vara uppdaterade, och för att säkerställa att så är fallet, öppna Play Store-appen, tryck på tre horisontella rader och när menyn öppnas klickar du på "Mina appar och spel" och sedan på Uppdatera alla.

Lösning nr 7: Programuppdatering

När det gäller smartphones är mjukvaruuppdateringar mycket viktiga eftersom nya funktioner introduceras, men också, buggar kommer att fixas och enheten kommer att vara högst upp i sitt spel. Till exempel medförde den första uppdateringen för Blackberry Priv kameraförbättringar. Så här söker du efter programuppdateringar manuellt:

  • Navigera till Inställningar
  • Klicka på Om
  • Tryck på Systemuppdateringar
  • Sök efter uppdateringar
  • Om det finns en tillgänglig uppdatering följer du några enkla steg på skärmen.

Lösning nr 8: Säkert läge

Ofta är det en tredjepartsapp som är skyldig till överhettning och batteriladdning, och för att se till att så är fallet bör du starta din enhet i säkert läge. Där kommer alla tredjepartsappar att inaktiveras, och om din enhet fungerar bra betyder det att en av de appar du installerade är ansvarig för problemet. Sedan kan du antingen ta bort appar från tredje part en efter en, eller så kan du återställa fabriksdata.

Här är den fullständiga guiden: Hur man monterar BlackBerry Priv i säkert läge 

Lösning nr 9: Återställ fabriksdata

Dina personliga inställningar, tredjepartsapplikationer, filer som du har lagrat på din enhet kommer att raderas, så säkerhetskopiera först dina data. Följ sedan stegen nedan:

  • Navigera till Inställningar
  • Klicka på Backup & Reset
  • Tryck på Återställ fabriksdata
  • Varningsmeddelandet visas
  • Tryck på Återställ telefon.

Lösning nr 10: Använd batterisparläge

Nästan alla smartphones har batterisparalternativet, och när du inte kan ladda din enhet och behöver batteriet för att räcka lite längre, aktivera det här alternativet. Vissa funktioner och tjänster kommer att inaktiveras, men batteritiden förlängs. Svep ner från toppen av Privs skärm och tryck på “Battery saver”.

Bildkälla: www.watagadget.com

Du kan också läsa: Så här åtgärdar du BlackBerry Priv Wi-Fi-problem

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found