Guider

Fördelar och nackdelar med Samsung Galaxy S8 och S8 Plus

Samsung Galaxy S8 och S8 Plus är bland de vackraste och kraftfullaste smartphonesna du kan köpa idag. Om du funderar på att köpa ett av Samsungs senaste flaggskepp måste du veta alla fördelar och nackdelar, eftersom dessa telefoner är utom billiga. Det är precis vad vi ska prata om här.

Skillnaden mellan Galaxy S8 och S8 Plus är storleken. Måtten på Galaxy S8 är 149 x 68,1 x 8 millimeter och S8 Plus 159,5 x 73,4 x 8,1 millimeter. När det gäller design och funktioner är dessa telefoner praktiskt taget identiska. Så om du gillar större telefoner, gå till S8 Plus.

Dessa smartphones är fantastiska på många sätt, men det finns några saker som kunde ha gjorts bättre. Utan vidare, låt oss se fördelarna och nackdelarna med Samsung Galaxy S8 och S8 Plus.

Se även: Första 10 saker att göra på Samsung Galaxy S8

Fördelar med Samsung Galaxy S8 och S8 Plus

Först ska vi lista fördelarna med Samsung Galaxy S8 och S8 Plus.

Fantastisk design

Som vi nämnde i början är Galaxy S8 och S8 Plus bland de vackraste telefonerna. Telefonerna ser fantastiska ut och de är snygga runt. Vi är vana vid den fantastiska designen från Samsung, och den här gången gjorde företaget som alltid ett fantastiskt jobb. Telefonerna har en stor vacker skärm och storleken på skärmen förstörde inte designen eftersom telefonerna inte är för stora och skrymmande. Tvärtom, allt är snyggt och stilfullt.

Telefonen känns bekväm att hålla. Du kan välja mellan två storlekar och några färgalternativ. Om du vill äga en snygg och helt enkelt vacker telefon som har alla funktioner du behöver, kan en av dessa vara ett perfekt val för dig.

Engaget

Utmärkt skärm

Den förstklassiga skärmen gör verkligen skillnad. Om du vill ha telefonen som levereras med en fantastisk skärm är Samsung Galaxy S8 telefonen att köpa. Den levereras med så kallad "Infinity display" som, som företaget säger, sätter en ny standard för uppslukande upplevelser. Den 5,8-tums AMOLED-skärmen är ljus, skarp och helt enkelt fantastisk. Det erbjuder också fantastisk kontrast.

Utanför lådan är upplösningen inte inställd på sitt bästa QHD +, 2960 x 1440 pixlar. Du måste göra det på egen hand. För att ändra skärmupplösningen som är inställd som standard, gå bara till Inställningar> Skärm> Skärmupplösning. När du har gjort ändringarna kommer du att märka skillnaden - du får en fantastisk upplevelse. Det anses vara den bästa skärmen du kan hitta på en smartphone idag.

Högsta hårdvara och specifikation

Som alltid kom Samsungs flaggskepp med utmärkt hårdvara och specifikationer i allmänhet. Telefonerna har en Qualcomm Snapdragon 835-chipset (i USA) och Samsung Exynos 8895 (i Europa och Asien). Vad annars? 4 GB RAM och 64 GB intern lagring. När det gäller intern lagring, om du hittar 64 GB inte tillräckligt, kan du utöka den till 256 GB.

Flaggskeppen har de senaste Bluetooth 5.0 och WiGiG. Det finns också GIGABIT LTE som möjliggör mycket snabbare surfning och möjliggör vissa nya tjänster. Telefonerna kör Android 7.0 Nougat som kommer med många fantastiska nya funktioner. De har också trådlöst laddningsalternativ. Allt detta gör Samsung Galaxy S8 och S8 Plus till några av de bästa smartphonesna du kan köpa just nu.

Fantastisk kamera

En av de viktigaste sakerna är kameran, och Samsung har all anledning att skryta med den på S8 och S8 Plus. Låt inte antalet megapixlar lura dig. Du kanske tror att det inte räcker, men när det gäller kameran handlar det inte om siffrorna, det handlar om kvaliteten.

Flaggskeppen har 12 MP kamera med f 1,7 bländare och 8 MP front kamera också med f 1,7 bländare. Det finns 8x digital zoom, bildbehandling med flera bilder, pro-läge och mer. Du kommer att skapa många fantastiska foton och videor - du kan lita på den exceptionella upplevelsen.

Funktioner och säkerhet

Samsung Galaxy S8 och S8 Plus har så många fantastiska funktioner. Du kan aktivera och inaktivera dem efter dina behov och önskemål, till exempel alltid på displayen, enhandsläge, blått ljusfilter och mer. Alla dessa funktioner gör upplevelsen trevlig och rolig.

När det gäller säkerhet är S8 ett utmärkt val. Du kan låsa upp din enhet på många sätt, inklusive fingeravtryck och Iris-skanner. Om du vill se till att alla dina filer, foton och andra saker du inte vill dela med andra är skyddade kan du ställa in en säker mapp . Alla dessa saker gör S8 och S8 Plus värt att ha.

Vattentålig

Bland många andra häftiga saker som dessa telefoner har måste vi nämna att de är vattentåliga. De är också dammtåliga. Telefonerna har IP68-betyg. IP står för International Protection Marking, och siffrorna visar motståndet mot damm och vatten. Den första siffran är för damm och den andra är för vatten. Till exempel är iPhone 7 IP67-certifierad. Så, när det gäller dammmotstånd, är iPhone 7 och Galaxy S8 desamma. När det gäller vattentålighet vinner Samsung S8. Det kan vara i upp till 1,5 m djupt vatten i 30 minuter.

Gadget Hop

Nackdelar med Samsung Galaxy S8 och S8 Plus

Låt oss nu gå till de saker som kunde ha gjorts bättre. Här är nackdelarna med Samsung Galaxy S8 och S8 Plus.

Batteri

Samsung Galaxy S8 levereras med 3000 mAh batteri och S8 Plus levereras med 3500 mAh batteri. Frågan är, kan det vara tillräckligt för en så kraftfull telefon? Hur du använder din telefon har en enorm inverkan på batteriets livslängd. Om du spelar spel, surfar på nätet hela dagen, kan du inte förutom att batteriet håller lika länge. Med andra ord, om du är en kraftanvändare måste du ladda telefonen oftare.

Det finns många saker du kan göra för att förbättra batteritiden på Samsung Galaxy S8. Ändå kunde Samsung göra det bättre. Men oroa dig inte för mycket, eftersom S8 kommer med snabb laddning. Och ja, det laddas väldigt snabbt.

Fingeravtrycksläsarens position

När vi talar om Samsung Galaxy S8-nackdelar måste vi nämna fingeravtrycksläsarens position. Det är ganska konstigt. Samsung bestämde sig för att placera fingeravtrycksläsare precis bredvid telefonens bakre kamera. Du kommer att upptäcka att fingeravtrycksläsaren är svår att nå.

Tillverkare placerar vanligtvis fingeravtrycket under kameramodulen, inte bredvid den. Samsung bestämde sig dock för att göra saker annorlunda, och många användare är inte nöjda med detta beslut. Det beror främst på att de lägger fingret på kameran och tror att det är fingeravtrycksläsaren.

Forbes

Bloatware

Trassel i telefonen är något ingen tycker om i. Båda, Samsung Galaxy S8 och S8 Plus levereras med massor av uppblåsning. Medan vissa av de förinstallerade apparna kan vara användbara är många andra bara slöseri med utrymme. Det verkar som om skräpprogram finns överallt. Det finns Samsung-appar som de flesta inte använder. Utöver detta kan du förvänta dig att se många förinstallerade appar av operatören.

Du kan antingen ta bort eller inaktivera bloatware på Galaxy S8. Det beror på appen i fråga. Men vi kan alla vara överens om att sådana appar inte är annat än slöseri med utrymme. Dessutom kan de springa i bakgrunden och påverka batteriets livslängd.

Slutsats

Vi har listat för- och nackdelar med Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus. Om du bestämmer dig för att köpa en av dessa modeller kan du inte gå fel. Ja, de är dyra, men skönhet och kvalitet är aldrig billiga. Även om det finns några nackdelar är dessa telefoner nästan perfekta. Vi är säkra på att du kommer att tycka om att använda den!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found