Guider

Så här fixar du autofokus som inte fungerar på Samsung Galaxy Note 4

Upplevelsen när man använder samma smarttelefonmodell kan vara helt annorlunda - medan det för vissa enheter fungerar perfekt och utan några problem måste andra hitta vägen för att lösa det problem som uppstod. Så är fallet med Samsung Galaxy Note 4. Majoriteten av användare är mycket nöjda med dess prestanda, för dem fungerar denna smartphone som en charm. Andra har å andra sidan problem och en av de rapporterade problemen är ”autofokus fungerar inte på Samsung Galaxy Note 4”.

Om du märkte att när du använder kameraappen tar det mycket tid att fokusera, eller om den inte fokuserar alls, fortsätt läsa. Vi har förberett flera lösningar som kan hjälpa dig att bli av med detta irriterande problem. Även om de potentiella lösningarna som listas nedan hjälpte många människor att lösa detta kanske de inte fungerar för dig och om så är fallet, kontakta din operatör eftersom problemet med autofokus vanligtvis är maskinvarurelaterat.

Du kan också läsa: Hur du fixar skärmen roterar inte på Samsung Galaxy Note 4

Sätt att fixa autofokus som inte fungerar på Samsung Galaxy Note 4

www.gizmag.com

Lösning nr 1: Ta bort kameralinsens skyddsfilm

Om du nyligen har köpt Samsung Galaxy Note 4 och om du inte redan har tagit bort kameralinsens skyddsfilm, se till att göra det. Det är ofta anledningen till att autofokus inte fungerar som den ska.

Lösning nr 2: Rengör linsen

Det är viktigt att hålla linsen ren eftersom även lite smuts och damm kan orsaka problem. När du rengör linsen gör du det långsamt och försiktigt.

Lösning nr 3: Ta bort fodralet

Om du har ett skal till din Samsung Galaxy Note 4, ta bort det och se kommer det att göra någon skillnad. Vissa människor märkte att när fallet har tagits bort fungerar autofokus bara bra.

Lösning nr 4: Använd tejp

Detta lilla trick hjälpte många att bli av med problemet. Placera din Samsung Galaxy på den stabila ytan. Enhetens baksida ska ligga ovanpå. Ta tejpen och lägg den över kameran och dra av den försiktigt efter några sekunder. Se om autofokus fungerar normalt nu, om inte, gå till de andra lösningarna nedan.

Lösning nr 5: Starta om enheten

En omstart kan vara till stor hjälp eftersom det kommer att frigöra lite minne på din enhet genom att stänga massor av appar som kördes i bakgrunden. Stäng av enheten och slå på den igen och försök använda kom för att se om autofokus fungerar.

Lösning nr 6: Rensa kameraappens cache och data

För att göra detta, följ stegen nedan:

  • Navigera till Inställningar
  • Tryck på Application Manager
  • Klicka på fliken "Alla"
  • Hitta kameraappen och tryck på den
  • Tryck på "Rensa cache" och sedan på "Rensa data"

Lösning nr 7: Kamerainställningar

Du kan göra några ändringar i kamerainställningarna. Öppna Camera-appen, tryck på kugghjulsikonen och tryck sedan på tre punkter för att öppna hela inställningsmenyn. Klicka på mätlägen och ändra till Spot eller Matrix.

Lösning nr 8: Knacka på kameran

Kameran kan vara lös och det kan vara anledningen till att autofokus inte fungerar på Samsung Galaxy Note 4, så du kan försöka knacka försiktigt på kameran.

Om lösningarna du hittade här inte fungerade, kontakta återförsäljaren eller din operatör eftersom det kan vara ett hårdvaruproblem och du kommer förmodligen att få en ny enhet.

Bildkälla: YouTube / mobila prylar

Du kan också läsa: Så här fixar du Samsung Galaxy Note 4 Facebook-appen fortsätter att frysa

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found