Guider

Tips och tricks för LG V30

Det nyligen lanserade flaggskeppet - LG V30 - är en fantastisk telefon och den kommer med otroliga specifikationer. Förutom att vara en av de finaste bitarna har smarttelefonen fantastiska funktioner. Om du vill utnyttja funktionerna på den här telefonen är här en lista med LG V30-tips och tricks.

Se även: LG Q6 Tips och tricks

Tips och tricks för LG V30

Anpassa flytande bar

LG V30 har en flytande stapel där du kan komma åt genvägar till appar och kontakter. Den flytande stapeln har aktiverats som standard. Du kan dock anpassa det efter dina önskemål. Du kan också inaktivera det om du inte vill ha det på skärmen.

  • Gå till Inställningar> fliken Allmänt> Flytande stapel och anpassa den. Välj de appar som du vill lägga till. Du kan också välja de kontakter som ska visas i det här fältet som en genväg.

Det finns en växlingsknapp precis bredvid den flytande stapeln som aktiverar eller inaktiverar den flytande stapeln på din startskärm.

Comfort View

Detta är ett av de smartaste LG V30-tipsen du kan använda. Att använda smarttelefonen på natten har blivit det vanliga. Det blå ljuset som släpps ut från smarttelefonen är dock dåligt för ögonen. Spektrummet för detta ljus träffar de 30 000 cellerna i dina ögon som reagerar på våglängden på ljuset som är blått. När detta händer skickas en signal till den suprachiasmatiska kärnan som signalerar att den stänger av produktionen av melatonin, vilket är hormonet som får dig att sova. LG V30 erbjuder Comfort View som är designad för nattanvändning. Så nu kan du använda din smartphone bekvämt på natten utan att störa ditt sömnmönster.

  • Gå till Inställningar> Skärmavsnitt> Komfortvy> Använd komfortvy och slå på den.

Planera tiden enligt ditt val så att din telefon automatiskt växlar till Comfort View-läge varje dag på den inställda tiden. Du har också möjlighet att justera nivån på blått ljus på skjutreglaget - Blue Light Filter.

Ansiktsigenkänning

En av de bästa säkerhetsåtgärderna på din LG V30-smartphone är ansiktsigenkänning. Det är ett smart sätt att låsa upp din telefon och också ett av de säkraste sätten.

Inställningar> Display> Låsskärm> Ansiktsigenkänning och följ anvisningarna för att slutföra stegen. Du behöver bara hålla ditt ansikte i cirkeln så att telefonen känner igen ditt ansikte. För att göra ansiktsigenkänningen säkrare, använd avancerad ansiktsigenkänning och tryck på Förbättra ansiktsigenkänning så att din telefon känner igen den bättre. På så sätt känner telefonen igen dig även om du har glasögon eller har skägg.

KnockON-funktion

Den här funktionen är ett av de coolaste LG V30-trick på listan. Du kan slå på / av skärmen på din telefon med den här funktionen. Du behöver bara dubbelklicka för att slå på telefonen och snabbt kontrollera tiden eller kanske aviseringar och sedan dubbelklicka på den igen för att stänga av skärmen. Du kan aktivera funktionen från:

Inställningar> Skärm> Mer> Avancerade inställningar och slå på eller av KnockON-funktionen.

Använd röstkommando för att ta bilder

Vi älskar att dela våra bilder med våra vänner och familj och på sociala medier också. Framskyttarna används i stor utsträckning och det skulle vara så coolt om du bara var tvungen att le och säga ost för att ta ett skott. Tryck på kugghjulet till vänster längst ner i din kameraapp och växla ostluckan. Du kan säga ”Smile”, “Cheese”, “Kimchi”, “Whiskey” och till och med “LG” för att ta en bild.

Anpassa din låsskärm

Du kan anpassa din låsskärm på olika sätt.

Inställningar> Låsskärm> här kan du använda och ställa in animationer, bakgrund, klocka, timeout och några andra saker som ska visas på låsskärmen. Du har också möjlighet att lägga till appar om du trycker på Genvägar under låsskärmen. Väderanimationen kan också visas och skärmens svep kan också ändras. Weather Animation är ganska cool och det visar snö eller regn beroende på vädret utanför.

Vidvinkelfoton

Detta är ett av de bästa tipsen och tricksna för LG V30 för dem som älskar att ta bilder. Landskapsläget i kameran låter dig ta bilder i vidvinkel. När du tar en selfie från den främre kameran klickar du på ikonen som visar flera personer och om du använder den bakre kameran klickar du på ikonen för flera träd högst upp på skärmen.

Applåda

LG har inte tagit bort funktionen från sin telefon, du behöver bara följa några steg för att ta upp den.

Gå till Inställningar> Visa avsnitt> Hemskärm> Välj hemknapp> Välj hem- och applåda.

Alltid på skärmen kan användas för flera saker

Du kan anpassa Always On Display och få den att se annorlunda ut.

Inställningar> Fliken Display> Alltid på skärmen> tryck på Innehållsfält> Välj det utseende du vill.

Fånga en GIF från en video

Den flytande stapeln kan användas för att skapa en GIF. GIF: s varaktighet bör hållas riktigt kort och de kommer inte att ha något ljud. Du kan skapa en GIF från vilken video som helst och sedan dela den på sociala medier. Här är vad du behöver göra:

  • Öppna videon. Klicka på den flytande stapelpilen och välj alternativet GIF.
  • Dra kanterna för att fånga fönstret när du är klar. Du kan välja inspelningsknappen för att börja fånga GIF.
  • GIF sparas automatiskt i galleriet när det är klart.
  • Du kan finjustera den med hjälp av redigeringsknappen och sedan spara den.

Med dessa LG V30-tips och tricks i ärmen kan du få ut det mesta av din smartphone.

Läs också - De bästa funktionerna i LG V30

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found