Guider

Så här fixar du vanliga Android Lollipop-problem på Galaxy S5

Så du uppdaterade din Samsung Galaxy S5 till Android 5.0 lollipop. Uppdateringen erbjöds av Samsung i december. Uppdateringen är Galaxy S5: s största Android-uppdatering och ger ett antal stora och små förändringar på enheten. En sak till som följer med den här uppdateringen är Android Lollipop-relaterade problem. Så här är ett inlägg om vanliga Android Lollipop-problem på Galaxy S5 och hur man fixar dem för att hjälpa de som är i trubbel.

Listan över Android Lollipop-problem på Galaxy S5 är väldigt lång och vi försöker hantera några av dem här.

Annat än de nedan nämnda problemen, om du står inför andra problem med din Galaxy S5 som problem med USB-anslutning, kom till Technobezz.

Se också - Android Lollipop tips och tricks

Vanliga Android Lollipop-problem på Galaxy S5

Problem med batteriets livslängd

Problemet med batteriladdning är ett av de vanligaste problem med Android Lollipop som användare har klagat på. Enheten står inför onormalt batteriladdning sedan uppdateringen till Android 5.0 Lollipop.

Lösning

Lösningen på onormalt batteriladdningsproblem kan vara ganska enkel eftersom det som händer i de flesta fall är att en app från tredje part är orsaken till detta problem. Så låt oss se hur vi fixar det.

 • Starta din Samsung Galaxy S5 i säkert läge. Detta inaktiverar alla tredjepartsapplikationer.
 • För att starta Galaxy S5 i säkert läge stänger du först av enheten. Efter detta trycker du på strömbrytaren och håller kvar med volym ned-knappen. När enheten startar startar du upp strömknappen, men håll ned volymknappen nedtryckt. Du går nu in i felsäkert läge och kan se felsäkert läge skrivet på skärmen.
 • Nu måste du hitta den problematiska appen genom att avinstallera dem en efter en. Detta kan ta lite tid men kan mycket väl vara lösningen på ditt problem.

Några fler punkter för att undvika problem med batteriladdning -

 • Håll dina appar uppdaterade
 • Fortsätt inte med Bluetooth och NFC om den inte används.
 • Undvik Live Wallpapers eftersom de också kan äta upp mycket batteri.

Wi-Fi-problem

Ett annat problem i listan över vanliga Android Lollipop-problem på Galaxy S5 är Wi-Fi-problemet. Dessa kan vara som långsamma anslutningar och även anslutningar som faller av utan någon anledning.

Lösning

Lösningen på Wi-Fi-problemet kan vara ganska enkel. Försök använda följande tips för att åtgärda Wi-Fi-problemet.

 • Starta om Galaxy S5
 • Starta om den lokala routern. Du kan också försöka stänga av routern i ungefär en minut och sedan slå på den igen.
 • Om detta inte fungerar kan du också försöka uppdatera routerns firmware.

Om inget av detta fungerar, låt oss gå till enheten. Gör följande steg för att fixa Wi-Fi-problemet med Galaxy sx5.

 • Glöm Wi-Fi-nätverket som du har problem med.
 • Efter detta återanslut till samma Wi-Fi-nätverk genom att ange lösenordet för det.
 • Du kan också försöka gå till energisparläget för att se om det finns några wifi-begränsningar.
 • Du kan också försöka gå in i säkert läge för att se om någon av apparna orsakar problemet.

Om inget av detta fungerar kan det också finnas ett problem i routern. Försök ansluta på någon annan router för att se om det var orsaken till problemet och byt ut din router på enheten fungerar normalt med någon annan router.

Problem med överhettning

Överhettningsproblem är en annan gåva med Android Lollipop-uppdateringen. Enhetens överhettning kan hända när du spelar ett tungt spel eller använder någon tung app under ganska lång tid. Om enheten värms upp utan användning, använd följande korrigeringar.

Lösning

Du kan försöka göra följande för att se om det löser överhettningsproblemet.

 • Stäng av enheten och slå på den igen efter några minuter.
 • Om detta inte fungerar stänger du av enheten, tar ut batteriet och även micro SD-kortet ur dess kortplats. Sätt tillbaka batteriet men inte micro SD-kortet och se att detta löser problemet.
 • Om detta inte fungerar kan du försöka se om någon annan tredjepartsapp är orsaken till problemet. Detta kan göras genom att starta enheten till mer säker. Det exakta sättet vi gjorde för att lösa problemet med onormalt batteriladdning.

Bluetooth-problem

Tja, Bluetooth-problem är den vanligaste uppsättningen problem efter någon Android-uppdatering och den här uppdateringen är inte annorlunda. Efter uppdateringarna av Galaxy S5 till lollipop klagade många på trasiga Bluetooth-anslutningar. Det här problemet kan stanna kvar tills vi ser en nästa uppdatering men under tiden kan vi prova någon lösning och se att problemet blir löst.

Lösningar

Det kan finnas ett par lösningar att prova som kanske kan lösa Bluetooth-problemen.

 • Låt oss först prova de enklaste lösningarna, det vill säga att stänga av din Bluetooth och sedan slå på den igen efter några sekunder. Kontrollera om det löser problemet.
 • Om detta inte hjälper, gå till Bluetooth-inställningarna och glöm eller ta bort enheten som du har problem med. Försök nu återansluta. Problemet kan lösas.
 • En annan lösning kan vara att se om en tredjepartsapp orsakar detta problem. Detta kan kontrolleras genom att gå in i felsäkert läge och göra vad vi har gjort ovan för några andra problem.

Se även - Hur man åtgärdar problem med vattenskador på Galaxy S5

Prestandafrågor

Det har också förekommit klagomål om enhetens prestanda efter den senaste uppdateringen av Android 5.0 Lollipop. Många användare har rapporterat tröga operationer och fördröjningar i sin enhet efter uppdateringen. Det finns också fall av slumpmässig frysning av enheten.

Lösning

Lösningen som du kan försöka fixa Galaxy S5-prestandaproblemet är att rensa cachepartitionen. Följ följande procedur för att göra detta.

 • Stäng av enheten.
 • Slå nu på den genom att trycka på knapparna Hem, Ström och Volym ned. Släpp dem när du ser Samsung-logotypen.
 • Gå nu till Wipe Cache Clean genom att använda Volym ned-tangenten och välj den med strömbrytaren.
 • Processen skulle ta lite tid, vänta tills den har slutförts. Starta om enheten när det är klart och se om problemet är löst.

Bortsett från detta finns det några tips som du måste följa för att hålla prestanda för din Galaxy S5 uppe. Dessa är -

 • Använd inte Live Wallpapers. Dessa kan påverka enhetens prestanda.
 • Håll NFC och Bluetooth avstängda när de inte används. Detta hjälper till att få prestanda.
 • Du kan också prova att stänga av animationerna. Detta kan göras genom att länge trycka på ett tomt utrymme på skärmen. Gå nu till hemskärmsinställningarna där du hittar "Övergångseffekt". Välj Ingen i övergångseffekten.

Applikationsproblem

Ett av de många vanliga Android Lollipop-problemen på Galaxy S5 som uppstod efter uppdateringen är applikationsproblemen. Det kan finnas villkor för vissa användare där vissa appar har börjat bete sig på ett onormalt sätt och inte fungerar smidigt.

Lösning

Lösningen på detta problem kan vara ganska enkel. Det är en god chans att utvecklaren själv har identifierat problemet och har löst det. Så du kan försöka uppdatera appen till den senaste versionen som kan ha felet rättat.

Om det inte fungerar kan du försöka avinstallera programmet och sedan installera det igen.

Om ingen av dessa hjälper, låt bara apputvecklaren veta om problemet. De kanske kan identifiera orsaken och kan komma med en uppdatering som löser problemet.

GPS-problem

Ett annat problem i vår lista över vanliga Android Lollipop-problem på Galaxy S5 som har rapporterats av många användare är GPS-problemen. Många användare har börjat ha problem med sin GPS efter att ha uppdaterat sin Galaxy S5 till Android 5.0 Lollipop.

Lösning

Du kan prova några av de givna lösningarna för att åtgärda GPS-problemen med Galaxy S5.

 • Kontrollera om GPS är inställd på hög noggrannhet. För detta går du till Inställningar, sedan Plats och ställer in den på Hög noggrannhet om den inte redan är i det läget.
 • En annan lösning du kan försöka är att se om det finns någon tredjepartsapplikation som orsakar GPS-problem med enheten. För detta måste du följa proceduren som vi redan har försökt ovan för att lösa några av problemen med Galaxy S5. Detta innebär att gå in i felsäkert läge och kontrollera tredjepartsapplikationer.

Det här är de vanliga Android Lollipop-problemen på Galaxy S5 som kom efter uppdateringen. Vi hoppas att de flesta av dina problem har lösts med lösningarna ovan.

Om ingen av dessa har fungerat kan du tvingas gå tillbaka till den tidigare stabila versionen av Android 4.4 KitKat. Detta kan göras genom att göra en fabriksåterställning av enheten. Detta raderar allt på enheten och kommer till det läge när du först köpte enheten.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found