Guider

LG G3 Vanliga problem och hur man fixar dem

LG G3 släpptes 2014. Detta är efterföljaren till G2 och en flaggskeppstelefon från LG. G3 antar 1440p skärm och använder den infraröda hybrid autofokusen på sitt kamerasystem. Men som ett flaggskepp med en stor specifikation har det fortfarande några problem som vissa användare rapporterade. Vi kommer att lista några vanliga problem på G3 och hur man åtgärdar dem.

Androidcommunity.com

Vanliga LG G3-problem och deras lösningar

Problem med överhettning av LG G3

Ibland blir LG G3 het när du spelar ett tungt spel eller använder andra tunga appar. För att lösa det kan du prova dessa lösningar.

Lösning 1:

Uppdatera Android OS genom att gå till Appar> Inställningar> Allmänt> Om telefonen> klicka på Systemuppdateringar> Kontrollera nu. Om uppdateringen är tillgänglig trycker du på Installera nu och följer de angivna stegen.

Lösning 2:

Minska ljusstyrkan genom att gå till Appar> Inställningar> knacka på Skärm> Ljusstyrka och ställa in den så lägre som du vill.

Lösning 3:

Se vilka appar och processer som använder mest batteri genom att gå till Inställningar> Batteri> klicka på Batterianvändning. Eller gå till Inställningar> Appar och välj fliken Kör> tryck på appen eller processen som orsakar problemet.

Lösning 4:

Överklocka inte processorfrekvensen.

Lösning 5:

Utför en fabriksåterställning genom att gå till Inställningar> Allmänt> Säkerhetskopiering och återställning> tryck på Återställ fabriksdata> Återställ telefon> Radera allt.

LG G3 startar inte

Vissa användare rapporterade att deras LG G3 inte startar. Om du är en av dem kan du åtgärda det genom att följa dessa lösningar.

Lösning 1:

Håll strömbrytaren intryckt i 10 sekunder.

Lösning 2:

Försök ladda din LG G3 i 15 till 20 minuter och försök sätta på den. Se till att du använder originalladdaren.

Lösning 3:

Ta ut batteriet i några minuter, sätt tillbaka det och försök att sätta på det.

Lösning 4:

Ta ut batteriet och ladda din smartphone i cirka 30 minuter. Sätt sedan tillbaka batteriet på din smartphone och försök att sätta på det.

Lösning 5:

Utför en hård återställning genom att hålla ned strömbrytaren och volym ned-knappen tills LG-logotypen visas. Fortsätt hålla ned volym ned-knappen och släpp den och tryck omedelbart igen och behåll den positionen. Släpp båda knapparna när skärmen för återställning av fabriksdata visas. Tryck på “Ja” och tryck på strömbrytaren. Tryck på “ja” en gång till och tryck på strömbrytaren för att bekräfta.

LG G3-problem med långsam laddning

Problem med långsam laddning på LG G3 är en av de vanligaste problemen. Dessa potentiella lösningar kan hjälpa dig att lösa problemet.

Lösning 1:

Använd alternativet Batterisparläge genom att gå till Inställningar> Batteri> välj Batterisparläge.

Lösning 2:

Inaktivera onödiga funktioner som GPS, NFC, 3G och Bluetooth.

Lösning 3:

Kontrollera och avinstallera de appar som använder mest batteriström.

Inställningar> Allmänt> Batteri> Batterianvändning. När du har hittat dessa appar, avinstallera dem.

Lösning 4:

Torka cachepartitionen genom att gå till Inställningar> Allmänt> Lagring> Cachad data> tryck Okej.

Lösning 5:

Utför en fabriksåterställning genom att gå till Inställningar> Allmänt> Säkerhetskopiera och återställa> Önskad säkerhetskopieringsmetod

> Välj Återställ fabriksdata.

Lösning 6:

Starta din LG G3 i återställningsläge och torka cachepartitionen.

Lösning 7:

Se till att du använder originalladdaren eller prova en annan laddare.

Lösning 8:

Ladda ner och installera Ampere-appen i Play Store. Det kan berätta den perfekta kombinationen mellan laddaren och kabeln till din smartphone, också hur mycket ström som tas emot av din enhet.

Lösning 9:

Stäng appar som körs i bakgrunden: Inställningar> tryck på Appar> svep åt vänster och tryck på välj fliken Kör. Stäng den löpande appen genom att knacka på den och klicka på Stopp.

LG G3 stängs av för sig själv

Om din LG G3 stänger av sig själv utan anledning, följ dessa enkla steg nedan:

Utför en fabriksåterställning genom att gå till Inställningar> Allmänt> Säkerhetskopiera och återställ> Återställ fabriksdata> Återställ telefon> Radera allt.

Tangentbordslag på LG G3

Tangentbordet är en av de viktiga delarna på en smartphone, för utan det kan vi inte skicka något meddelande. Men du kan prova dessa potentiella lösningar för att hantera det problemet.

Lösning 1:

Rensa tangentbordets cache genom att gå till Inställningar> Appar> hitta och knacka på din tangentbordsapp> tryck på Rensa cache.

Lösning 2:

Prova en tangentbordsapp från tredje part genom att gå till Play Store, leta efter tangentbord och prova ett av dem.

Lösning 3:

Gör en fabriksåterställning: Inställningar> Allmänt> Säkerhetskopiering och återställning> Återställning av fabriksdata> Återställ telefon> Radera allt. Glöm inte att säkerhetskopiera dina data först.

Problem med LG G3 Wi-fi

Du behöver inte oroa dig om du står inför ett problem med Wi-Fi som inte ansluter. Följ bara dessa lösningar för att fixa det.

Lösning 1:

Stäng av din router och slå sedan på den igen.

Lösning 2:

Ta bort batteriet, vänta några minuter. Sätt tillbaka batteriet i din smartphone och slå på telefonen.

Lösning 3:

Gå till Inställningar> Wifi> tryck på din router i några sekunder och tryck på Glöm nätverk. Försök sedan att ansluta igen.

Lösning 4:

Stäng av batterisparläge.

Lösning 5:

Stäng av Bluetooth på din LG G3 om den är på.

Lösning 6:

Tryck på menyknappen på WiFi-skärmen, gå till Advanced WiFi och ändra inställningarna. Försök att ansluta 5 GHz.

Lösning 7:

Installera appen WiFi Analyzer för att kontrollera om kanalerna är för upptagen. Om du hittar det så växlar du till mindre upptagen kanal.

Lösning 8:

Se till att din router har den senaste firmware genom att verifiera att den ska tillverkas.

Släpande problem på LG G3

Vissa användare rapporterade att deras LG G3 har en eftersläpande fråga. Det är en så vanlig fråga och här är några lösningar för att åtgärda det.

Lösning 1:

Stäng bakgrundskörande appar: Inställningar> App> tryck på Kör och stäng alla öppnade applikationer.

Lösning 2:

Uppdatera operativsystemet.

Lösning 3:

Ändra telefoninställningar: Inställningar> Tillgänglighet> Peka på återkopplingstid och justera den där.

Lösning 4:

Avinstallera apparna du laddade ner nyligen. Om detta steg inte löser problemet, rensa cachen.

Lösning 5:

Installera TWRP anpassad återställningsverktygssats. När installationen är klar ställer du telefonen i återställningsläge. Stäng sedan av telefonen och slå på den igen. Tryck på strömbrytaren och volymknapparna tillsammans i en minut när den startar. När LG-logotypen visas, släpp och håll ned båda knapparna igen och telefonen startar om.

Bluetooth har upphört med problemet på LG G3

Om en Bluetooth har slutat på LG G3, försök att lösa det genom att följa dessa enkla lösningar nedan.

Lösning 1:

Rota din telefon för att installera de anpassade moderna. När du har installerat det anpassade modet är nästa steg att starta om din telefon. För att göra det, tryck och håll ned strömbrytaren tills ”Telefonalternativskärmen” visas. Välj sedan "Stäng av och starta om" och tryck på "OK".

Lösning 2:

Återställ Bluetooth-appen: Inställningar> Programhanteraren> Bluetooth> Återställ appen. Slå på Bluetooth och kontrollera om det fungerar nu?

Lösning 3:

Utför fabriksåterställningen genom att trycka och hålla ner ström- och volymknapparna samtidigt tills LG-logotypen visas. Släpp strömbrytaren och tryck på den igen omedelbart så visas några alternativ. Välj Återställ fabriksdata med volymknappen. Om du blir ombedd att radera all användardata och återställa standardinställningar, välj “Ja”.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found