Guider

Hur du löser Nexus 6-prestandafrågor

Varje smartphone, inklusive Nexus 6, kan sakta ner efter en viss tid. Om du märkte att din enhet tar mer tid att starta en app eller utföra en viss uppgift finns det flera saker du kan göra för att lösa problemet. Även om du inte är en smartphoneexpert, oroa dig inte, för alla potentiella lösningar är ganska enkla och vi har förklarat dem i detaljer. Låt oss se hur vi fixar Nexus 6-prestandaproblem.

Du kan också läsa: Så här fixar du Nexus 6 Laddar inte eller laddar långsamt problem

Sätt att lösa Nexus 6-prestandaproblem

gigaom.com

Lösning nr 1: Starta om din Nexus 6

Det enklaste du kan göra är att starta om din Nexus 6, eftersom den här åtgärden frigör lite minne och det kommer att döda appar och processer som körs i bakgrunden och påverka prestandan. Håll ned strömbrytaren och tryck på Starta om menyn visas på skärmen följt av OK (för att bekräfta åtgärden).

Lösning nr 2: Programuppdatering

Se till att programvaran är uppdaterad. Om inte, och om det finns en uppdatering bör du installera den. Det är ett känt faktum att en ny version fixar buggarna, introducerar funktionerna och det ökar också enhetens prestanda.

Här är en steg-för-steg-guide: Så här uppdaterar du programvaran på Nexus 6

Lösning nr 3: Uppdatera dina appar

Alla appar du har installerat ska vara uppdaterade. Du kan söka efter uppdateringar manuellt, bara öppna Play Store-appen, klicka på tre horisontella linjer och tryck sedan på “Mina appar och spel”. Klicka på Uppdatera alla.

Lösning nr 4: Bli av med de appar du inte använder

Nexus 6 är snabb och kraftfull, det är säkert, men det betyder inte att du ska fortsätta att stapla appar. Om du inte använder vissa appar är det bara att avinstallera dem. Gå till startskärmen, se vilka appar du har och bestäm vilka som du vill ta bort. Tryck och håll ner appen och dra den till avsnittet "Avinstallera".

Lösning nr 5: Använd Greenify

När du har tagit bort apparna lite bör du ladda ner Greenify. Denna applikation kommer att sätta de felaktiga apparna i viloläge när de inte används, så de kan inte skapa några problem och sakta ner din enhet.

Lösning nr 6: Stäng de appar du inte använder

Vi har alla några appar som vi använder regelbundet, så när du inte behöver dem stänger du dem. För att göra det, gå till Inställningar> Appar och hitta appen du vill stänga, tryck på den och klicka på Tvinga stäng.

Lösning nr 7: Rensa cache för alla appar

Detta är ganska enkelt men väldigt viktigt för prestanda för din Nexus 6. Här är vad du behöver göra:

  • Navigera till Inställningar
  • Tryck på Lagring och USB
  • Tryck på Cachad data och klicka sedan på OK.

Lösning nr 8: Återställ fabriksdata

Om du har provat alla ovan nämnda lösningar, men din enhet fortfarande går långsamt, kanske det är dags för en ny start. Återställning av fabriksdata raderar alla appar från tredje part, personliga inställningar och data som du har lagrat på din Nexus 6, så glöm inte att säkerhetskopiera filerna först. När du gör det, följ dessa steg: gå till Inställningar> Säkerhetskopiera och återställa> Återställ fabriksdata> Återställ telefon. När du blir ombedd trycker du på "Radera allt" och när hela bearbetningen av raderingen är klar väljer du alternativet för att starta om din Nexus 6.

Bildkälla: arstechnica.com

Du kan också läsa: Så här fixar du LED som inte fungerar på Nexus 6

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found