Guider

Hur fixar jag iPhone fast i hörlurarläget

Vissa iPhone-användare har rapporterat ett konstigt problem med sina enheter. Plötsligt verkar telefonen fastna i hörlursläget. Frågan i sig är verkligen frustrerande, men det finns några lösningar du kan försöka. Om du inte kan åtgärda problemet själv kan du alltid kontakta Apple eller besöka någon av deras butiker. Men innan du gör det, låt oss se vad du kan göra för att fixa iPhone fast i hörlursläget. Som ni vet delar vi alltid så många lösningar som möjligt för olika problem, till exempel problem med Wi-Fi-anslutning, alla typer av felmeddelanden, iTunes Store, för att bara nämna några. Vi kommer att göra detsamma den här gången och vi hoppas att en av lösningarna fungerar för dig.

Se även: Så här fixar du inget ljud på iPhone 

Sätt att fixa iPhone fast i hörlursläget

iPhone fastnat hörlurar

Lösning nr 1: Rengör hörlursuttaget

Du kan använda en tandpetare eller en nål för att ta bort damm eller smuts från hörlursuttaget. Även om du tycker att det är helt rent kan du bli chockad när du ser mängden smuts som kan finnas i den. Var försiktig och gör detta försiktigt.

Lösning nr 2: Anslut och koppla ur hörlurarna flera gånger

En annan lösning som kan lösa detta irriterande problem är också mycket enkel. Använd dina hörlurar. Anslut dem till enheten och dra ur kontakten och upprepa processen flera gånger.

Du kan också försöka skruva upp och ner volymen medan du ansluter hörlurarna. Om problemet fortfarande visas, prova den här metoden med den andra hörlurarna, men se till att du använder den ursprungliga. Många tillbehör från tredje part som inte är kompatibla med iPhone kan medföra vissa problem, inklusive den här.

relayrides.flywheelsites.com

Lösning nr 3: Starta om din iPhone

Att starta om din iPhone kan hjälpa i många situationer, varför det är en av de lösningar som erbjuds. Håll ned sömn / väckningsknappen, och när den röda skjutreglaget dyker upp, dra den och stäng av din iPhone. Tryck och håll ned sömn / väckningsknappen för att slå på telefonen.

support.apple.com

Om du av någon anledning inte kan starta om din iPhone och inte ser reglaget kan du göra en mjuk återställning. Det tar inte bort någon av dina data. Följ stegen nedan för att utföra en mjuk återställning:

 • Håll ned sömn / väckningsknappen och hemknappen, båda samtidigt
 • Fortsätt hålla båda knapparna i minst 10 eller tills du ser Apples logotyp.

support.apple.com

Lösning nr 4: Spela en låt

Spela en låt tills den slutar. Din telefon låses innan låten slutar, och när telefonen låses, anslut de ursprungliga hörlurarna till din iPhone. Lås nu upp telefonen och stoppa låten. Dra sedan ur headsetet ordentligt. Många användare sa att denna metod löste iPhone fast i problemet med headsetläget.

Lösning nr 5: Använd en Bluetooth-högtalare

Att använda en kompatibel Bluetooth-högtalare kanske fungerar för dig. Försök att para ihop din iPhone med en högtalare och spela en låt. Stäng av Bluetooth medan du lyssnar på musiken med Bluetooth-högtalaren men stoppa inte låten på din iPhone direkt. Många användare sa att när de gjorde detta försvann problemet. Ge det ett försök!

Du kan också läsa: Hur du fixar iPhone / iPad kommer inte att ladda ner eller uppdatera appar 

Lösning nr 6: Använd strömbrytaren

I låsläge ansluter du ett Apple-headset till iPhone-jackhålet. Håll nu strömbrytaren intryckt i några sekunder tills du ser en röd skjutreglage "glida för att stänga av". Ta sedan ut hörlurarna långsamt och tryck på ”Avbryt” på skärmen. Detta kan lösa problemet.

Lösning nr 7: Uppdatera iOS

Problemet kan verka som hårdvaran, men ofta behöver du bara uppdatera iOS, och det enklaste sättet att göra det är en trådlös uppdatering. Anslut din enhet till en strömkälla och till ett Wi-Fi-nätverk. Navigera sedan till Inställningar, Allmänt och klicka på Programuppdatering. Tryck på Ladda ner och installera eller installera nu.

Lösning nr 8: Återställ alla inställningar

Genom att utföra detta steg återställs inställningarna på din iPhone till fabriksinställningarna, men dina data raderas inte. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ alla inställningar. Tryck på Återställ alla inställningar för att bekräfta din åtgärd.

Lösning nr 9: Radera allt innehåll och alla inställningar

Om den tidigare lösningen inte fixade din iPhone, försök att radera allt innehåll och alla inställningar. Till skillnad från den tidigare metoden kommer den här att ta bort allt på din iPhone (som namnet antyder), från appar till personliga filer och inställningar. Så det första du bör göra är att säkerhetskopiera dina data. När du har gjort det följer du stegen nedan för att radera din iPhone:

 • Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och alla inställningar
 • Ange ditt lösenord
 • Tryck på Radera iPhone
 • När raderingen av din iPhone är klar ställer du in enheten som ny.

Lösning nr 10: Återställ din iPhone till fabriksinställningarna med iTunes

Om ingenting verkar fungera finns det en sak till att försöka innan du går till Apple Store. Du kan återställa din iPhone till fabriksinställningarna med iTunes. Innan du börjar, se till att du har den senaste versionen av iTunes på din Mac / PC.

 • Anslut iPhone till Mac / PC med en blixtkabel
 • Öppna iTunes-programvaran
 • Klicka på Återställ på översiktsfliken
 • iTunes laddar ner firmware först
 • Låt återställningsprocessen slutföra
 • När det är klart ställer du in din iPhone som en ny enhet.

Vi har listat de mest effektiva lösningarna som kan hjälpa dig att fixa iPhone fast i hörlursläget. Många av användarna som upplevde samma problem kunde lösa det med en av metoderna ovan. Om du har provat alla lösningar men fortfarande har samma problem, kontakta Apple eller besöka någon av deras butiker.

Dessa problem / lösningar finns och är effektiva på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus och iPhone SE.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found