Guider

Så här fixar du ett Galaxy S6-mikrofonproblem

Några Samsung Galaxy S6-användare har rapporterat problem med mikrofonen. De klagar över att personen i andra änden inte kan höra dem. Medan S6 är en utmärkt telefon om du känner till några tips och tricks kan ett problem som detta skapa mycket besvär, särskilt när det mest grundläggande behovet av att ringa och ta emot samtal inte kan vara. Vi har kommit med några lösningar som kan fungera om du har ett liknande problem på din Samsung Galaxy S6-smartphone.

När du provar dessa lösningar, se till att telefonen är frånkopplad från alla andra enheter som ett Bluetooth-headset eller hörlurar. Detta kommer att se till att problemet med Galaxy S6-mikrofonen inte finns i hörlurarna eller något annat tillbehör som du använder. Om din telefon fungerar bra efter att du har tagit bort hörlurarna har du redan hittat problemet och kanske vill byta ut hörlurarna.

Se även - Så här fixar du Galaxy S6 GPS-problemet

En bra praxis är att rengöra mikrofonhålet på din S6 så att smuts inte täcker den. Vanligtvis löses ett Galaxy S6-mikrofonproblem huvudsakligen på hårdvarunivå, det finns en möjlighet att du kan behöva ta telefonen till din återförsäljare eller en tekniker som kan titta professionellt på telefonen och lösa eventuella problem med mikrofonen.

Några mikrofonproblem är relaterade till telefonens firmware eller programvara. Det finns vissa applikationer som också kan tränga in i mikrofonens funktion. Vi kan behöva kontrollera var problemet ligger genom att isolera problemet. Här är några steg som du kan följa för att lösa problemet med Galaxy S6-mikrofonen.

Steg för att åtgärda Galaxy S6-mikrofonproblem

Steg 1

Ditt första steg bör vara att stänga av telefonen, ta ut batteriet och SIM-kortet, vänta i cirka 30 sekunder och sätt tillbaka dem. Starta om telefonen för att se om problemet kvarstår.

Steg 2

Om problemet orsakas av en tredjepartsapplikation som du kanske har laddat ner på din telefon måste du kontrollera om mikrofonen fungerar i 'Säkert läge'. När du startar telefonen i säkert läge inaktiveras alla tredjepartsapplikationer och endast förinstallerade appar finns kvar på telefonen. Stegen nedan hjälper dig att starta telefonen i felsäkert läge:

 • Stäng av din Samsung Galaxy S6 och vänta i 30 sekunder.
 • Håll ned strömbrytaren tills Samsung Galaxy S6 visas på skärmen. Släpp strömbrytaren nu.
 • Så snart du släpper strömbrytaren, håll ned volym ned-knappen.
 • Fortsätt att trycka på volym ned-knappen tills S6 har startat om.
 • Din telefon är nu i säkert läge. Och orden "Säkert läge" visas längst ner på skärmen.
 • Släpp volymknappen när du ser säkert läge på skärmen på din S6.

Källa - gadgetguideonline.com

Kontrollera om din Galaxy S6-mikrofon fungerar eller inte. Om mikrofonen fungerar bra i säkert läge ligger problemet i en av tredjepartsapplikationerna. Du kan behöva börja avinstallera apparna en efter en tills din mikrofon fungerar.

Steg 3

Om mikrofonen inte fungerar i felsäkert läge är nästa steg att göra en fabriksåterställning. Med en fabriksåterställning kan du kanske lösa problem med skadad firmware eller felaktiga telefoninställningar, eftersom telefonen återgår till standardinställningarna. En fabriksåterställning raderar fullständigt all data på din telefon, så ta tillbaka din telefondata innan du fortsätter. Följ dessa steg för en fabriksåterställning:

Källa - www.youtube.com

 • Stäng av din Galaxy S6.
 • Håll ned ström-, volym upp- och hem-knapparna tillsammans.
 • Du kommer till återställningsmenyn som föregås av en blå Android-skärm.
 • Använd nu volymknappen för att gå ner på alternativen för att markera 'Wipe data / Factory Reset' och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta ditt val.
 • På nästa skärm, gå ner till 'Ja' och tryck på strömbrytaren igen för att bekräfta.
 • Detta startar fabriksåterställningen och när den är klar ser du ett gult meddelande längst ner på skärmen.
 • Nästa steg är att markera 'Starta om systemet nu' på skärmen och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta det.
 • Din Samsung Galaxy S6 startas om med fabriksinställningarna återställda.

Spela in din röst med inspelningsappen för att kontrollera om mikrofonen fungerar. Om problemet kvarstår måste du besöka en professionell tekniker som kan söka efter maskinvarurelaterade problem på din telefon.

Måste läsa - Hur åtgärdar du problem med överhettning av Galaxy S6

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found