Guider

Hur du fixar IPhone-kameran fokuserar inte

Även om kameran på varje iPhone är riktigt bra, ibland finns det vissa fel på varje modell, och ett av problemen är när kameran helt enkelt inte fokuserar. När problemet uppstår kommer alla foton du tar att bli suddiga. I den här artikeln kan du hitta flera sätt att fixa iPhone-kameran fokuserar inte.

Se även: Så här fixar du iPhone-bakkamera som inte fungerar 

Hur du fixar iPhone-kameran fokuserar inte

Källa: nology .vn

Lösning nr 1: Ta bort fodralet

Det första du bör göra är att ta bort iPhone-fodralet när du använder kameran. Ibland är fallet anledningen till att iPhone-kameran inte fokuserar och som ett resultat är alla snäpp suddiga.

Lösning nr 2: Håll kameraknappen intryckt

Den andra lösningen är att hålla in kameraknappen och vänta tills kameran är fokuserad. När bilden blir klar släpper du knappen.

www.laptopmag.com

Lösning nr 3: Rengör kameralinsen

Se till att din iPhone-kameralins är ren från skräp eller smuts. Ibland berör vi av misstag linsen på vår iPhone-kamera och lämnar fingeravtryck där. Försök att rengöra den med en mjuk trasa, annars är mikrofiberduk bättre. Gör det försiktigt och ordentligt.

Lösning nr 4: Lås autofokus

Det finns många fantastiska funktioner i iPhone-kamerans app. En av dem är autofokus och automatisk exponeringslås (AE / AF-lås). Den här funktionen kan hjälpa dig när din iPhone-kamera inte fokuserar. Allt du behöver göra är att knacka på objektet du vill fokusera på i några sekunder tills du ser den lilla gula rutan "AE / AF Lock". Denna funktion kommer att hålla objektet för att hålla fokus även om iPhone rör sig.

Lösning nr 5: Ta bort en magnetlins

Om din iPhone har en magnetisk lins eller ett metallfodral, försök att ta bort det tillfälligt. Det kan vara anledningen till att iPhone-kameran inte fokuserar på problem.

Lösning nr 6: Knacka på telefonen

Tryck på telefonens överdel (bakre kameralinsänden) flera gånger med handflatan. Många användare har rapporterat att detta enkla steg löste problemet.

Lösning nr 7: Tvinga kameraprogrammet att stängas

Om du startar om appen kan du lösa problemet. Tryck två gånger på hemknappen så ser du förhandsgranskningen av de appar du har använt. Svep åt vänster och hitta kameraappen och svep sedan uppåt för att stänga den.

Lösning nr 8: Starta om din iPhone

En av de saker som enkelt kan fixa många problem är en omstart. Kontrollera kamerans fokus igen efter omstart. Om du vill starta om enheten håller du ner sömn / väckningsknappen och skjuter för att stänga av den. När telefonen är avstängd trycker du på sömn / väckningsknappen igen och slår på enheten igen.

Apple.com

Lösning nr 9: Uppdatera iOS

Den nya iOS-versionen kan fixa buggar och fel och det förbättrar också enhetens prestanda. Det är därför det är viktigt att regelbundet uppdatera din iPhone till den senaste versionen. Följ stegen nedan:

  • Anslut din iPhone till strömkällan och till ett Wi-Fi-nätverk
  • Gå till Inställningar
  • Tryck på Allmänt
  • Tryck på Programuppdatering
  • Tryck sedan på Ladda ner och installera
  • Tryck på Installera

Lösning nr 10: Radera allt innehåll och alla inställningar

Säkerhetskopiera först dina data. Gå sedan till Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och alla inställningar och tryck sedan på Radera iPhone. När detta är klart följer du stegen på skärmen och ställer in din iPhone som en ny enhet.

Lösning nr.11: Be om utbyte

Kontrollera garantin på din iPhone. Om det inte upphörde ännu, gör anspråk på det. Om du har iPhone 6 Plus som du köpte mellan september 2014 och januari 2015, kanske du är berättigad till Apple iSight-kameraersättningsprogram. Detta program är speciellt tillverkat för iPhone 6 Plus som har en iPhone-kamera som inte fokuserar på problem. Apple kommer att ersätta din iPhone 6 Plus-kamera gratis. Klicka här för att kontrollera om enhetens serienummer är berättigat till detta program.

Dessa problem / lösningar finns och är effektiva på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

Om iPhone-kameran inte fokuserar visas fortfarande problemet trots att du har provat alla de lösningar som vi listade ovan, kontakta Apple eller besök en av deras butiker.

Se även: iPhone-högtalare fungerar inte - Hur man fixar det

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found