Guider

Hur fixar du Galaxy S6 Wi-Fi-problem

Samsung Galaxy S6 är Samsungs senaste enheter. Den är fylld med en mängd funktioner som en 5,1-tums skärm, en 1,5 GHz fyrkärnig processor, 3 GB RAM och en 5-megapixelkamera som gör den populär bland användare. Det kommer dock med några problem och en av de intermittenta är i Wi-Fi-anslutningen på enheten. Det finns många potentiella problem som kan orsaka att din telefon inte kopplas upp via Wi-Fi, så här är några situationer och deras motsvarande felsökningssteg.

Läs också: Så här blockerar du samtal på Galaxy S6

Lär dig hur du tar skärmdump på Galaxy S6 och S6 edge

Det går inte att ansluta till Wi-Fi:

Det har visat sig att det finns en bugg i operativsystemet Android 5.0 lollipop. Ta bara ut enhetens externa minneskort, starta om enheten och försök ansluta igen. Detta enkla steg har kunnat lösa problemet för några få, men om det inte har varit för dig, läs vidare.

Wi-Fi långsam eller anslutningen sjunker ofta:

Ett mycket vanligt problem är där Wi-Fi-styrkan är för låg och plötsligt sjunker. Det kan finnas flera anledningar till det, så försök med dessa steg:

  • Gå till Inställningar> Wi-Fi och tryck länge på nätverket och tryck på glöm nätverk. Konfigurera nätverket igen.
  • Eller använd bara en Wi-Fi-analysator för att kontrollera om nätverket är mycket upptagen. Byt till ett nytt nätverk om det är så.

Misslyckad autentisering

Autentisering är en process där nätverket verifierar enheten som försöker ansluta till den med hjälp av ett lösenord. Den mycket uppenbara lösningen är att dubbelkontrollera lösenordet när du skriver in det.

Ändå om det inte går att ansluta till ett nätverk trots att du har rätt lösenord, stäng av Wi-Fi från din enhet och slå sedan på flygplansläget. Anslut nu till Wi-Fi medan du är i flygplansläge för att se om det löser problemet. Slutligen inaktivera flygplansläget så att du kan ta emot samtal och sms.

gadgetguideonline.com

Det går inte att hitta tillgängliga nätverk

Om Galaxy S6 inte ansluter till nätverket, kontrollera med andra enheter om nätverket faktiskt fungerar. Om många enheter är anslutna till det, koppla bort några av dem eftersom få Wi-Fi-routrar bara kan tillåta ett begränsat antal enheter att ansluta.

Ansluten till Wi-Fi men kan inte surfa på Internet

För det här problemet är det mer troligt att din router behöver omstart. Du måste dra ut strömkabeln från baksidan av den, vänta i 15 sekunder innan du sätter i den igen. Denna procedur kallas för att utföra en hård återställning på routern. Om den fortfarande inte ansluts, försök att följa samma procedur på telefonen, dvs stäng av den, ta ut batteriet och håll ned strömbrytaren i 15 sekunder innan du slår på den igen.

Galaxy S6-aviseringar synkroniseras inte när de är anslutna till Wi-Fi

Det har noterats att e-postappar inte synkroniseras när de är anslutna till Wi-Fi. Se till att du kontrollerar din Wi-Fi-anslutningshastighet med hjälp av en tredjepartsprogramvara eller helt enkelt kopplar bort några enheter från nätverket, vilket har gjort det trångt eftersom nätverket är långsamt, synkronisering kan vara ett problem. Se också till att funktionen för automatisk synkronisering är aktiverad på din enhet genom att gå till Inställningar> Synkronisering> markera Autosynk på.

android.wonderhowto.com

Galaxy S6 fortsätter att stänga av funktioner som inkluderar Wi-Fi i viloläge

Problem har rapporterats att batteriprocenten inte är känd eller att Wi-Fi helt enkelt stängs av i viloläge och man måste sätta på det manuellt igen. I så fall måste du göra en fabriksåterställning på telefonens firmware. Här är stegen för hur du gör det:

  • Stäng av enheten och håll ned både volymknapparna och hemskärmen.
  • En blå skärm visas som är dataåterställningsskärmen, där du måste använda volymknapparna för att navigera till alternativet 'Rensa data / fabriksåterställning'.
  • Bekräfta 'ja' för att 'radera all användardata' och tryck på strömbrytaren igen.
  • Vänta tills processen har slutförts tills meddelandet 'Data Wipeout Complete' visas.
  • Tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen, som är tillbaka till fabriksförhållandet, dvs. villkoret när det köptes, så att det kan starta upp till sitt normala läge.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found