Guider

Hur man fixar Samsung Galaxy S5 ljudproblem

Även om Samsung släppte flera fantastiska modeller efter Galaxy S5, är det fortfarande en av de mest populära smartphonesna. Vi kan dock inte säga att S5 är perfekt och att folk klagar på vissa problem. Vissa användare stöter på ett ljudproblem när de ringer eller tar emot samtal. Enligt användarna kan de antingen inte höra den som ringer eller så kan den som ringer inte höra dem ordentligt.

Oroa dig inte om du också står inför Samsung Galaxy S5-ljudproblem. Här är några möjliga lösningar som du kan följa för att lösa ljudproblemet på Samsung Galaxy S5.

Se även - Så här fixar du lagproblem på Samsung Galaxy

Steg för att lösa Samsung Galaxy S5 ljudproblem

news.samsung.com

Här kommer vi att dela flera sätt att åtgärda Samsung Galaxy S5 ljudproblem och du kan följa dem en efter en om de tidigare stegen inte fungerar för dig.

Metod 1

Håll strömbrytaren nedtryckt för att stänga av telefonen och ta ut SIM-kortet och batteriet ur det. Slå sedan på telefonen efter ibland genom att placera batteriet och SIM-kortet i den och se om Samsung Galaxy S5-ljudproblemet är löst. Läs den här artikeln för en fullständig guide.

Metod 2

Om du kämpar för att höra den som ringer, kontrollera sedan mikrofonen på din telefon. Mikrofonen är ett litet hål i botten av Galaxy S5. Använd tryckluft eller blåsa på den för att se till att inga dammpartiklar fastnar där.

Metod 3

Ett skadat SD-kort / kortplats kan också påverka dåligt ljud. Läs följande guide: Så här fixar du ett skadat SD-kort på Samsung Galaxy S5. 

Metod 4

Ljudproblemet på Galaxy S5 kan vara relaterat till Bluetooth-problem. Om du använder något Bluetooth-tillbehör och det ligger inom telefonens räckvidd kan det försöka ansluta och skapa ljudproblemet. Dra ner meddelandefältet på din telefon och stäng av Bluetooth-alternativet. Du kan behöva öppna Inställningar> Bluetooth och be den att glömma ihop parade enheter.

Metod 5

Vissa användare har hittat en lösning genom att torka cachepartitionen. För att göra det stänger du av din Galaxy S5 genom att hålla ned strömbrytaren. Håll sedan ner knapparna Ström, Hem och Volym upp samtidigt. Släpp knapparna när telefonen börjar vibrera och skärmen för återställning av Android visas nu. Använd nu volym ned-knappen för att välja Torka cachepartition och använd strömknappen för att välja den.

Metod 6

Här är en annan lösning för ljudproblem. Navigera till Inställningar> Ljud> Samtal> Anpassa ljudsamtal. Där ser du följande alternativ:

 • Anpassa ljud
 • Mjukt ljud
 • Klart ljud
 • Av.

Prova alla alternativ så att du kan få bättre samtalsljud.

Metod 7

Du kan också stänga av brusreducering. För att göra det, gå till Inställningar> Ljud> Samtal, hitta alternativet Brusreducering och avmarkera det.

Metod 8

Om du fortfarande har ljudproblem, se till att programvaran på din enhet är uppdaterad. Om inte, få den senaste versionen. Så här uppdaterar du programvaran på Samsung Galaxy S5:

 • Anslut till ett Wi-Fi-nätverk
 • Gå till Inställningar
 • Bläddra nedåt och tryck på Om enheten
 • Tryck på Programuppdateringar
 • Tryck på Uppdatera nu
 • Enheten söker inte efter uppdateringar
 • Om en uppdatering är tillgänglig trycker du lätt på Installera följt av OK
 • Enheten startas om.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found