Guider

Så här ändrar du skärmupplösning på Galaxy Note 8

Tycker du redan om din Galaxy Note 8? Den massiva 6,3-tums telefonen levereras med en AMOLEDQuad HD + 2960 x 1440 pixlar. Skärmens upplösning är dock inte samma out-of-the-box.

Standardupplösningen som ställs in av Samsung är 1480 x 720 pixlar. Men du kan enkelt ändra skärmupplösningen på Galaxy Note 8 till 2960 x 1440 pixlar. Faktum är att du har tre olika skärmupplösningar.

Följ instruktionerna nedan för att veta hur du ändrar skärmupplösning på Galaxy Note 8.

Se också: Så här aktiverar du Samsung Pay på Galaxy Note 8

Så här ändrar du skärmupplösning på Galaxy Note 8

  • Gå till Inställningar på din enhet
  • Bläddra ner till Display
  • Under Display har du många andra alternativ för att justera displayen. Om du vill ha några ändringar på skärmen kan du göra det under detta alternativ. Bland dessa alternativ hittar du skärmupplösning.
  • I skärmupplösning har du tre alternativ - HD + 1480 x 720 pixlar, FHD + 2220 x 1080 pixlar och WQHD 2960 x 1440 pixlar. Byt till den högsta eller försök och se vilken upplösning du gillar. 2220 x 1080 pixlar är också ganska tillfredsställande.

Du kanske inte vill ha den högsta upplösningen alltid eftersom det kan påverka batteriets livslängd. Höga upplösningar påverkar batteriets livslängd. Men om du vill titta på en bra film eller spela ett spel efter eget val bör du definitivt gå till en högre skärmupplösning.

Mer om visning av anmärkning 8

Världsberömda displaykalibratorer DisplayMate betygsatte skärmen på Galaxy Note 8 som en av de bästa skärmarna de någonsin testat. Not 8 har 24-bitarsskärm som har en flexibel OLED-substratteknik. En av de bästa egenskaperna för skärmen är att smarttelefonens ljusstyrka går upp till 1200 nits vilket är ungefär 22% mer än vad andra Samsung-smartphones har att erbjuda.

Displaypanelen i anmärkning 8 har också en panel som använder matris för typpennor för subpixlar - Samsung kallar detta Diamond Pixel. En annan attraktiv funktion är den ramlösa designen som bidrar till widescreen och en balanserad spridning av färgskalan på skärmen. Användare kan välja mellan fyra anpassade lägen - AMOLED Cinema, Basic, AMOLED Photo och Adaptive Display.

Not 8-skärmen erbjuder också bättre färgnoggrannhet, förbättrade betraktningsvinklar, vitpunkt som kan justeras av användare, energisparlägen, förbättrad automatisk ljusstyrka och ett Mobile HDR Premium-certifikat som ges på grund av UHD-alliansen (ges till storskärms 4K-tv).

Färgområdet ger 112% av DCI-P3-utrymmet vilket hjälper till att förbättra färgerna perfekt när Not 8 används utomhus eller i starkt solljus.

Samsung Note 8 är verkligen en enastående smartphone och det är inte bara skärmen som är tillfredsställande utan varje laddad funktion är spännande och användbar.

Läs också - Hur man slår på blått ljusfilter på Galaxy Note 8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found