Guider

Så här fixar du dålig samtalskvalitet på Nexus 6P

Dålig samtalskvalitet på Nexus 6P är en mycket vanlig fråga som hittills har rapporterats av många av Nexus 6P-användare. Nexus 6P är utan tvekan en fantastisk uppsättning som gjorde människor mycket nöjda medan många av användarna nu är upprörda och irriterade över det dåliga problemet med samtalskvaliteten på sin enhet. Denna fråga erkänns också av Google och de försöker komma med en lösning. Under tiden kan du dock följa olika steg för att kontrollera om problemet löses på egen hand i ditt fall.

Enligt användarna kan personen i andra änden av deras Nexus 6P inte höra dem tydligt om samtalet är i standardläge eller annars sätts i högtalarläge. De har också sagt att det verkar som om de pratar över telefon för att hålla det långt borta. I de flesta fall kan problemet bero på brusreduceringsmikrofonen som sitter på enhetens baksida under kameran. Hur som helst, de bästa möjliga lösningarna för att fixa den här dämpade Nexus 6P-rösten listas här.

Se även: Nexus 6P fast i Stör ej-läge - Hur man fixar det

Potentiella korrigeringar för dålig samtalskvalitet på Nexus 6P

Lösning 1: Starta om

Du kan börja med den här processen eftersom det här enkla steget kan fungera som en charm och kan hjälpa dig att bli av med alla typer av problem. En omstart kan lösa problemet tillfälligt men för att få en permanent lösning måste du följa nedanstående korrigeringar. Omstart är mycket hjälpsam när du har bråttom och vill implementera den snabbaste och enklaste lösningen för att lösa problemet.

För att starta om Nexus 6P, tryck och håll ned volymknappen samtidigt som du trycker på av / på-knappen tills telefonen startas om. Kontrollera nu om problemet är löst.

Lösning 2: Ta bort fodralet

I de flesta fall har det sett att detta inte är annat än att täcka brusreduceringsmikrofonen på baksidan av enheten, vilket ger upphov till ett sådant problem med Nexus 6P dålig samtalskvalitet. Och medan du använder ett skyddsfodral för att erbjuda det största skyddet för din helt nya glänsande enhet kan det skapa problemet. Så ta bort ärendet en gång och kontrollera om problemet är löst då. Om ja, leta efter ett annat skyddsfodral med ett hål i det brusreducerande mikrofonområdet.

På samma sätt, även om du inte använder något fall och fortfarande står inför problemet, se till att du inte talar genom att hålla enheten mellan huvudet och axeln. I så fall täcks brusreduceringsmikrofonen av din axel vilket skapar samma dåliga problem med samtalskvaliteten. Så det viktigaste att se till är att mikrofonen för brusreducering inte täcks ändå.

Lösning 3: Uppdatera enheten

Om du också har provat den andra lösningen men fortfarande har samma situation är nästa utväg att uppdatera operativsystemet. Detta har visat sig vara ett programvaruproblem för många användare och även Google har erkänt det. Den officiella uppdateringen av Android Marshmallow 6.0.1 fixade den här dämpade rösten för Nexus 6P för många användare. Så om du inte fortfarande har uppdaterat din enhet, gå till den för att se om den fungerar för dig.

Lösning 4: Använd hörlurar

En annan lösning du kan försöka för tillfället är att använda hörlurar. Många användare sa att de blev av med den dåliga problemet med samtalskvaliteten i deras Nexus 6P genom att använda en hörlur. Även om detta inte är en permanent lösning, kan det vara till hjälp om några andra lösningar som nämns ovan inte fungerar för dig.

Lösning 5: Använd standardtelefonuppringaren

Använder du en tredje parts telefonsvarare, inte standard och står inför dessa dåliga samtalskvalitetssamtal på Nexus 6P? Appar som Viber, Facebook, Whatsapp etc. kan göra missöden med ljuddata i enheten. I sådana fall har Google ingen kontroll över det. Så det bästa rådet är att använda Google-appen endast som Dialer eller Hangout och kontrollera om problemet är löst nu.

Lösning 6: För rotade användare

Har du rotat din enhet tidigare för att använda alla funktioner och för att telefonen ska fungera som du vill? Sedan finns det en bra lösning för dig att bli av med den här dåliga samtalskvalitetsfrågan på Nexus 6P. Vad du behöver göra är att helt avaktivera inställningarna för brusreducering. För att göra det måste du gå till build.prop och söka efter persist.audio.fluence.voicecall = true som ska ändras till falskt. Det är det och kontrollera sedan om den andra personen i ditt telefonsamtal faktiskt kan höra dig ordentligt.

Lösning 7: Återställ enheten

Om du har provat alla förklarade lösningar ovan men inte fått några användbara sätt att lösa problemet, är den bästa lösningen att återställa Nexus 6P-enheten till fabriksinställningarna och ställa in den från grunden. Eftersom detta torkar allt på din telefon, säkerhetskopiera dina data. För att återställa fabriksdata, gå till Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ> Återställ fabriksdata och tryck sedan på OK för att bekräfta 'Radera alla användardata'.

Så listas alla möjliga lösningar här för att hjälpa dig att lösa problemet med Nexus 6P dålig samtalskvalitet. Försök använda dem en efter en så fixar du det.

Se även: Nexus 6 vanliga problem och hur man åtgärdar dem

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found