Guider

Hur man gör Galaxy S8 snabbare

Galaxy S8 är definitivt en av de snabbaste smartphonesna som utrustades med den senaste Snapdragon 835-processorn från Qualcomm. Det fick smarttelefonen att fungera spektakulärt. Men med tiden och användningen kan du märka en viss fördröjning i prestanda som kan bero på olika orsaker. Så här kommer vi att diskutera några tips för att göra Galaxy S8 snabbare så att du alltid kan njuta av fördröjningsfri prestanda.

Se även: Så här ställer du in en säker mapp på Samsung Galaxy S8

Tips för att göra Galaxy S8 snabbare

Aktivera utvecklaralternativet för att justera animeringsinställningarna:

Detta är ett vanligt trick som rekommenderas till alla Android-telefonanvändare som låter dig minska animationsgraden för att få bättre prestanda. För att aktivera utvecklaralternativet, gå till inställningar> Om telefonen och tryck sedan på byggnummer 7 gånger som aktiverar utvecklaralternativet. När utvecklaralternativet är aktiverat, leta efter alternativen som Windows animationsskala, animatörsskala och Transition animationsskala. Ställ in dem alla på 0,5x för snabbaste prestanda och starta sedan om enheten.

Justera prestandaläget:

Ett annat användbart trick för att snabba din Galaxy S8 är att göra några ändringar i prestandaläget. Samsung har lagt till i avsnittet om underhåll av enheter under inställningar som låter dig välja önskat läge. Gå till inställningar> Enhetsunderhållssektion där du kommer att presenteras med alternativ som Optimerad, underhållning, spel och hög prestanda. Detta är viktigt att nämna här att hög prestanda inte faktiskt kommer att förbättra prestandan utan det kommer att förbättra skärmupplösningen och skärmens ljusstyrka. Det alternativ som fungerar bäst för att öka telefonens prestanda är spelläget. Det kommer att erbjuda smidig grafisk upplevelse under spel.

Inaktivera funktionen Alltid på:

Alltid på är en funktion i Android-enheten som alltid håller en liten del av skärmen på så att allt enkelt kan ses utan att röra vid enheten. Men den här funktionen äter en viss mängd batteri som 5% av batteriet på cirka 8 timmar och det förbrukar också energikällorna. Så prestanda påverkas och det är därför som det är bra att inaktivera funktionen Alltid på.

Se till att hålla telefonen ren:

Samsung har lagt till ytterligare en justering i inställningarna som låter dig städa upp telefonen bara genom att klicka på en liten knapp. Gå till inställningar> Enhetsunderhållsavsnitt och där får du reda på optimeringsinställningarna som ger en snabb bild av hur enheten fylls. Dessutom innehåller den en knapp 'optimera nu' där du kan ta bort alla onödiga bakgrundsappar och cache så att enheten kan prestera i full hastighet.

Avinstallera den oanvända appen:

Det finns många appar i smarttelefonen som följer med enheten men de är till ingen nytta och förblir oanvända hela tiden. Men de tar definitivt plats i enhetens lagring medan vissa av dem också fortsätter att springa i bakgrunden för att påverka batteriets livslängd. Så prestanda påverkas och därför är det alltid bra att bli av med dem. Vad du kan göra för att bli av med bloatware är att flytta till inställningar> applikationshanteraren> fliken alla och sedan välja de oanvända apparna en efter en för att inaktivera eller avinstallera dem. Det frigör en bra mängd utrymme i enheten som automatiskt kommer att öka prestandan.

Minska skärmupplösningen:

Ett annat användbart tips för att göra Galaxy S8 snabbare är att minska skärmupplösningen till den lägsta. Högre upplösning kommer att skapa mer tryck på CPU och GPU vilket i sin tur kommer att påverka den totala prestandan. Även om högre upplösning kommer att göra saker som videor trevliga men om du vill njuta av bättre prestanda föreslås skärmupplösningen till den lägsta. Sök efter visningsalternativet under inställningar och därifrån kan du minska skärmupplösningen.

Ställ in bakgrundsprocessgränsen:

Det här är en av de bästa idéerna som snabbt kan ge hela enhetens prestanda. Bakgrundsprocessnumret ska ställas in som minimum, vilket kan göras genom att aktivera utvecklaralternativet. För att göra det, gå till inställningar> om telefonen och tryck på byggnummer 7 gånger som ger utvecklaralternativet. Under det här alternativet bläddrar du ner för att få bakgrundsprocessgränsen. Klicka nu på det här alternativet och välj "högst fyra processer". Starta om enheten sedan. Det kommer att göra saker mycket mjukare, såsom att byta från en app till en annan kommer att göras snabbt.

Aktivera spelstart:

Nästa sak du kan göra i din Samsung Galaxy S8 är att sätta på spelstartaren som låter dig njuta av spelet smidigt. Spelstartaren när den slås på erbjuder en mapp för att lagra alla spel tillsammans med att erbjuda dig olika alternativ som att inaktivera aviseringen medan du spelar, stänga av ljudet etc. som helt och hållet erbjuder en fantastisk prestanda tillsammans med att hjälpa dig att spara lite juice.

Downloaderbooster är det trick du borde veta:

Download booster är en annan sak för att snabba din Galaxy S8. Detta alternativ kan hittas under inställningar. Medan det här alternativet är aktiverat kommer det att ladda ner saker mycket enkelt och för snabbt. Hur det fungerar är att den här funktionen använder både Wi-Fi- och LTE-anslutningen och båda används för nedladdning. Du måste dock komma ihåg att den här funktionen när den är aktiverad alltid kommer att använda informationen mer i din enhet.

Rensa cachedata:

Att rensa cacheminnet en eller två gånger på en månad föreslås inte bara för Galaxy S8-användare utan det här är ett tips till alla Smartphone-användare. När cache-mängden blir hög påverkar den enhetens prestanda så att radering av dem ofta kalibrerar minnet och det kommer att öka prestandan på din Samsung Galaxy S8.

Så det här är tipsen för att göra Galaxy S8 snabbare. Försök att applicera dem en efter en på din enhet så kommer du definitivt att dra nytta av den snabba prestandan.

Se även: Vanliga Samsung Galaxy S8-problem och deras korrigeringar

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found