Guider

50 fantastiska saker som Google kan göra för dig

Googles tillverkare och utvecklare fortsätter att smyga lite humor och smarta tricks för att säkerställa att Google förblir roligt att använda och relevant för alla. Den populära Google Doodle är ett direkt resultat av detta tänkande. Du kommer dock att bli förvånad över att veta att det bokstavligen finns hundratals ganska snygga och användbara knep som Google gömmer i ärmen. Kolla in 50 av de roligaste, smartaste och mest användbara knep som vi har upptäckt för att du ska få ut det mesta av allas favoritsökmotor, Google!

Se också: Hur en Amazon-anställd köpte en domän med namnet “Google.com” genom att bara betala $ 12 från Google

1) Hitta en exakt fras - När du ber Google att söka efter ett ord eller en grupp ord skannar det hela webben efter dessa ord men inte nödvändigtvis i samma ordning eller mönster. Detta kan visa sig vara en olägenhet ibland. Ett enkelt sätt att hitta den exakta frasen som du letar efter på internet är att bifoga frasen / orden i dubbla citat. Detta gör att Google bara kastar upp de sidor där de inskrivna orden förekommer i samma ordning eller mönster!

2) Använda bindestreck - När du skriver in en text i Googles sökfält, som "Chicken Soup recept-tomat", kommer det bara att ta tillbaka dessa recept som resultat som beskriver ett recept på kycklingsoppa utan att använda en tomat!

glee.wikia.com

3) Se din sökhistorik - Japp. Allt du någonsin har sökt efter tidigare kan tas upp igen förutsatt att du har ett Google-konto (i Google Play Butik, Gmail, Google+ eller någon annan Google-tjänst). Besök bara //google.com/history för att se alla dina tidigare sökningar.

4) Söka efter en viss webbplats - Om en webbplats inte har en sökfält installerad kan du använda Googles egna sökfält för att hitta innehåll på vilken webbplats som helst med ett kolon (:). Följ bara denna syntax, "Googles sökwebbplats: xyz.com", så kan du hitta ett specifikt innehåll på en specifik webbplatspronto!

5) Få definitioner - Använd nyckelordet "Definiera" före något ord som skrivs in i Googles sökfält, och det kommer att kasta upp ordboksbetydelsen för den inmatade texten. Mycket användbart när du letar efter en vetenskaplig definition eller kontrollerar ett ords giltighet när du spelar Scrabble!

6) Ställ in ett prisklass - När du letar efter Google efter artiklar inom ett visst prisklass, lägg bara två punkter mellan de två priserna. När du t.ex. letar efter en bärbar dator i prisintervallet $ 500 till $ 1.000, skriv in följande text ”Laptop $ 500 .. $ 1.000”. Det kommer inte att visa bärbara datorer under och ovan nämnda priser.

7) Använd en asterisk för att hitta det okända - Om du inte är säker på om ett ord tillhör eller saknas i en fras (säg om du inte kommer ihåg den exakta texten i en låt) kan du använda en asterisk istället för ord. Genom att göra detta får Google att räkna ut det saknade / felaktiga ordet och kasta upp rätt resultat!

8) Ställa in Google som ditt larm - Berättade för dig Google är mer än bara en sökmotor. Du kan använda Googles sökfält som en timer eller en väckarklocka, bara genom att skriva in texten "ställ in en timer" i rutan. När du trycker på Sök ställer Google-sökningen automatiskt in en onlinetimer för dig och låter dig veta när tiden är ute!

9) Fråga om vädret - Skriv bara "Vad är vädret" i Googles sökfält, så berättar Google dig väderprognosen för dagen med din nuvarande plats. Inget behov av att gå ut ur rummet för att kontrollera om det är soligt eller kommer att regna idag, va?

10) Använd Google som miniräknare - perfekt för att räkna ut snabba, minutberäkningar. Sätt bara i problemförklaringen, i rätt format och ta med ett “=” i slutet (t.ex. 25 x (34-32) =). Google kommer att kasta lösningen för ditt lilla matematikproblem.

11) Jämföra objekt - Du kan använda Googles sökruta för att jämföra två olika objekt. Sätt in en "v / s" mellan två artiklar eller produkter du vill jämföra, och Google kommer att kasta upp en ganska snygg jämförelsechatt åt dig. Också praktiskt när du vill jämföra kompositionen eller näringsvärdet för två livsmedel.

12) “Tilt” - En av de här galna roliga idéerna från Google. Skriv bara Tilt i sökfältet så "lutar" Google skärmen åt dig. Häftigt!

13) Vänd ett mynt - va? Japp. Du kan även använda Googles sökfält för att vända ett (virtuellt) mynt! Klicka på mikrofonikonen bredvid rutan och säg "vänd ett mynt" eller "huvuden eller svansar" för att hjälpa Google att bestämma resultatet!

14) Doing the Barrel Roll - Ett av de flera påskägg som Google har släppt för sina fans. Sök efter "gör en fatrulle" på Googles hemsida, och Google snurrar din skärm tills den har fullbordat en fullständig fatrulle. Svimlande!

15) Få Google att rita dig ett hjärta - fascinerande men lite nördig. Vidarebefordra dina hemliga känslor till din hemliga förälskelse i form av denna ekvation: sqrt (cos (x)) * cos (300x) + sqrt (abs (x)) - 0.7) * (4-x * x) ^ 0.01, sqrt (6-x ^ 2), -sqrt (6-x ^ 2) från -4,5 till 4,5.

16) “Zerg Rush !!!!” - Gör dig redo att slåss för dina sökresultat när du skriver zerg rush i Googles sökfält. Ett tema som antagits från det populära onlinespelet Starcraft, som söker efter "zerg rush" skickar en oändlig flotta med hungriga Google Os för att äta upp dina resultat. Slåss (klicka) på dem innan de kan övervinna din sida. Med Google kan du till och med dela frukterna av din seger med dina vänner på Google Plus efter Zerg Rush!

17) Spela Atari Breakout - Sök i Atari Breakout på Google Bilder så får du chansen att spela det legendariska brick breaker-spelet från Atari. Google visar sökresultaten i en form som liknar brytbara tegelstenar och låter dig spela Atari Breakout-spelet.

18) Se hur Google var 1998 - Ja. Du kan ändra stil och utseende för Google till dess version 1998 genom att skriva "Google 1998" i rutan. Genom att göra detta ändras inte bara den visuella stilen på Googles hemsida, utan kastar också upp de arkiverade versionerna av sökresultaten (om någon fanns redan 1998). Nostalgisk.

19) Rekursion - Skriv "rekursion" i rutan och Google kommer att fråga dig "Menade du: rekursion?" Förstår?

20) Googles ode till Hitchhiker's Guide to Galaxy - Be Google "svar på livets universum och allt", och det kommer att ge dig Douglas Adams (författare till Hitchhiker's Guide to Galaxy) svar på livet. 42.

21) Anagram - Googles eget lilla spel på ordet ”anagram”. Ger dig resultatet, "Menade du: nag en ram?". Rolig.

22) Go Binary - Skriv “binär” i sökrutan och Google visar dig vikten av detta ord. Antalet returnerade sökresultat visas i binärt format, dvs. endast med nollor och enor.

23) Kerning - Skriv detta ord för att Google ska justera avståndet mellan bokstäverna på webbsidorna som kastas upp som ett resultat av sökningen.

giphy.com

24) Qingming - Det betyder "ren ljusstyrka" på kinesiska och är också namnet på en populär festival i Kina. Att skriva ordet visar en vacker hyllning till Qingming-festivalen från Google.

25) Loch Ness-monsteret - Om du har din personliga iGoogle-söksida inställd kan du ställa in Loch Ness-monsteret som simmar över skärmen varje gång klockan säger 03:14.

26) Hitta liknande webbplatser - Du kan beordra Google att ta tillbaka webbplatser som liknar innehåll och genre till en viss webbplats. Använd bara nyckelordet ”relaterat” i följande syntax för att göra det. “Relaterat: xyz.com”.

27) Konvertera mätvärde till imperial - Är du inte säker på hur mycket en mil är exakt? Skriv bara en mil i km så berättar Google för dig.

28) Valutakonvertering - Googles sökruta fungerar också som valutakonverterare. Be Google att konvertera ”10 amerikanska dollar till yen” och det ger det önskade resultatet.

29) Ta reda på tid i vilket land som helst - Skriv bara ”time: country name” och du kan få Google-sökfältet att visa aktuell tid i det landet.

30) Festivus - Fira Festivus från Seinfeld med Google. Skriv in ordet i rutan så kommer Google att presentera Festivus-stången i aluminium, utan naturligtvis några utsmyckningar.

31) Lager - Håll ett öga på dina aktiekurser. Sök bara efter ett företags ticker och Google visar dess aktuella priser och förändringshastighet.

www.pinterest.com

32) Antal horn på en enhörning - Du behöver inte gissa resultatet för denna fråga. Nej seriöst!

33) Flygscheman - Google berättar tillgängliga flygtider och scheman för alla delar av världen. Skriv bara "flyg till" eller "flyg från" för vilken stad som helst. Du kan också kontrollera flygstatusen från de producerade resultaten.

34) Kontrollera poäng - Vill du veta om ditt lag vinner? Om du skriver namnet på ditt favoritlag får du poängen för matchen som det spelar för närvarande, tillsammans med andra detaljer.

giphy.com

35) Sök efter synonymer - Ta en genväg för att hitta synonymer för ett ord genom att sätta en tilde (~) framför det medan du skriver i Googles sökruta.

36) Spåra leverans - Du kan söka direkt efter ditt FedEx-, USPS- eller UPS-paket genom att ange dess spårningsnummer i Googles sökfält.

37) Om Chuck Norris - Googling "var är Chuck Norris" ger upp alla vanliga förväntade resultat, tillsammans med denna pärla. "Google kommer inte att söka efter Chuck Norris eftersom den vet att du inte hittar Chuck Norris, han hittar dig".

gifsgallery.com

38) A Baker's Dozen - Google visar dig det verkliga värdet och innebörden av "ett bagares dussin". Prova själv nu.

39) Loneliest Number - Att söka efter det ensamaste numret visar samma svar som den berömda låten från Three Dog Night från 1969.

40) En gång i en blå måne - Lita på Google (utvecklare) att komma med en giltig matematisk ekvation som representerar förekomsten av en blå måne.

41) Grafkalkylator - Spara värdefull tid och få Google att krita ut diagrammet för din funktion! Ange bara en funktion som cos (2x) och Google visar diagrammet för denna matematiska funktion. Tack så mycket, Google!

glee.wikia.com

42) Hitta texterna till en låt- Genom att integrera databasen över musikkatalogen från Google Play Store kan Google-sökning nu visa hela texten till en låt av sig själv. Skriv helt enkelt namnet på låten följt av nyckelordtexten så kan du läsa hela låten på den visade sidan.

43) Dechiffrera enorma siffror - Upp till en miljard är bra, men vad händer om du vill kvantifiera ett presenterat antal enligt dess värde? Google hjälper dig att räkna nollorna i ett nummer och klassificera. Skriv bara numret följt av “= engelska”.

44) Läslista - Google visar alla böcker av en författare, om du skriver hans / hennes namn i sökrutan. Detta fungerar också för alla andra kända mediepersoner (skådespelare, regissör, ​​skådespelerska etc.).

www.idiva.com

45) TV-sändningsdatum - Ange namnet på ditt favorit-tv-program följt av nyckelordet "avsnitt" och Google visar alla kommande avsnitt av showen tillsammans med sändningsdatumet.

46) Omvänd bildsökning - Att bara använda texter för att söka på internet använder bara en bråkdel av Googles möjligheter. Importera en bild till Googles sökfält för att hitta liknande bilder på webben.

47) Hitta restauranger nära dig - Undrar var är närmaste sushi-restaurang i ditt område? Skriv bara "sushi restaurang nära" följt av PIN-koden i ditt område, så meddelar Google dig!

wifflegif.com

48) Kontrollera filmvisningstider - Skriv bara namnet på en film i Googles sökruta, följt av ordet timings och Google presenterar de tillgängliga filmtiderna i ditt område med din nuvarande IP-adress. Du kan också få Google att hitta filmtider i något annat område genom att be det att hitta "filmtider i Bristol".

49) Sök efter en viss filtyp - När du vill ladda ner en fil kan du ange tillägget till det format du vill att filen ska visas i. Om du t.ex. anger "filnamn: pdf" visas endast pdf-filer i sökresultaten.

50) Kontrollera senaste jordbävningar - Inte den vanliga sökterm, men du kan ta reda på alla de senaste jordbävningarna som registrerats runt om i världen genom att helt enkelt skriva "jordbävning" i Googles sökruta. Google visar jordbävningens tid, storlek och plats.

giphy.com

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found