Guider

Släppdatum för iPhone XL, specifikationer, funktioner, nyheter och rykten

Det verkar som om Apple är redo att ta med nästa stora iPhone; iPhone XL, som har en större skärm på 6,5 tum. Det kan kallas iPhone XL eller iPhone 11 eller till och med iPhone X Plus. Vi är fortfarande två månader på att titta på nästa generations iPhone för 2018 och det finns inga bevis för funktionerna, men ryktet brukar skapa en övertygande bild, så låt oss kolla in dem.

Tre iPhones 2018

Det är också möjligt att Apple skulle kunna lansera tre telefoner i år, med två OLED-skärmmodeller och en billigare LCD-modell. En billigare modell kan öka sin marknad. Den första kommer att bli en andra generationens version av förra årets iPhone X-modell med en 5,8 tum OLED-skärm, medan den andra kommer att vara iPhone X Plus-modellen, med en större skärm på 6,5 tum OLED-skärm. Dessa två kommer förmodligen att prissättas på samma sätt som iPhone X, men den tredje modellen på 6,1 tum med LCD-skärm kommer att vara en prisvärd. Apple försöker producera prisvärda telefoner med en större skärm, eftersom de vill komma in på den kinesiska marknaden.

iPhone X ska avbrytas

Det ryktas också att efter lansering av dessa enheter kommer iPhone X att avbrytas snarare än att sänka priset och sälja en gammal generationens iPhone. Detta förväntas, eftersom Apple hade gjort samma sak med iPhone 5; iPhone 5s och 5c tidigare.

Enligt Ming Chi Kuo, KGI-analytiker som ofta är korrekt, kommer Apple att sluta producera iPhone X med början i sommar. Enligt honom kommer 6,1 tum 2018-varianten att fylla rollen som iPhone X. Utöver detta har iPhone X inte gjort mycket av ett märke i Kina, på grund av telefonens storlek och priset.

Förväntade förbättringar

Det är troligt att Apple kommer att förfina designen, lägga till några nya funktioner och få till förbättringar med färgförändringar, förbättrad bearbetningshastighet, ökar skärmupplösningen och justerar batteriets livslängd. Det förväntas också att det kommer att finnas hårdvaruuppgraderingar i form av en komplett glasdesign med en böjd skärm, med 3D-sensorer, förbättrade kameror och så vidare.

Storlek och skärm

Några bilder har sett i MacOtakara, en japansk webbplats, som visar några möjliga funktioner i den kommande iPhone XL.

Enligt flera källor kommer Apple att få in en billigare LCD-skärm och två andra med OLED-skärm. Enligt Wall Street Journal kommer en billigare LCD-iPhone att sälja snabbare än en dyrare OLED-skärmtelefon 2017. Antalet producerade LCD-telefoner förväntas också vara mer än OLED-telefonerna, vilket förutser högre försäljning för de förra.

OLED-iPhonerna från 2018 kommer med en skärmstorlek på 5,8 tum och 6,5 tum, medan LCD-skärmtelefonen kommer i 6,1 tum och kommer att prissättas lägre. Även om bildskärmstekniken för den lägre prissatta versionen är LCD, är det troligtvis en Full Active en av Japan Display, som är lika bra som en OLED-skärm, men prissatta lägre. Det ryktas att Japan Display ökar produktionen av LCD för att uppfylla Apples order.

Färger för iPhone XL

Enligt nyheter från Ming Chi Kuo i början av förra månaden kan fallfärgen för 6,5 tum-versionen vara i svart, vitt och eventuellt guld. När det gäller 6.1 LCD-versionen kan chassit komma i färger som grå, vit, blå, röd och orange.

När Apple Watch Series 2 släpptes i en vit keramisk färg, fanns rykten om att iPhone XL också skulle komma med samma material. Det är starkare än rostfritt stål. Men vissa tycker att det är osannolikt.

Namnet på nästa generations iPhone

Apple har varit konsekvent i sitt namnmönster genom åren. Men saker och ting började förändras efter 2017, när vi istället för 7-tal hade iPhone 8 och därefter iPhone X. Så kommer nästa iPhone för 2018 att vara; iPhone 9, iPhone X2 eller kommer det att bli något annat. Det kan också vara en hel del andra möjligheter, som iPhone Pro eller till och med iPhone Mother of Dragons, beroende på marknadsföringsstrategin.

Nästa telefon kan vara en iPhone 9 Plus eller en iPhone 9 SE. Det är också möjligt att Apple kan flytta till S-serien och döpa den till en iPhone XS och iPhone XS Plus.

Släppdatum för iPhone XL

Tidigare har iPhones vanligtvis släppts runt speciella evenemang den första tisdag / onsdag i september varje år. Tidigare mönster är fantastiska för att indikera framtiden, men det kanske inte alltid är korrekt, eftersom Apple alltid kan kasta en kurvboll med en förändring av marknadsföringsstrategin.

Designändringar

När det gäller designen, enligt olika läckor, kommer iPhones 2018 i tre storlekar på skärmar: 5,8 tum; 6,1 tum och 6,5 tum. Designen på 6,1 tum är det prisvärda alternativet med LCD-skärm. Alla kameror förväntas också levereras med helskärmsdesign med skärmvisning från kant till kant.

2018 iPhone Dummy + fodral + skärmskydd! ?

Hands On: //t.co/LVBMrULL22 pic.twitter.com/b0IGCFhShd

- Ben Geskin (@BenGeskin) 18 juli 2018

Flera dummies har sett och kan erbjuda en bra bild av den förväntade designen. Det ser ut som om det kommer att finnas en enda bakkamera-sensor för 6,1 tum LCD iPhone, utan andra stora designförändringar. Ben Geskin har delat dummy-modellerna av årets kommande iPhones på Twitter, med färgalternativ i svart och vit. Designen för alla de tre iPhonerna verkar vara liknande, med skillnader bara i storlek. Alla de tre iPhonerna verkar ha ett hack som liknar iPhone X, men ramstorleken är inte tydlig. Det har ryktats att 6,1 tum LCD-modellen kommer att ha större ramar. Premiumvarianterna kommer också med dubbla kamerainställningar, liknande iPhone X.

Touch of Death ID

Baserat på spekulationer kommer alla de tre varianterna med Face ID, så det förväntas att Touch ID med fingeravtrycksskanning fasas ut och ansiktsigenkänning används istället, liknande det som ses i iPhone X. Enligt rapporter, iOS 12 kommer också med en uppdatering för Face ID som hjälper telefonen att låsa upp även i horisontellt läge, eftersom iOS 11 endast tillåter upplåsning i stående position.

Det ryktas också att Apple har börjat producera 3D-ansiktssensorer under detta kvartal. Apple verkar säker på att Face ID representerar framtiden för säkerhet och kommer att inkludera den i hela sortimentet i år. Vissa hävdar att Apple ursprungligen hade planerat att inkludera både Face ID och Touch ID för själva iPhone X, men tekniken var inte klar då. Enligt Ming Chi Kuo, en KGI Securities Analyst, har Apple fattat ett beslut att Face ID kommer att ersätta Touch ID helt, så alla iPhones 2018 kommer med TrueDepth-kamera för ansiktsigenkänning.

Apples Face ID-teknik är mycket avancerad jämfört med den som används av Samsung. Det är säkrare och pålitligare. Enligt Apple finns det bara en av en miljon chans för en annan person att låsa upp din telefon med hjälp av ansiktet i fallet med iPhone X, men chansen att låsa upp en iPhone med ett fingeravtryck är en av 50000.

Specifikationer för iPhone XL

Efter att det första märket SoC introducerades av Apple 2010 har Apple alltid introducerat nya iPhones med den senaste A-serieprocessorn. Baserat på detta mönster, förväntas det att iPhone XL också kommer med den senaste processorn, A11-chipset, eftersom de är de snabbaste, kraftfullaste och också erbjuder högre energieffektivitet.

Det förväntas att OLED-iPhonerna i år kommer att fortsätta med de bakre kamerorna med dubbla linser och kommer att ha ett RAM-minne på 4 GB. När det gäller den större modellen kommer den att ha ett större batteri. Det förväntas också att minst en modell kommer att erbjuda en dubbel SIM-funktion. En artikel publicerad i 9to5Mac säger att iOS 12 beta 5 erbjuder några ledtrådar i koden, vilket indikerar att dubbla SIM-kort stöds. Ett dubbelt SIM-stöd är dock inte möjligt nu i USA, eftersom det inte finns några operatörer som stöder det, men det kan vara användbart på de utländska marknaderna.

Alla de tre varianterna kommer med A12-chipset med förbättrade LTE-chips från Qualcomm och Intel för snabbare LTE.

När det gäller batterispecifikationerna förväntas det att Apple kommer att använda samma 2-cell L-formade design för sina batterier, åtminstone för 5,8-modellen och 6,5-modellen 2018. Batterilivslängden för 5,8 tum-versionen kommer att likna iPhone X, medan batterikapaciteten för 6,5-tumsvarianten kommer att öka eftersom den har mer utrymme.

Smarta anslutnings- och anslutningsalternativ

Detta är en port som endast ses på iPad Pro 2015 nu och den erbjuder ström samt dataanslutningar till tangentbord och andra tillbehör. Det är troligt att Smart Connector nu kan ses i iPhones 2018. Enligt The Verifier, en israelisk teknikblogg, kommer Apple att ta med Smart Connector för iPhone XL. Användare kommer att kunna ladda sina telefoner med Lightning Port och det kommer också att hjälpa till att ansluta till AR-tillbehör.

Apple hade redan planer på att ta in Smart Connector även för iPhone 7, men vid den tiden var tekniken för AR och VR inte så mogen. Det finns rykten om AR som presenteras i iPhones i år och det kommer att använda Smart Connector. Detaljer om AR och VR-teknik som kommer att användas är inte tydliga, men enligt rykten kommer den att använda AirPlay för att visa simulerad information på Apple TV.

Det ryktas också att Apple kan ge upp den kostnadsfria adaptern för hörlursuttag i år. Det kan behöva köpas som ett separat tillbehör. Enligt en rapport från Barclays för MacRumors kommer Lightning till 3,5 mm-adaptern för hörlursuttag inte med i år. Det var tillgängligt gratis när Apple tog bort hörlursuttaget i iPhone 7 och 7 Plus-enheterna.

Visa med ProMotion

ProMotion visar uppdateringsfrekvensen är 120 gånger på en sekund, jämfört med den tidigare uppdateringsfrekvensen på 60 gånger på en sekund. Detta innebär att användarupplevelsen blir smidigare och överlägsen.

Det finns en chans att de nya iPhonesna från 2018, åtminstone den avancerade modellen, kommer med ProMotion-teknik. Enligt analytiker från Ming Chi Kuo måste Apple förbereda sin ProMotion OLED-skärm för nästa generations iPad-proffs, som kommer att lanseras före iPhones 2018. I ett sådant scenario är det självklart att Apple kommer att kunna använda teknik för nästa generations iPhones i år. En av de viktigaste försäljningsställena för iPhones 2018 kan vara den ProMotion böjda skärmen.

Vattentät eller bara vattentät

IPhone X kommer med IP67-klassning, vilket innebär att den är vattentålig och kan sänkas ner i vatten upp till 1 meters djup i en halvtimme. Det verkar som om de nya kommande iPhonesna 2018, iPhones XL, kan få ytterligare vattenmotstånd eller till och med vara vattentäta. Det är troligt att betyget kan höjas till IP68, vilket innebär att iPhone 2018 kan läggas i 1,5 meter vatten i 40 minuter.

Telefoner kan bli långsammare

Enligt finanschefen för Qualcomm planerar Apple att använda konkurrentens processor, nämligen Intel-processorer. Tester har visat att Qualcomm-processorer är snabbare än Intel när de laddar ner data. Detta kan innebära att nästa generations iPhone X2 kan vara långsammare än Android-smartphones.

Pris på iPhone XL och andra modeller

Enligt analytikern Ming Chi Kuo förväntas det att de 5,8 tum kommer att erbjudas till $ 700 till $ 800, medan varianten på 6,1 tum kommer att prissättas till $ 600 till $ 700 och 6,5 tum till $ 999.

Allt sagt och gjort kommer fansen att behöva vänta och titta till september i år för att se vilka rykten som går ut.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found