Guider

Hur fixar vi Viber-problem med Wi-Fi-samtal

Viber behöver ingen speciell introduktion. Det är en av de mest populära applikationerna som gör att vi kan skicka textmeddelanden och ringa andra Viber-användare. Allt vi behöver är internetanslutningen och vi kan chatta med våra kontakter. Applikationen fungerar smidigt för det mesta, men vissa människor märkte problemet med samtal som bara uppstår när de är anslutna till ett Wi-Fi-nätverk. Allt verkar fungera bra då de är anslutna till mobildata. Har du samma problem? Om du har några problem med Viber på Wi-Fi-anslutning, som att inte ta emot samtal eller meddelanden, är den här artikeln något för dig. Vi kommer att lista flera mycket enkla men effektiva lösningar, och Viber kommer också att fungera perfekt på Wi-Fi.

Se även: Så här fixar du appar som fryser och kraschar på Android 

Fix Viber tar inte emot samtal på Wi-Fi

play.google.com

Lösning nr 1: Viber Wi-Fi-inställningar

Som du vet kan du justera Wi-Fi-inställningarna på din Android-enhet efter dina behov. Det finns ett alternativ "Håll Wi-Fi på under sömn", och även om du redan har valt det här alternativet kanske du fortfarande inte tar emot samtal på Viber. Du ser bara ett meddelande om missade samtal. Det är därför det är tillrådligt att göra det vi ska visa dig. Viber har sina egna Wi-Fi-inställningar och bara genom att göra några små ändringar kan du enkelt bli av med problemet. Den här metoden är den mest effektiva, vilket innebär att du förmodligen inte behöver prova andra lösningar. Låt oss se vad du behöver göra här:

 • Öppna Viber-appen på din enhet
 • Tryck på tre horisontella linjer
 • Du kommer att se menyn
 • Bläddra ner och knacka på Inställningar
 • Tryck sedan på Allmänt
 • Tryck på "Wi-Fi-viloläge"
 • Välj ”Alltid ansluten”.

Lösning nr 2: Wi-Fi-anslutning

En hel del användare löste problemet med de tidigare lösningarna. Om du ändrar inställningarna och fortfarande har samma problem kan det bero på att din Wi-Fi-anslutning är dålig eller fortsätter att släppa. Om du märker problemet i ditt hemnätverk och problemet försvinner när du ansluter till ett annat Wi-Fi-nätverk, är din hemanslutning långsam. Det finns flera enkla saker du kan göra:

 • Växla Wi-Fi på din enhet. Stäng av den och sätt på den igen.
 • Försök också växla mellan flygplansläget.
 • Starta om din telefon eller surfplatta.
 • Starta om ditt modem och din router.

Om dessa enkla knep inte löser problemet, se följande artikel: Så här fixar du Android kommer inte att ansluta till Wi-Fi på alla varianter. Artikeln levereras med ett brett utbud av praktiska lösningar som hjälper dig att förbättra din Wi-Fi-anslutning.

Lösning nr 3: Uppdatera Viber

Ibland kan vi uppleva några problem med våra favoritappar och vi glömmer ofta att vi inte har uppdaterat appen på ett tag. För det mesta orsakar den dåliga anslutningen problemet, varför Viber inte tar emot samtal på Wi-Fi, men vi bör inte underskatta uppdateringarna. Gå till Google Play, tryck på tre horisontella linjer och öppna menyn. Tryck på Mina appar och spel. Hitta Viber i listan över appar, och om du ser ”Uppdatera”, tryck på den.

Dessa är de mest effektiva lösningarna som hjälper dig att fixa Viber som inte tar emot samtal på Wi-Fi.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found