Guider

Hur man stänger av den senaste Google-sökhistoriken

Google registrerar allt du söker via sökmotorn. Det spelar ingen roll vilken enhet du använder förrän du är inloggad på en Google-tjänst på enheten registreras din sökhistorik och kommer att användas för att förbättra din sökning på Google och berätta om dina senaste sökningar. Detta är en bra funktion som hjälper dig att snabba upp dina sökningar och ge dig en allmän uppfattning om vad dina sökvanor är.

Om du inte gillar Googles funktion att berätta vad du har sökt efter eller hålla reda på vad du gör på Google, föredrar du att stänga av Googles sökhistorik. Detta innebär att Google och dess tjänster inte kommer att fråga dig om dina sökvanor. Den som har tillgång till din dator och din Google-inloggning kommer inte att kunna se din sökhistorik och ta reda på vad dina sökvanor är.

Läs också - Hur man hittar en låt med ljud med hjälp av Google Now

Följ dessa steg för att lära dig hur du stänger av den senaste Google-sökhistoriken i Google Chrome:

> Logga in på Googles historiksida. Du kan följa detta - www.google.com/history. Du kommer att bli ombedd att ange ditt Google-inloggnings-ID och lösenord. När du har loggat in hittar du en skärm som säger 'Web- och appaktivitet'.

www.eff.org

> På den här sidan kan du visa Googles sökhistorik och du kan radera alla sökningar du vill ha.

> För att inaktivera spårning av Google-historik klickar du på "Uppdatera inställning" under avsnittet "Få ut mer av Google".

> Du befinner dig på en sida som ger dig möjlighet att pausa din sök- och surfaktivitet.

> När du stänger av den kan du börja använda Google utan att se dina senaste sökningar komma upp i sökmotorn.

Du måste förstå att om du stänger av Googles sökhistorik betyder det inte att Google inte registrerar dina aktiviteter. Sökjätten fortsätter att logga varje sökfråga och länkar frågan till din IP-adress. Detta görs så att Google kan förbättra sina egna tjänster.

Du kan också inaktivera Googles historik genom att gå till följande länk - //www.google.com/settings/accounthistory/search.

När du väl loggat in på ovanstående sida måste du helt enkelt klicka på Paus och sedan klicka på Pausa historik i fönstret som dyker upp.

Genom att stänga av Googles spårning kan du se till att andra inte kan se vad du har sökt på Google om de kommer åt din dator medan du är inloggad på Google. För dem som är oroade över integriteten för deras internetanvändning är detta ett utmärkt alternativ för att hålla dina sökningar konfidentiella.

Även om detta inte garanterar att Google inte fortsätter att spåra vad du gör online, hjälper det dig att skjuta dina sökningar åtminstone från allmänheten. Ett annat sätt att säkerställa anonymitet med dina sökningar är att gå inkognito i Google Chrome. Med hjälp av inkognitofönstret kan du söka på Google utan att lämna dina fotspår om vad du har sökt.

www.pcadvisor.co.uk

Den kan användas för att komma åt webbplatser och även använda sökmotorn utan att webbläsaren registrerar dina aktiviteter. Detta är till hjälp för dem som inte gillar att spåras.

Nästa gång du ser Google uppmana dina senaste sökningar behöver du inte krångla över integritetsproblem. Allt du behöver göra är att helt enkelt följa stegen för att pausa din sök- och surfaktivitet och använda Google utan att sökmotorn berättar vad dina sökvanor är.

Du kan också läsa - Så här synkroniserar du Google-kalendern med Outlook

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found